PROGNOZA METEO. Se anunţă CANICULĂ în următoarele zile. Nu scăpăm nici de ploi

Publicat: Sâmbătă, 27 Iunie 2020 18:09 // Actualizat: Sâmbătă, 27 Iunie 2020 18:09 // Sursa: romaniatv.net

PROGNOZA METEO. Vremea va deveni călduroasă în majoritatea regiunilor, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități, îndeosebi în Câmpia de Vest. Nu scăpăm nici de ploi. Acestea vor avea caracter torenţial iar în intervale scurte de timp, pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp.

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. În nord-vestul țării vor fi înnorări temporar accentuate și local se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua și aspect de vijelie. Izolat cantitățile de apă vor depăși 15 l/mp și vor fi condiții de grindină. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil spre mai mult senin și doar în zonele de munte, în primele ore vor mai fi posibile ploi de scurtă durată. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 9 grade în depresiunile Carpaților Orientali şi 20...22 de grade în Dealurile de Vest și pe litoral. În depresiunile intramontane, izolat se va semnala ceață.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab. MinimA va fi de 16...17 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 14 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA. Vremea va deveni călduroasă în majoritatea regiunilor, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități, îndeosebi în Câmpia de Vest. În Maramureș, nordul Crișanei și al Moldovei, local în Transilvania,precum și în zonele de munte, instabilitatea atmosferică se va manifesta în special în a doua parte a zilei, prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe spații mici vijelii și grindină. Ploile vor avea caracter torențial, iar în intervale scurte de timp, pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru astfel de fenomene va fi redusă. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 28 şi 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 23 de grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi călduroasă, cu disconfort termic în creștere. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 32...34 de grade, iar cea minimă de 17...19 grade.

PROGNOZA METEO LUNI Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, caniculară în sudul Olteniei și izolat în Muntenia. Disconfortul termic va fi ridicat, iar în Câmpia de Vest, Câmpia Română și în Dobrogea și izolat în rest indicele temperaturăumezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, însă vor fi intervale în care instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, în cursul zilei, local în zonele de deal și de munte și izolat în rest, iar seara și noaptea îndeosebi în nord-vestul şi centrul ţării. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, vijelii, intensificări puternice ale vântului (rafale de 60...80 km/h) și pe arii restrânse căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp și izolat 40 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 şi 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 15 și 24 de grade, cu valori ușor mai scăzute în depresiuni.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului în jurul a 34 de grade. Disconfort termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge în orele după-amiezii pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre seară, când vor fi intensificări de scurtă durată ale vântului, descărcări electrice și posibil ploi de scurtă durată. Temperatura minimă va fi de 18...20 de grade.

PROGNOZA METEO MARTI În sudul şi sud-estul țării vremea se va menține călduroasă, local caniculară după-amiaza, cu disconfort termic ridicat, însă în rest, valorile termice vor fi mai scăzute decât în ziua recedentă. În nordul, centrul, estul și sud-estul teritoriului, precum şi la munte, mai ales în cursul zilei, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi izolat vijelii şi grindină. Ploile vor avea și character torențial, astfel în intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor fi însemnate. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru astfel de fenomene va fi redusă. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 de grade în Maramureș și estul Transilvaniei şi 35...36 de grade în sudul Olteniei și al Munteniei, iar cele minime, în general, între 10 și 22 de grade .

VREMEA ÎN BUCUREȘTI se va menţine călduroasă, caniculară după-amiaza când disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a zilei, când vor fi condiții pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtădurată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul a 35 de grade, iar cea minimă va fi de 18...21 de grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, local caniculară în regiunile sudice și sud-estice, unde disconfort termic se va menține ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în a doua parte a zilei și noaptea, când local în zonele de munte și izolat în rest, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice şi izolat vijelii şi grindină. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 29 și 37 de grade, iar cele minime între 11 și 22 de grade, ușor mai ridicate pe litoral.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi călduroasă, caniculară după-amiaza, iar disconfortul termic se va menține ridicat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 34...35 de grade, iar cea minimă va fi de 19...22 de grade.

DE JOI PANA SAMBATA Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, local caniculară în regiunile sudice. Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi în zonele de munte, iar în a doua parte a intervalului, cu o probabilitate mai ridicată în vestul, nordul și centrul țării.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe o lună. Cum va fi vremea până pe 20 iulie

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ANM meteo prognoza meteo vremea in bucuresti
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8418
RON
11 Jul
noapte 15 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H