PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în weekend

PROGNOZA METEO. Vremea va fi caldă în toată ţara. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. 

25 iun. 2020, 19:38
PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în weekend

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în Oltenia și pe arii restrânse în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și Muntenia. Izolat se mai pot acumula cantități importante de apă. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 11 și 21 de grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a nopții, când vor mai fi condiții pentru averse și descărcări electrice.
Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 17…18 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, mai ales după-amiaza și seara, în Crișana, în Carpații Occidentali, local în Maramureș, în vestul Transilvaniei și al Olteniei și izolat în restul teritoriului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe arii restrânse, cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Izolat va cădea grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 32 de grade, iar cele minime între 8 grade în estul Transilvaniei și 21 de grade pe litoral.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi frumoasă și se va încălzi. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ. Vremea va fi caldă în toată ţara, local călduroasă după-amiaza. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului local în Maramureș, Crișana, la munte și izolat în Banat și în Transilvania. Vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 şi 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 grade în depresiunile intramontane şi 23 de grade în nordul litoralului.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului de 31…32 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimăva fi de 16…17 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 14 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ. Vremea va deveni călduroasă în majoritatea zonelor, în special la câmpie, unde local disconfortul termic va fi mai ridicat; temperaturile maxime se vor încadra între 26 şi 34 de grade. În nordul, nord-vestul şi centrul ţării, precum şi în zonele montane şi submontane vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil chiar vijelii și căderi de grindină. Pe arii restrânse, în intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor depăşi 15…25 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru astfel de fenomene va fi redusă. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului de 33…34 de grade şi disconfort termic ridicat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Minima termică va fi de 17…19 grade.

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea se va menţine caldă, cu o după-amiază călduroasă în special în regiunile sudice, unde local disconfortul termic va fi ridicat; temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 şi 34 de grade. În vestul, nord-vestul şi centrul ţării, în zonele montane şi submontane vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil chiar vijelii și căderi de grindină. Pe arii restrânse, în intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor fi însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala local, cu
probabilitate mai mare în sud-est. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 13 și 23 de grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI se va menţine călduroasă, iar disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în a doua parte a zilei, dar probabilitatea pentru averse va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL 30.06.2020 ORA 09:00 – 03.07.2020 ORA 09:00

ÎN ȚARĂ: Vremea se va menţine călduroasă în regiunile sudice şi sud-estice, iar în restul teritoriului în primele două zile se va resimţi o uşoară răcorire. Local şi temporar vor fi manifestări de uşoară instabilitate atmosferică, la începutul intervalului mai ales în centru şi în est, iar în ultima zi cu precădere în regiunile vestice.

BUCUREȘTI: Vremea se va menţine călduroasă şi va fi uşor instabilă.

Citeşte şi Viitura de pe Prut a ajuns joi în România. Apa a depăşit cu aproape 2 metri cota de pericol. COD ROŞU de inundaţii