PROGNOZA METEO săptămânală. Vremea se răceşte, însă iarna se lasă aşteptată. Ceaţa domină dimineţile

ANM anunţă o scădere uşoară scădere a temperaturilor, dar vremea se menţine mult mai caldă faţă de media multianuală. În cea mai mare parte a intervalului va fi nebulozitate joasă sau ceață. Vântul va sufla în general slab.

12 ian. 2020, 19:19
PROGNOZA METEO săptămânală. Vremea se răceşte, însă iarna se lasă aşteptată. Ceaţa domină dimineţile

PROGNOZA METEOROLOGICĂ IN INTERVALUL 12.01.2020 ORA 20 – 13.01.2020 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Valorile termice vor marca o scădere ușoară față de intervalul precedent. Astfel, minimele vor fi cuprinse între -11 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 1 grad pe litoral. Cerul va fi variabil, dar în zonele joase local se va semnala nebulozitate joasă sau ceață, asociate izolat cu fulguieli sau burniță. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele Carpaților Orientali.

LA BUCUREŞTI
Cerul va fi variabil, iar spre dimineață vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de -3…-1 grad.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 13.01.2020 ORA 08 – 14.01.2020 ORA 08

ÎN ŢARĂ
În zonele joase, local vor persista nebulozitatea stratiformă și ceața, ce vor putea fi asociate izolat cu burniță sau fulguieli. La deal și la munte, cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 10 grade, iar cele minime între -10 și 0 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, dar și mai ridicate pe litoral.

LA BUCUREŞTI
Cerul va fi variabil, dar dimineața și pe parcursul nopții, probabilitatea de apariție a norilor joși sau a ceții va fi ridicată. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă de -4…-2 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 14.01.2020 ORA 08 – 15.01.2020 ORA 08

ÎN ŢARĂ
În zonele joase de relief, local va fi nebulozitate stratiformă sau ceață, persistente pe arii restrânse, iar în restul țării cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat. Valorile termice se vor situa în continuare peste mediile multianuale ale acestei date în cea mai mare parte a țării. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 1 și 8 grade, iar cele minime între -10 și 0 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, dar și mai ridicate pe litoral și în Dealurile de Vest.

LA BUCUREŞTI
În prima parte a zilei și noaptea va fi nebulozitate joasă sau ceață, iar după-amiază cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă în jurul a -2 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 15.01.2020 ORA 08 – 16.01.2020 ORA 08

ÎN ŢARĂ
La deal și la munte, cerul va fi variabil, iar în zonele joase de relief, cu precădere din sudul și estul țării va fi nebulozitate stratiformă sau ceață care pot persista și izolat vor fi condiții de burniță sau fulguială. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 1 și 10 grade, iar cele minime între -8 și 0 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei până spre -13 grade, dar și mai ridicate spre 4 grade în Dealurile de Vest și pe litoral.

LA BUCUREŞTI
În cea mai mare parte a intervalului va fi nebulozitate joasă sau ceață. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 3…4 grade, iar cea minimă de -2…0 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 16.01.2020 ORA 08 – 17.01.2020 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Cerul va fi variabil la deal și la munte, iar în zonele joase de relief, cu precădere din sudul și estul țării va fi nebulozitate stratiformă sau ceață care pot persista și izolat vor fi condiții de burniță sau fulguială. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 0 și 9 grade, iar cele minime între -7 și 2 grade, mai coborâte în estul Transilvaniei.

LA BUCUREŞTI
Nebulozitatea joasă stratiformă sau ceața vor persista pe parcursul întregului interval, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimă va fi de -3…-1 grad.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL 17.01.2020 ORA 08 – 20.01.2020 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi predominant închisă cu nori joși sau ceață, îndeosebi în zonele joase din sudul și estul țării în prima jumătate a intervalului, apoi va crește probabilitatea de apariție a precipitațiilor începând din regiunile vestice. Valorile termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă din an.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi predominant închisă, cu nori joși sau ceață, în prima jumătate a intervalului, apoi probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere. Regimul termic va fi în general apropiat de cel specific climatologic acestei perioade