Prognoza meteo luni 30 octombrie 2023. Vreme de vară în toată ţara, cu o lună înainte de venirea iernii

Cerul va fi mai mult senin, cu înnorări trecătoare în regiunile nordice. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane.

29 oct. 2023, 15:45
Prognoza meteo luni 30 octombrie 2023. Vreme de vară în toată ţara, cu o lună înainte de venirea iernii
Prognoza meteo luni 30 octombrie 2023. Vreme de vară în toată ţara, cu o lună înainte de venirea iernii

Prognoza meteo luni 30 octombrie 2023. Temperaturile minime se vor încadra la noapte  între 4 și 15 grade, mai scăzute spre -1 grad în depresiuni. Cu totul izolat se va forma ceață. BUCUREȘTI Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 9…11 grade, mai scăzută în zona preorășenească, spre 7 grade, transmite ANM.

LUNI Vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă. Cerul va fi mai mult senin în regiunile sudice și estice și variabil în rest. Vântul va sufla slab și moderat, izolat cu ușoare intensificări în vest, în est și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 28 de grade, iar minimele între 4 și 17 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, spre -2 grade. Noaptea, pe alocuri mai ales în sud-est se va forma ceață. BUCUREȘTI Vremea va fi deosebit de caldă, cu un cer mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. T emperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 9…11 grade.

MARTI Vremea se va menține deosebit de caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, dar din a doua parte a zilei înnorările se vor extinde dinspre vest și vor cuprinde treptat toată țara. Va ploua, mai ales spre seară și noaptea, în vest, centru, nord și pe arii mai restrânse în rest. Vor fi mai ales averse, izolat însoțite de descărcări electrice și pe alocuri se vor înregistra cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, local cu intensificări temporare în regiunile vestice, estice și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 și 16 grade. Pe arii restrânse se va semnala ceață. BUCUREȘTI Vremea se va menține deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări îndeosebi în a doua parte a nopții când va crește probabilitatea de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar minima de 9…12 grade.

MIERCURI Valorile termice vor fi în scădere față de intervalul precedent în majoritatea zonelor țării, dar mai ales în vest, centru și nord, însă în sud și în sud-est, vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obișnuit la începutul lunii noiembrie. Cerul va avea înnorări în zonele montane și în regiunile nordice, centrale și estice unde local va ploua, cu precădere pe parcursul zilei. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar ploile vor fi posibile izolat. Vântul va prezenta intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste, dar local și temporar pe parcursul zilei și în zonele joase de relief. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 15 și 23 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 grad în depresiuni și 13 grade pe litoral. Dimineața, dar mai ales noaptea, pe alocuri se va semnala ceață. BUCUREȘTI Valorile termice vor fi în scădere față de intervalul precedent, dar vor caracteriza în continuare o vreme mai caldă decât în mod obișnuit pentru începutul lunii noiembrie. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe parcursul zilei. T emperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 6…8 grade, ușor mai coborâtă în zona preorășenească.

JOI Valorile termice vor continua să scadă în regiunile sudice și sud-estice, dar în rest nu vor avea variații semnificative față de ziua precedentă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în regiunile sudice și la munte unde izolat vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, mai ales pe creste, în regiunile vestice și în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 20 de grade, iar cele minime între 1 și 12 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață în zonele joase. BUCUREȘTI Valorile termice diurne vor continua să scadă și se vor apropia de cele specifice perioadei, cu o maximă în jurul a 17 grade. Cerul va avea unele înnorări, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă, mai ridicată față de cea normală, va fi de 8…9 grade.

Citeşte şi: Meteorologii Accuweather au modificat prognoza meteo pentru România. Vom avea un Crăciun cum n-am mai avut de ani buni!

DE VINERI PANA DUMKINICA Valorile termice vor avea tendința de creștere în majoritatea zonelor și vor caracteriza o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru prima decadă a lunii noiembrie îndeosebi în sud-est. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în jumătatea de vest a țării.