PROGNOZA METEO. Se anunţă ploi pentru următoarele zile, soarele va fi scump la vedere

În următoarele patru zile vom avea parte de cer predominant noros, iar probabilitatea ploilor este destul de mare, cel puţin până vineri. Cu toate acestea, temperaturile vor rămâne pozitive, cu maxime ce pot atinge 15 grade Celsius în cursul zilei de sâmbătă.

10 dec. 2019, 13:16
PROGNOZA METEO. Se anunţă ploi pentru următoarele zile, soarele va fi scump la vedere

Miercuri, vremea va fi predominant închisă și temporar vor fi precipitații în general slabe. Vor fi ploi în regiunile sud-vestice și sudice, local în cele estice și doar izolat în restul teritoriului. La munte, cu precădere în Carpații Meridionali și Orientali vor fi precipitații mixte, iar la altitudini de peste 1200 m, treptat vor predomina ninsorile. Izolat se va depune polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-estul țării, iar în a doua parte a intervalului pe litoral, în sudul Banatului și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 12 grade, iar cele minime între -2 și 6 grade, mai ridicate pe litoral. Îndeosebi dimineața, în zonele joase de relief local va fi ceață.

La Bucureşti, miercuri, cerul va fi mai mult noros, favorabil ploii slabe. În cursul zilei, vântul va sufla moderat, apoi va fi în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul a 6 grade, iar cea minimă va fi de 2…3 grade. Dimineața vor fi condiții de ceață.

Joi, vremea se va menține în general închisă. Temporar vor fi precipitații, sub formă de ploaie în Oltenia, Muntenia și local, mai ales sub formă de ploaie, în celelalte regiuni. Se vor semnala precipitații mixte și vor fi condiții de polei la munte, iar noaptea pe arii restrânse în Moldova. Izolat, cu precădere în zona Carpaților Meridionali, cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, îndeosebi la altitudini mari și pe suprafețe mici și la cote mult mai reduse și în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 12 grade, iar cele minime între -1 și 9 grade. Izolat va fi ceață.

La Bucureşti, joi, vremea va fi închisă și temporar va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimă va fi de 3…4 grade.

Vineri, cerul va avea înnorări temporare și va ploua cu precădere noaptea, local în jumătatea de vest a țării și izolat în rest, iar la munte, precipitațiile vor fi mixte și vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană, dar la cote mai reduse și în vestul și nordul teritoriului. Temperaturile maxime, ușor mai ridicate decât în intervalul precedent, vor fi cuprinse între 4 și 14 grade, iar cele minime se vor situa între -1 și 9 grade. Izolat va fi ceață, posibil asociată cu burniță.

La Bucureşti, vineri, cerul va avea înnorări temporare, dar probabilitatea de precipitații va fi redusă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă, ușor mai ridicată decât în intervalul precedent, se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă va fi de 4…5 grade. Dimineața vor fi condiții de ceață.

Sâmbătă, în zonele extracarpatice, vremea va continua să se încălzească ușor, iar în celelalte regiuni valorile termice vor fi comparabile cu cele din ziua anterioară. Cerul va fi temporar noros și mai ales ziua va ploua pe arii relativ extinse în cea mai mare parte a teritoriului. Vor fi precipitații mixte și condiții de polei la munte, iar noaptea local în regiunile nordice și centrale. Vântul va avea intensificări temporare la munte și local în zonele mai joase de relief. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 15 grade, iar cele minime între -3 și 9 grade. Izolat va fi ceață.

La Buxcureşti, sâmbătă, cerul va fi temporar noros, iar în prima parte a intervalului va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 10…11 grade, iar cea minimă de 2…4 grade.