PROGNOZA METEO. Ploile domină cerul în următoarele zile

PROGNOZA METEO. Vremea nu schimbă registrul în următoarele zile, iar precipitaţiile continuă să dea bătăi de cap locuitorilor.

30 apr. 2014, 14:34
PROGNOZA METEO. Ploile domină cerul în următoarele zile

PROGNOZA METEO. Joi, instabilitatea atmosferică se va manifesta în majoritatea regiunilor, aşa că ziua de 1 Mai nu vine cu vremea pe care ne-o dorim. Această înseamnă că norii acoperă cerul o bună parte a zilei, mai ales după-amiază şi în primele ore ale nopţii când aduc averse însoţite de fulgere, tunete şi intensificări de scurtă durată ale vântului, pe arii relativ extinse în zonele de deal şi de munte, dar local şi în celelalte regiuni. Izolat, ploile sunt chiar însemnate cantitativ, se vor depăşi 15..20 l/mp şi vor fi chiar condiţii de grindină. În ce priveşte regimul termic, lucrurile stau ceva mai bine, contăm pe maxime de la 17 grade pe litoral şi în depresiuni până spre 23 grade în zonele de câmpie.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Prima zi de mai, dar şi prima zi a acestei minivacanţe, începe cu vreme ceva mai plăcută, printre nori se arată soarele, dar pe măsură ce instabilitatea atmosferică se accentuează, norii întunecă cerul, iar spre seară şi la începutul nopţii vor fi câteva reprize scurte de ploaie, posibil însoţite de descărcări electrice. Până după-amiază temperatura aeruluui ajunge la maxime de 21, poate chiar 22 grade.

PROGNOZA METEO. Ziua de vineri nu aduce o vreme mai prietenoasă, dimpotrivă. Meteorologii prognozează o vreme în general instabilă. Doar în prima parte a zilei ne putem bucura de apariţia temporară a soarelui în unele zone, cum ar fi nord-vestul sau estul ţării. După-amiază însă şi în prima parte a nopţii, norii se dezvoltă, acoperă cerul mai multe ore şi aduc averse însoţite de fulgere, tunete şi răbufniri ale vântului, pe arii extinse în sud-vestul şi în sudul ţării şi în zonele de deal şi de munte, aşa că aici putem spune că vremea în acestă minivacanţă nu e deloc favorabilă. Izolat, cantităţile de apă vor depăşi 15-20 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. În celelalte regiuni astfel de fenomene sunt aşteptate pe arii mai restrânse. În aceste condiţii maximele pleacă de la 16, 17 grade pe litoral şi în depresiuni şi pot ajunge la 24 grade în Moldova şi în Muntenia.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Ziua de  vineri începe cu vreme ceva mai plăcută, adică nori printre care se arată puţin şi soarele, apoi norii strâng rândurile de la o oră la altă şi mai ales după-amiaza şi la începutul nopţii vin cu averse, descărcări electrice şi vânt alert. Temperaturile sunt însă destul de agreabile până în jurul amiezii, în jur de 22 grade vor fi maximele.

PROGNOZA METEO. Sâmbătă vremea e chiar mai urâtă. Norii întunecă cerul o mare parte a zilei şi pe arii extinse aduc averse însoţite de fulgere, tunete, intensificări de scurtă durată ale vântului, în timpul zilei în regiunile sud-vestice, vestice şi nordice, dar şi în centru, iar seara şi pe timpul nopţii de sâmbătă spre duminică local astfel de fenomene vor fi în celelalte regiuni. Vorbim despre ploi abundente, torenţiale chiar în unele zone, adică local se vor depăşi 15 l/mp şi, izolat, chiar 30..35 l/mp, mai ales în vest şi în sud-vest. Izolat, va cădea grindină. Maximele sunt comparabile cu cele din ziua precedentă, de la 17 grade pe litoral şi în depresiuni până la 24, poate chiar 25 grade în Lunca Dunării.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vreme instabila sâmbătă, mai ales spre seară şi noaptea, când norii cu mare dezvoltare verticală lasă averse însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Maximele ajung totuşi la 22, 23 grade.

PROGNOZA METEO. Duminică vremea devine mai severă, aşa că nici vorba de grătare sau vreme de plajă. Vremea va fi aşadar închisă şi se va răci, chiar accentuat faţă de ziua anterioară, mai ales în vest, în nord şi în centrul ţării. Va ploua pe arii extinse în toate regiunile, iar cantităţile de apă vor fi însemnate, mai ales la munte, dar local şi în jumătatea nordică a ţării, unde se vor depăşi 15..20 l/mp şi izolat peste 30, 35 l/mp. Noaptea temperaturile scad mai accentuat, în nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni, treptat, ploile se vor transforma în lapoviţă şi chiar în ninsoare. Vântul va sufla destul de tare în majoritatea regiunilor. Maximele vor fi de la 9 grade în vest la 20, 21 grade în sudul extrem. De marţi, ploile sunt tot mai puţine, se manifestă cu şanse mai mari în jumătatea de est a ţării. De miercuri ne vom bucura de creşterea temperaturilor.