PROGNOZA METEO pentru zilele următoare. Vremea se schimbă radical: Se aşteaptă ploi şi temperaturi scăzute

PROGNOZA METEO. Pentru zilele următoare, meteorologii anunţă o schimbare radicală a vremii. Sunt aşteptate precipitaţii şi temperaturi scăzute.

16 apr. 2017, 11:57
PROGNOZA METEO pentru zilele următoare. Vremea se schimbă radical: Se aşteaptă ploi şi temperaturi scăzute

PROGNOZA METEO DUMINICĂ NOAPTE. În jumătatea de sud-est a țării cerul va fi noros, pe arii relativ extinse va ploua și sub formă de aversă si sunt posibile în primele ore descărcări electrice, iar în Muntenia și Dobrogea cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15…20 l/mp. În celelalte regiuni cerul va deveni variabil și izolat sunt posibile ploi slabe. La munte, la peste 1500 m, trecător, vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul se va intensifica treptat în sud-est și pe crestele montane, zone unde, local, în a doua parte a nopții, la rafală, se vor depăși viteze de 50…55 km/h. Temperaturile minime se vor situa, în general, între 0 și 10 grade. Vor fi condiții de brumă în nordul și centrul țării.

DUMINICĂ NOAPTE BUCUREŞTI. Cerul va fi noros și vor fi averse, posibil moderate cantitativ și însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 8 grade.

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea se va răci, mai accentuat în est și în sud, unde va deveni rece pentru această dată. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 grade în estul Transilvaniei şi în Bucovina și 15 grade în Banat şi în sudul Crişanei, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 grade în estul Transilvaniei și 7 grade pe litoral. Cerul va fi mai mult noros în sudul, centrul și estul țării și va fi doar temporar acoperit de nori în celelalte regiuni. Va ploua în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, unde cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 20…25 l/mp, și local, în general slab cantitativ și în celelalte regiuni. La munte, în special în Carpații Meridionali și de Curbură, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla cu intensificări în regiunile extracarpatice și pe crestele montane, iar în sud-est, la rafală, se vor depăși 50…55 km/h.

LUNI BUCUREŞTI. Temperatura va scădea accentuat şi vremea va deveni rece pentru această dată. Maximele se vor situa în jurul valorii de 10 grade, iar minimele vor fi de 4…6 grade. Cerul va fi noros, temporar va ploua, posibil moderat cantitativ. Vântul va avea unele intensificări pe parcursul zilei, apoi va slăbi treptat în intensitate.

PROGNOZA METEO MARŢI. Deși temperaturile ziua vor crește față de ziua precedentă în cea mai mare parte a țării, vremea va fi răcoroasă pentru această dată. Cerul va fi temporar noros și va ploua, mai ales seara și noaptea, pe arii relativ extinse în regiunile vestice și sudice, local în nord-vest și centru și izolat în rest. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi mai însemnate. La munte precipitațiile vor fi mixte. Vântul va avea intensificări temporare, ziua în est si sud-est, iar noaptea, local și în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 grade în nordul litoralului și 17 grade în sudul Banatului şi în vestul Olteniei, iar cele minime între -5 și 8 grade. Noaptea se va forma brumă în depresiuni, în nord-est și pe arii restrânse în rest.

MARŢI BUCUREŞTI. Vremea se va încălzi. Temperatura maximă va fi de 14…15 grade, iar minimă de 3…5 grade. Cerul va fi temporar noros, va ploua în prima parte a zilei și din nou spre seară, iar vântul va avea intensificări noaptea.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea se va răci și va deveni deosebit de rece pentru această dată. Temperaturile maxime vor avea valori de la 4 grade în estul Transilvaniei, până în jurul a 15 grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor încadra între -2 și 9 grade. Cerul va avea înnorări și vor cădea precipitații, pe arii relativ extinse, ploi, dar la munte vor predomina ninsorile. Condiții pentru ninsori și lapoviță vor fi, mai ales seara și noaptea și în Maramureș, Transilvania, Moldova, precum și în zonele deluroase din rest. Local, cantitățile de apă pot fi însemnate. Vântul se va intensifica temporar în majoritatea regiunilor, mai ales ziua, cu viteze mai mari în sud și sud-est, iar pe crestele montane, va sufla tare.

MIERCURI BUCUREŞTI. Vremea se va răci si va deveni deosebit de rece pentru această dată. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă de 2…3 grade. Cerul va fi noros și temporar va ploua, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări în cursul zilei.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va fi deosebit de rece pentru această dată cu valori termice, în mare parte din țară, mai mici decât cele din intervalul precedent. Temperaturile maxime se vor situa între 2 și 13 grade, iar minimele între -5 și 3 grade, mai scăzute în depresiuni. În regiunile nordice, nord-estice și centrale, iar în cursul zilei și în cele de sud-est, înnorările vor persista și vor mai cădea precipitații, pe arii extinse, mixte în Transilvania, jumătatea de nord a Moldovei și zonele de deal, ninsori la munte și predominant ploi în rest. Cantitățile de apă mai pot fi însemnate. În celelalte zone, înnorările vor fi temporare, iar precipitațiile, predominant sub formă de ploaie, se vor semnala, pe spații mai mici, cu precădere în prima parte a intervalului, când și vântul va avea intensificări, apoi va deveni în general moderat.

JOI BUCUREŞTI. Vremea va fi deosebit de rece. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimă va fi de 0…2 grade. Temporar, cerul va fi noros și, în cursul zilei, va mai ploua. Vântul va sufla moderat cu unele intensificări în prima parte a intervalului.

De VINERI până DUMINICĂ, vremea va fi mai rece decât în mod normal în această perioadă, chiar deosebit de rece în prima parte a intervalului, deși tendința temperaturii aerului va fi de creștere. Probabilitatea de precipitații va fi ridicată, la început în est și sud-est, apoi în vest, nord-vest și centru.

Citeşte şi INFORMARE METEOROLOGICĂ de PLOI, VÂNT PUTERNIC şi VREME RECE în toată ţara