PROGNOZA METEO pentru zilele următoare. Vremea se va menţine călduroasă

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă că vremea se va menţine frumoasă şi călduroasă în zilele următoare.

07 iul. 2017, 12:26
PROGNOZA METEO pentru zilele următoare. Vremea se va menţine călduroasă

VINERI NOAPTEA, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în vestul, centrul și nordul țării și pe arii restrânse în restul teritoriului. Izolat, vor fi condiții de grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 10 și 20 de grade, cu cele mai ridicate valori în Dealurile de Vest.

În Bucureşti, cerul va fi variabil, favorabil trecător ploii slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 15…16 grade.

SÂMBĂTĂ, vremea va fi ușor instabilă, iar în regiunile vestice și sudice și călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, mai ales după-amiaza și seara, la deal, la munte, local în nord, în est și în centru și izolat în restul teritoriului. Vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 26 de grade in Bucovina, în estul Transilvaniei şi pe litoral şi 35 de grade în vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 20 de grade. În regiunile sud-vestice, la amiază, indicele temperatură – umezeală (ITU) va atinge izolat pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic.

În Bucureşti, vremea va fi călduroasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza și noaptea, când vor fi condiții pentru averse slabe și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 31…33 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.

DUMINICĂ, vremea se va menține călduroasă în vestul și în sudul țării, izolat caniculară după-amiaza în sud-vest. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, mai ales după-amiaza și seara, local la deal, la munte și în sud-estul teritoriului și numai izolat în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 de grade în estul Transilvaniei, nordul Moldovei și al litoralului și 34…35 de grade în Banat și în Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse între 9…10 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 22…23 de grade în Dealurile de Vest.

În Bucureşti, vremea se va menține călduroasă. Cerul va fi variabil, favorabil aversei și descărcărilor electrice, mai ales după-amiaza și seara, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.

LUNI, vremea va fi călduroasă, caniculară în orele amiezii în Banat, Crișana, iar local și în Oltenia și sud-vestul Transilvaniei, unde disconfortul termic va fi mai ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate îndeosebi după-amiază și seara în vestul teritoriului și în zona de munte unde, pe arii restrânse, vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala izolat. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 de grade pe litoral si 37 de grade in Banat . Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12…13 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 24…25 de grade în Dealurile de Vest.

În Bucureşti, vremea va fi în continuare călduroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade, iar cea minimă va fi de 17…19 grade.

MARŢI, vremea va fi în continuare călduroasă în cea mai mare parte a țării, caniculară în orele amiezii în Banat, Oltenia, cea mai mare parte a Crișanei și local în Muntenia și în sud-vestul Transilvaniei, unde și disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiază și seara în regiunile nordice, nord-estice, centrale și la munte unde, local vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile maxime se vor încadra între 30 și 36 de grade, mai scăzute pe litoral, dar și ușor mai ridicate, izolat, în vest. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 14 și 24 de grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 11…12 grade.

În Bucureşti, vremea va fi călduroasă, caniculară în orele amiezii, când și disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade.

De miercuri până vineri, vremea va fi călduroasă, caniculară la amiază în regiunile sudice, apoi regimul termic va marca o scădere, iar instabilitatea atmosferică se va accentua.