PROGNOZA METEO. Semne de iarnă: scad temperaturile, iar ploile se transformă în lapoviţă şi ninsoare la munte

PROGNOZA METEO  Cerul va avea înnorări și, pe arii restrânse, va ploua slab în sud-vestul teritoriului, iar în celelalte regiuni cerul va fi variabil și doar izolat vor fi nori joși, ceață și ploi slabe sau burniță. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 1 şi 8 grade. Vântul va sufla moderat în est, sud-est şi în zona montană înaltă. BUCUREȘTI Cerul va fi variabil, iar spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 4...5 grade.

05 nov. 2020, 15:58
PROGNOZA METEO. Semne de iarnă: scad temperaturile, iar ploile se transformă în lapoviţă şi ninsoare la munte

PROGNOZA METEO VINERI Vremea va fi apropiată de normal sub aspect termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în regiunile sud-vestice, dar numai izolat și trecător va ploua slab, mai ales la munte, iar noaptea vor fi nori joși în estul, sud-estul și parțial sudul țării și, îndeosebi în Moldova , trecător, se va semnala burniță. În rest, cerul va fi mai mult senin. Vântul va avea unele intensificări la munte, la altitudini mari, în special în Carpaţii Meridionali, unde rafalele vor depăşi 60…70 km/h și va sufla în general moderat, ziua, în regiunile estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 grade în Moldova și 15 grade în Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 şi 8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei. Dimineaţa şi noaptea, pe alocuri, în zonele joase, se va semnala ceaţă. BUCUREȘTI Vremea va fi normală termic pentru această dată. Cerul va avea unele înnorări în prima parte a zilei și în a doua parte a nopții, când vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă de 2…4 grade.

PROGNOZA METEO pentru două săptămâni. Când vin ninsorile

PROGNOZA METEO SAMBATA Vremea va fi apropiată de normal din punct de vedere termic, chiar ușor mai caldă la deal şi la munte, precum și însudul și estul țării. Cerul va fi variabil, dar în zonele joase de relief vor fi nori joși și, local, ceață dimineaţa şi noaptea, posibil pe alocuri persistentă și, izolat, mai ales în sudul, estul și centrul țării, asociată cu burniță. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 10 și 15 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 grade în estul Transilvaniei şi 9 grade pe litoral. BUCUREȘTI Vremea se va încălzi ușor. Temperatura maximă va fi de 14…15 grade, iar cea minimă de 2…4 grade. Cerul va fi variabil, dar la începutul zilei şi noaptea vor fi nori joși și, posibil, ceață. Vântul va sufla slab.

PROGNOZA METEO DUMINICA Vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată în special la deal şi la munte, iar în restul teritoriului valorile termice vor fi mai apropiate de normele perioadei. La începutul zilei şi noaptea, în zonele joase de relief vor fi nori de plafon jos şi local ceaţă care izolat vor persista şi se vor asocia cu burniţă. În restul teritoriului şi al timpului, cerul va fi variabil spre senin. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 16 grade, cu valori mai scăzute în zonele cu ceaţă şi nebulozitate persistentă, dar şi mai ridicate la deal, până la 18…19 grade, cu precădere în Subcarpaţii de Curbură; minimele termice vor fi cuprinse între -5 grade în depresiunile intramontane şi 10…11 grade pe litoral. BUCUREȘTI La începutul zilei şi noaptea vor fi nori de nivel jos şi ceaţă, iar în orele amiezii cerul va deveni variabil. Vântul va sufla în general slab. Temperatura aerului va avea în continuare valori în jurul celor specifice în prima decadă a lunii noiembrie, cu o maximă de 13…15 grade şi o minimă de 2…5 grade.

PROGNOZA METEO LUNI La deal şi la munte, vremea va fi predominant frumoasă şi deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii noiembrie; cerul va fi mai mult senin ziua şi parţial noros pe timpul nopţii. În zonele joase de relief, vor fi nori de plafon jos şi local ceaţă ce vor persista în mare parte a intervalului şi se vor asocia pe arii restrânse cu burniţă, astfel că ziua se vor înregistra valori termice în jurul celor specifice datei şi local chiar mai scăzute decât acestea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 8…9 grade în zonele cu nori şi ceaţă persistente (în special în sudul Olteniei şi al Munteniei şi local în Moldova) şi în jurul a 17 grade în Subcarpaţii de Curbură; minimele termice vor fi cuprinse între 1 și 7 grade, mai coborâte în depresiunile intramontane, spre -2 grade, dar şi mai ridicate în zonele deluroase şi pe litoral. BUCUREȘTI Norii de nivel jos vor persista în cea mai mare parte a intervalului, iar dimineaţa şi noaptea se poate forma ceaţă, condiţii în care ziua va fi relativ rece. Vântul va sufla slab. Temperatura maximă va fi de 10…12 grade, iar cea minima se va situa în jurul a 7 grade.

PROGNOZA METEO DE MARTI PANA JOI În zonele joase de relief, mai ales din sud şi din est, vremea va fi în general închisă, pe arii restrânse vor fi ploi slabe sau burniţă, iar valorile termice vor fi normale si local sub mediile multianuale treptat. La deal si munte vremea va fi frumoasa, dar temperaturile vor scadea treptat.