Prognoza meteo. România, lovită de un val polar, se depune strat de zăpadă. Cum va fi vremea de 1 Decembrie şi Moş Nicolae

După zilele trecute cu temperaturi ridicate pentru perioada în care ne aflăm, vin două zile cu ploi și temperaturi scăzute. Este vorba despre un val de aer polar care a coborât din nord-estul continentului, a ajuns în zona României și temperaturile vor fi destul de scăzute.

24 nov. 2021, 09:08
Prognoza meteo. România, lovită de un val polar, se depune strat de zăpadă. Cum va fi vremea de 1 Decembrie şi Moş Nicolae

Prognoza meteo. În zonele montane sunt anunțate ninsori pe parcursul zilei de astăzi, vorbim despre zona Carpaților Orientali și Meridionali. În următoarele zile se intensifica și vântul, iar joi la munte s-ar putea chiar depune un strat destul de consistent de zăpadă.

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni: Ploi şi vreme rece în următoarele zile. Lapoviţă şi ninsori în mai multe regiuni la început de decembrie
„O zăpadă viscolită pentru că la rafale se vor depăși 80-90 KM/h. Vorbim în restul zonelor de țării despre ploi, pe spații extinse au început încă de aseară ploile.

Mai întâi prin nord-vestul țării, iar după aceea pe parcursul nopții s-au extins către zonele centrale și sud-estice.

Astăzi va mai ploua temporar în Oltenia, Muntenia, zona Dobrogei, local prin Moldova, dar în Subcarpații Moldovei sunt prognozate precipitații mixte”, potrivit prognozei meteo ANM.

Ulterior, vine o veste bună de la meteorologi, se încălzește din nou, iar temperaturile vor urca vineri la amiază până spre 15 grade C.

Având în vedere că suntem la final de noiembrie, temperaturile sunt destul de ridicate pentru acestă perioadă, dar va fi o vreme destul de instabilă în majoritatea zonelor, revin ploile, ar putea lăsa cantități mai mari de apă prin Vestul teritoriului.

Va mai ploua inclusiv și în capitală la finalul acestei săptămâni. În București a plouat azi-noapte, posibil azi dimineață, este posibil ca spre prânz să mai cadă câțiva stropi de ploaie, iar ploaia va ține până spre finalul săptămânii.

Florinela Georgescu, director executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), anunță o schimbare radicală de vreme în mai multe regiuni, din cauza unui val rece care traversează țara. Totodată, de la sfârşitul săptămânii, meteorologii anunţă precipitaţii care se pot transforma în lapoviţă şi ninsori.

„Episoadele cu ploi vor fi frecvente săptămâna viitoare, deci vom vorbi despre un excedent al precipitaţiilor, mai ales in zona de munte”, a precizat Georgescu. Directorul executiv al ANM a mai explicat că toate aceste fenomene sunt aduse de o masă de aer rece care traversează ţara noastră şi ne putem aştepta la lapoviţă şi ninsori în majoritatea regiunilor:

„Ţara noastră este traversată de o masă de aer mai rece. Tot la munte este posibil ca precipitaţiile să se transforme de la sfârşitul săptămânii, să apară lapoviţa şi ninsoarea, şi nu este exclus ca, săptămâna viitoare, în nordul şi centrul teritoriului, în zonele mai joase, precipitaţiile să se transforme în lapoviţe şi ninsori mai ales noaptea. Acestea sunt cauzate tocmai de prezenţa acelui front rece”, a mai declarat, Florinela Georgescu.

prognoza-4saptamani (12)

Prognoza meteo lunară 

Vremea va fi ușor mai caldă decât de obicei în următoarele patru săptămâni, în țară. Vor fi și câteva perioade cu ploi, lapoviță sau ninsori. Administrația Națională de Meteorologie a prezentat prognoza de vreme pentru perioada 22 noiembrie – 20 decembrie.

Prognoza meteo: săptămâna 22-28 noiembrie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în extremitatea de sud-est. Cu excepția regiunilor nord-estice, unde regimul pluviometric va fi normal pentru acest interval, cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare, mai ales în sud-vest.Temperaturi: maxime între 6 și 15 grade Celsius; mai cald în sud

Precipitații: ploi în jurul datelor de 23 și 26-28 noiembrie; lapoviță la munte în weekend

Prognoza meteo: săptămâna 29 noiembrie – 5 decembrie
Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul extrem al țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Temperaturi: maxime între 4 și 13 grade Celsius; mai frig în nord

Precipitații: ploi în jurul datei de 29 noiembrie în vest și nord, în 30 noiembrie în sud și nord-est; ploi în 2, 3 și 5 decembrie în sud (în 5 decembrie și în centru și nord-est), lapoviță în nord; ninsori în 30 noiembrie în centru și nord și la munte

PROGNOZA METEO IARNA 2021-2022: Când vin ninsori, viscol şi ger de -30 de grade. Vortexul a apărut la polul Nord
Prognoza meteo: săptămâna 6-12 decembrie
Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, da cu posibilitatea unui ușor excedent, local, în zonele montane.

Temperaturi: maxime între 0 și 10 grade Celsius; mai cald în vest

Precipitații: lapoviță în perioada 8-10 decembrie și 12 decembrie, în majoritatea regiunilor; ninsori în nord și la munte

Prognoza meteo: săptămâna 13-20 decembrie
Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă, vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Temperaturi: maxime între -2 și 7 grade Celsius; mai cald în vest și în sud

Precipitații: deocamdată nu sunt anunțate precipitații


loading...
Partenerii noștri