PROGNOZA METEO: Ploi şi ninsori în toată ţara după 1 decembrie. Dinu Marăşoiu: „Patru valuri de viscol în această iarnă”

Meteorologii anunță patru episoade de viscol sever în următoarea perioadă.

29 nov. 2017, 10:18
PROGNOZA METEO: Ploi şi ninsori în toată ţara după 1 decembrie. Dinu Marăşoiu: „Patru valuri de viscol în această iarnă”

PROGNOZA METEO: După valul de ploi și ninsori care a cuprins țara în aceste zile, pe cetățenii din România îi așteaptă un nou avertisment. Meteorologii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au anunțat că în cursul acestei ierni vom avea nu mai puţin de patru valuri de viscol.

Un nou val de ploi şi ninsori loveşte România începând de joi 30 noiembrie, începând din Vestul ţării, iar după data de 1 decembrie ploile şi ninsorile se extind în toată ţara.

„Treptat spre sfârşitul acestei zile şi mâine aria precipitaţiilor se restrânge, temperaturile mai cresc uşor, dar un nou front atmosferic va traversa România cel mai probabil în regiunile vestice din 30, iar în noaptea de 30 spre 1 ploile să apară şi în Sud. Cu acest scenariu ar fi să plouă în toate regiunile pe data 1 şi va fi o pauză pe 2 decembrie”, a declarat Dinu Mărăşoiu, meteorolog INM.

PROGNOZA METEO JOI

ÎN ŢARĂ

Vremea va fi în general închisă, iar aria precipitaţiilor va cuprinde treptat cea mai mare parte a ţării. În zona montană precipitaţiile vor fi mixte şi izolat vor fi condiţii de polei, iar în zonele mai joase de relief va ploua. În sud-vestul ţării, în Subcarpaţii Getici şi la munte, cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, local cu intensificări pe parcursul zilei şi la începutul nopţii, mai ales la munte, unde la altitudini mari va sufla tare. Valorile termice vor marca o creştere uşoară, mai ales pe parcursul nopţii. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 grade în estul Transilvaniei şi 15 grade pe litoral, iar cele minime vor fi cuprinse, în general între 2 şi 10 grade. Dimineaţa, în zonele joase, pe arii restrânse va fi ceaţă.