PROGNOZA METEO REVELION. Directorul ANM a anunţat cum va fi vremea la început de an

PROGNOZA METEO REVELION. Directorul executiv al ANM, Florinela Georgescu, a explicat la România TV ce fel de vreme vom avea de Revelion şi la începutul anului viitor.

28 dec. 2017, 15:08
PROGNOZA METEO REVELION. Directorul ANM a anunţat cum va fi vremea la început de an

PROGNOZA METEO REVELION. „Vom încheia acest an tot cu o vreme schimbătoare şi vom avea variaţii termice peste normalul acestei perioade. Totuşi, vor exista precipitaţii, însă nu vor fi importante cantitativ. Datorită temperaturilor ridicate vor fi ploi şi doar la munte va ninge. Intensificările de vânt nu vor înceta, iar primele zile ale anului viitor vor aduce vânt puternic în zona înaltă şi trecător în celelalte regiuni. Temperaturile se vor menţine ridicate pentru ridicate pentru perioada în care suntem. Din ziua de 31 decembrie până în 3 ianuarie vom avea parte de temperaturi de peste 6-7 grade Celsius, în timp ce în zonele sudice valorile termice vor urca până la 11-12 grade”, a declarat directorul Agenţiei Naţionale de Meteorologie.

Citeşte şi Unde loveşte gerul cumplit, când vin ninsorile în Bucureşti

PROGNOZA METEO REVELION. Deşi vremea de Sărbători a fost una neobişnuit de caldă, temperaturile fiind potrivite, mai degrabă, pentru Paşte decât de Crăciun, această iarnă nu şi-a spus cu adevărat cuvânt.

„Este posibil ca în viitor apropiat să apară fenomene severe de iarnă. Deocamdată nu avem un astfel de semnal, presiunea va fi scăzută, ceea ce înseamnă că nu este exclus ca dinspre Atlantic sau Mediterană formaţiuni ciclonice să afecteze şi ţara noastră şi precipităţiile să fie mai importante cantitativ. Astfel de informaţii vor fi actualizate zilnic şi va trebui să fim atenţi la avertizările de fenomene severe imediate. Pericolul de avalanşă rămâne ridicat şi vor exista şi intensificări ale vântului pe creste înalte, care vor spulbera zăpada şi vor diminua vizibilitatea”, a mai explicat Florinela Georgescu.