PROGNOZA METEO. Ploi în majoritatea regiunilor de la mijlocul săptămânii. Vremea pe regiuni

PROGNOZA METEO: Cerul se va înnora treptat în vestul, nord-vestul și centrul țării și va deveni variabil spre parțial noros în rest. Spre dimineață va ploua pe arii restrânse în Banat și în Crișana. Vântul va sufla slab și moderat. În orele dimineții, temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât în intervalul precedent. Izolat va fi ceață, iar în depresiuni vor mai fi condiții de brumă.

22 sept. 2019, 17:41
PROGNOZA METEO. Ploi în majoritatea regiunilor de la mijlocul săptămânii. Vremea pe regiuni

PROGNOZA METEO LUNI 

ÎN ŢARĂ
În regiunile din vestul, nord-vestul și centrul țării, cerul va fi mai mult noros, iar valorile termice diurne vor marca o scădere. În restul teritoriului temperaturile vor fi comparabile cu cele din ziua anterioară; cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în zona deluroasă din sud, iar din orele serii aria de nebulozitate va fi în extindere și în sudul și estul teritoriului. Ziua va ploua în Banat, Crișana, local în Transilvania și pe arii restrânse în Maramureș și zona Subcarpaților Getici; seara și noaptea treptat ploile vor cuprinde Oltenia și cea mai mare parte a Munteniei și se vor semnala local în Dobrogea și sudul Moldovei. În special în sud-vestul țării, ploile vor fi în general moderate cantitativ, cumulând pe spații restrânse peste 15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane și doar trecător în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 14…16 grade în Crișana și vestul Transilvaniei și 27 de grade sudul Olteniei și al Munteniei; minime termice vor fi cuprinse în general între 6 și 16 grade. Izolat se va semnala ceață.

LA BUCUREŞTI
Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi se va înnora treptat, iar în a doua parte a nopții va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 14…15 grade.

PROGNOZA METEO MARTI

ÎN ŢARĂ
Pe parcursul zilei, cerul va fi mai mult noros în jumătatea de sud a țării, unde va ploua pe arii extinse, iar temperaturile se vor situa sub cele normale în ultima decadă a lunii septembrie. În celelalte regiuni, înnorările vor fi temporare, ploile se vor semnala pe spații restrânse, iar regimul termic va fi caracterizat de valori ușor mai ridicate decât cele obișnuite. Noaptea va ploua local în sudul și în vestul teritoriului. Vor fi mai ales averse, izolat vor fi posibile descărcări electrice, iar pe spații mici se pot cumula cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate, trecătoare. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 24 de grade, iar cele minime între 7 și 17 grade.

LA BUCUREŞTI
Cerul va avea înnorări și temporar va ploua, mai ales pe parcursul zilei. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă, în scădere față de ziua precedentă, se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimă va fi de 13…15 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI

ÎN ŢARĂ
Valorile termice se vor situa în jurul celor normale la această dată. Cerul va avea înnorări și va ploua temporar în cea mai mare parte a țării. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 23 de grade, iar cele minime între 9 și 17 grade.

LA BUCUREŞTI
Valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această dată. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă de 13…14 grade.

PROGNOZA METEO JOI

ÎN ŢARĂ
Vor fi înnorări și temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 26 de grade, iar cele minime între 8 și 16 grade.

LA BUCUREŞTI
Cerul va avea înnorări și temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă de 13…14 grade.

TENDINŢA evolutiei vremii de VINERI pana LUNI

ÎN ŢARĂ
Valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale specifice perioadei. Probabilitatea de ploaie se va menține ridicată în majoritatea regiunilor.
LA BUCUREŞTI
Valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale specifice perioadei. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată, îndeosebi în primele două zile ale intervalului.