PROGNOZA METEO. Se produce inversiunea termică, de marţi se poate merge din nou la plajă

Cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate în primele ore la munte și în regiunile sud-estice unde local vor fi averse, descărcări electrice și unele intensificări ale vântului. În zona Dobrogei, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 11 grade în depresiuni și 20 de grade pe litoral. Spre dimineață, izolat se va forma ceață, cu precădere în zonele depresionare.
Filip Stan
31 iul. 2023, 14:58
PROGNOZA METEO. Se produce inversiunea termică, de marţi se poate merge din nou la plajă

PROGNOZA METEO MARTI
ÎN ȚARĂ
Vremea se va încălzi din nou în mare parte din țară, devenind călduroasă îndeosebi în sud și sud-vest, iar gradul de instabilitate va diminua semnificativ. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări în zonele montane și submontane și în sud-estul teritoriului unde pe arii restrânse vor fi averse în general slabe și izolat oraje; în a doua parte a nopții, astfel de fenomene se vor semnala pe alocuri în partea de vest-nord-vest a țării, unde și vântul se va intensifica. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 33 de grade; minimele termice vor fi cuprinse între 10 grade în depresiunile intramontane, unde vor fi condiții de ceață și 20…21 de grade pe litoral.

BUCUREȘTI
Vremea va fi în general frumoasă și va deveni călduroasă, cu o maximă termică în jurul a 31 de grade. Cerul va fi variabil, trecător cu înnorări ziua, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 17…19 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI
ÎN ȚARĂ
În regiunile vestice și nord-vestice, în special în prima parte a zilei, cerul va fi înnorat, va ploua și vântul va sufla în general moderat. În centrul, în estul și local în sudul teritoriului, în orele după-amiezii, instabilitatea atmosferică se va manifesta local prin dezvoltări noroase convective, averse, oraje și intensificări de scurtă durată ale vântului (izolat chiar vijelii, cu probabilitate mai mare în sud-est). Vor fi condiții de grindină și pe alocuri, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp. În cursul nopții, în toată țara, cerul va deveni variabil, iar vântul în general slab. În Câmpia Română, în Lunca Dunării și Podișul Dobrogei, vremea va fi călduroasă, local caniculară, cu disconfort termic ridicat, astfel că se vor înregistra temperaturi între 33 și 36 de grade și indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități; în celelalte zone, dar mai ales în nord și centru, regimul termic va fi mai ponderat, cu maxime termice între 24 și 32 de grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 9 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 22…23 de grade pe litoral.

Prognoza meteo august 2023. Ciclon polar în minivacanţa de Sfanta Maria, alternanţe periculoase ale vremii

BUCUREȘTI
Vremea va deveni caniculară, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând să atingă pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în orele după-amiezii când se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă de 20…21 de grade, ușor mai coborâtă în zona periurbană.

PROGNOZA METEO JOI
ÎN ȚARĂ
Valul de căldură se va extinde în toată țara și se va intensifica, iar în sudul și în vestul teritoriului va fi caniculă și disconfort termic foarte ridicat; maximele temperaturii aerului se vor încadra între 29…30 de grade pe litoral și 38 de grade în Lunca Dunării și minimele vor fi cuprinse între 15 și 25 de grade, mai coborâte în zonele depresionare din nord-vest și centru (spre 10…11 grade în estul Transilvaniei). Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab și moderat.

BUCUREȘTI
Valul de căldură se va intensifica, iar disconfortul termic va fi accentuat; temperatura maximă se va situa în jurul a 37 de grade, iar cea minimă va fi de 20…22 de grade. Cerul va fi mai mult senin și vântul slab.

PROGNOZA METEO VINERI
ÎN ȚARĂ
Valul de căldură va continua să se intensifice, pe arii extinse va fi caniculă, disconfortul termic accentuat se va resimți în toată țara, iar în regiunile sudice vor fi posibile temperaturi extreme; astfel, maximele se vor încadra între 32 și 40 de grade (cu valori agreabile pe litoral, unde se vor înregistra 27…30 de grade) și minimele vor fi cuprinse între 17 și 25 de grade, ușor mai coborâte în depresiuni. Cerul va fi variabil, cu perioade scurte în care pe spații mici vor fi înnorări, averse slabe și oraje – după-amiaza în zonele montane și submontane, iar seara și noaptea posibil în vest-nord-vest. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale la altitudini mari la munte, cu precădere în Carpații Meridionali și izolate în celelalte zone.

Alertă meteo cod galben de furtuni în jumătate de țară. Ploi și vijelii pe litoral, apoi revine canicula

BUCUREȘTI
Valul de căldură va persista și se pot atinge temperaturi extreme, cu maxima în jurul a 39 de grade, determinând disconfort termic deosebit de accentuat. Cerul va fi variabil, iar vântul slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 19…21 de grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA, DUMINICA, LUNI
ÎN ȚARĂ
În prima zi, canicula și disconfortul termic accentuat vor persista în jumătatea de sud-est a țării, însă în general vor fi mai puțin intense față de ziua anterioară, în timp ce în rest vremea se va răcori. Din a doua zi scăderea de temperatură va fi semnificativă în toate regiunile. Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, dinspre vest, astfel că fenomenele asociate acesteia vor cuprinde toate zonele și local pot fi chiar severe, anunţă ANM.

BUCUREȘTI
Canicula va persista în prima zi (deși temperaturile se vor mai pondera), apoi vremea se va răcori semnificativ, iar probabilitatea pentru fenomene de instabilitate atmosferică va crește.

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Gara din România prin care a trecut “trenul morții”. Acum a devenit monument istoric
Capital.ro
O NOUĂ REGULĂ a fost decisă în România. Intră în vigoare de la 1 IULIE
Playtech.ro
Ruby, ţinută de INFARCT la TV! S-a văzut tot, dar nu i-a păsat. Telespectatorii s-au lipit de televizoare
DailyBusiness
Vești bune pentru cei care merg în concediu! Această țară a eliminat vizele pentru români
Adevarul
Vârsta de pensionare se va modifica la fiecare 3 ani. Cum pot ieși femeile mai devreme la pensie
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase foste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
La acești nativi vor trage banii în perioada următoare. Se anunță mari câștiguri
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”
Cancan.ro
Nu e o glumă! Stațiunea din România unde o noapte de cazare costă doar 35 de lei
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Cât costă o porție de mici în piața Obor. Nimeni nu se aștepta la un asemenea preț
Capital.ro
VESTEA CEA MARE pentru toți proprietarii de APARTAMENTE. Decizie uriașă pentru toți cei care stau la bloc
StirileBZI
Se anunță tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion! Despre ce destinații este vorba
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
„Tragedie pe două roți în Vaslui: Tânăra Ionela, aflată la pragul căsătoriei, și-a anunțat destinul în ultimul ei mesaj online – ‘Viața este o călătorie frumoas
MediaFlux
FLORIN PIERSIC, ANUNȚ de pe PATUL de SPITAL! Marele actor a ținut să se afle de la el
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'