Prognoza meteo. Soarele alungă iar norii de pe cer, vremea de vară revine în toată ţara

Vremea se va menține în general instabilă în Oltenia, vestul Munteniei, sudul Banatului și sud-vestul Transilvaniei, unde vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse și cu caracter torențial și descărcări electrice.

16 sept. 2023, 13:56
Prognoza meteo. Soarele alungă iar norii de pe cer, vremea de vară revine în toată ţara

Prognoza meteo DUMINICA. Vremea se va ameliora sub aspectul instabilității atmosferice, iar din punct de vedere termic va fi mai cald decât în mod normal la această dată, cu excepția zonei de sud-vest a țării, unde valorile termice diurne se vor situa în jurul mediilor multianuale. În prima parte a zilei, nebulozitatea va fi persistentă în sud-vestul teritoriului, unde va continua să plouă, apoi cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara, când vor fi averse și descărcări electrice, local în zona de munte, îndeosebi în Carpații Occidentali și nordul Carpaților Orientali și pe arii restrânse în vest, centru și nord-vest. În special la munte și în nordul Olteniei, cantitățile de apă vor mai depăși 15…20 l/mp. În celelalte regiuni ploile vor fi posibile doar cu totul izolat. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Dobrogea, sudul Banatului și nordul Moldovei. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 22 și 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 19 grade, ușor mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali până spre 7 grade. Dimineața și noaptea, pe suprafețe mici, vor fi condiții de ceață.

BUCUREȘTI Vremea va fi predominant frumoasă și ușor mai caldă decât în mod obișnuit la această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul zilei. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, mai ridicată decât în ziua precedentă, va fi de 26…28 de grade, iar cea minimă va fi de 12…14 grade.

Cod galben emis de ANM. Ciclonul aduce furtuni şi în sudul României
Prognoza meteo DUMINICA LUNI. Vremea va fi în general frumoasă și caldă pentru această dată în toată țara, dar mai ales în vest, nord și centru, unde valorile termice diurne vor fi în medie cu 4…5 grade mai ridicate față de normalul climatologic al perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și izolat ploi slabe de scurtă durată, după-amiaza în zonele montane, iar spre sfârșitul nopții în vest și nord-vest. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sudul Banatului, unde vor fi rafale în general de 55…65 km/h, iar local și temporar și în Dobrogea, nordul Moldovei și în zona de munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 29 de grade, iar cele minime între 8 și 18 grade, cu valori mai mici în depresiunile Carpaților Orientali, până spre 4 grade. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse se va forma ceață.

BUCUREȘTI Vremea va fi frumoasă, cu cerul variabil și vântul slab până la moderat. Temperatura maximă, în continuare ușor mai ridicată față de media multianuală, va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 10…13 grade, anunţă ANM.

 

Prognoza meteo DUMINICA MARTI. În Maramureș, Crișana, Banat și local în Transilvania, Oltenia și nordul Moldovei, vor fi înnorări temporar accentuate și averse, pe alocuri însoțite de descărcări electrice; în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra pe arii restrânse cantități de apă mai însemnate. În restul țării, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare și ploi izolate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale în regiunile vestice, dar și în nord-est și pe crestele montane, cu viteze mai mari (de peste 50…60 km/h) în sudul Banatului, dar rafale de scurtă durată vor fi izolat și asociat averselor. Temperaturile maxime se vor situa în jurul celor normale în această perioadă în nord-vestul teritoriului și local în regiunile sudice și peste mediile climatologice în rest, astfel că se vor încadra între 20…21 de grade în Maramureș și nord-vestul Transilvaniei și 30 de grade în Banat; minimele termice vor fi cuprinse în general între 10 și 17 grade. Pe areale restrânse, dimineața și noaptea, se va semnala ceață. BUCUREȘTI Valorile termice se vor situa ușor peste cele climatologic specifice în această perioadă din an, cu maxima de 27…28 de grade și minima de 13…16 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Un nou vortex polar se formează în stratosferă. Avertismentul climatologilor pentru iarna 2023-2024. Când va cădea prima zăpadă
Prognoza meteo DUMINICA MIERCURI. Vremea va fi ușor mai caldă decât în mod obișnuit la această dată în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și averse, însoțite și de descărcări electrice, în special după-amiaza, local la munte și pe suprafețe restrânse în celelalte zone; vor fi posibile cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 24 și 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 și 18 grade. Pe areale restrânse, dimineața și noaptea, se va forma ceață. BUCUREȘTI Vremea va fi mai caldă decât normal în a doua parte a lunii septembrie. Cerul va fi variabil, trecător cu înnorări, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 14…17 grade. DE

Prognoza meteo DUMINICA JOI PANA SAMBATA Valorile termice, cu precădere cele diurne, vor fi mult mai ridicate decât cele normale în ultima decadă a lunii septembrie. Ploi izolate vor fi posibile la munte.