PROGNOZA METEO. Soarele se ascunde după nori grei de ploi, lapoviţă şi ninsori. Un suflu rece cuprinde toată ţara

Cerul va avea înnorări la noapte și temporar va ploua în jumătatea de vest a teritoriului, iar spre dimineață pe arii relativ extinse și în rest. În Banat, Crișana, Maramureș și în Oltenia cantitățile de apă vor depăși 10...15 l/mp și izolat 25 l/mp, iar în vestul Carpaților Meridionali peste 35...40 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane, unde rafalele vor depăși 70...80 km/h

10 dec. 2022, 14:19
PROGNOZA METEO. Soarele se ascunde după nori grei de ploi, lapoviţă şi ninsori. Un suflu rece cuprinde toată ţara

PROGNOZA METEO DUMINICA Vremea se va răci în vestul, nordul și centrul țării, iar în rest valorile termice se vor menține cu mult peste mediile multianuale specifice datei. Cerul va fi mai mult noros și temporar vor fi precipitații în toate regiunile, iar pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 10…20 l/mp. Vor fi ploi, iar din orele serii în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și nordul Moldovei se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare. La munte, ploile se vor transforma în ninsoare, la început în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, apoi și în restul masivelor. În sud-estul teritoriului, ploile vor avea și caracter de aversă, iar spre seară vor fi posibile și descărcări electrice. Vântul se va intensifica temporar în majoritatea zonelor, viteze mai mari urmând a se înregistra în Dobrogea și în zona montană înaltă (rafale în general de 55…70 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 6 și 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 și 7 grade, cu valori mai ridicate în Dobrogea, dar și ușor mai scăzute în zona de deal din Crișana. Dimineața, izolat va fi ceață. BUCUREȘTI Valorile termice se vor menține cu mult peste cele climatologic specifice perioadei. Cerul va fi mai mult noros și va ploua dimineața și din nou spre seară și în prima parte a nopții. Ploile vor avea și caracter de aversă și vor fi posibile descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în a doua parte a intervalului când va atinge viteze de până la 45 km/h. Temperatura maximă va fi de 14…16 grade, iar cea minimă de 2…4 grade.

Prognoza meteo. Iarna „indiană” este înlocuită de un ciclon cu aer polar. Ninge deja în multe zone din România
PROGNOZA METEO LUNI Vremea se va răci accentuat, devenind rece în regiunile intracarpatice și apropiată de normalul termic al perioadei în rest. Cerul va avea înnorări și va ninge în zonele de munte, local și temporar în vestul, centrul și nordul țării, iar în regiunile sudice și sud-estice, mai ales spre seară și noaptea, pe alocuri se vor semnala precipitații, la început predominant sub formă de ploaie, apoi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, în special în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 60…70 km/h, spulberând zăpada, iar trecător și pe arii mai restrânse și în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 grade în Dealurile Crișanei și 10 grade pe litoral și în deltă, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -9 și 1 grad. Izolat se va forma ceață. BUCUREȘTI Vremea se va răci semnificativ. Cerul va avea înnorări, iar spre seară și în prima parte a nopții se vor semnala precipitații slabe mixte. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar minima va fi de -2…0 grade, potrivit ANM.

PROGNOZA METEO MARTI Vremea va continua să se răcească, astfel că în cea mai mare parte a țării valorile termice se vor situa ușor sub mediile multianuale. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil, cu unele înnorări și izolat ninsori slabe îndeosebi în zona Carpaților Orientali, dar și în sud-est, unde dimineața mai sunt posibile precipitații mixte. Noaptea cerul va fi variabil la senin, însă spre dimineață se va înnora în vest și sud-vest, dar probabilitatea pentru precipitații va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu intensificări în zona montană înaltă, iar în a doua parte a intervalului și în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 6 grade, iar cele minime între -11 și 0 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. Dimineața și noaptea, izolat se va forma ceață asociată cu depunere de chiciură. BUCUREȘTI Vremea va continua să se răcească. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări dimineața. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 4…5 grade, iar noaptea va fi rece, cu o minimă de -6…-4 grade. Spre sfârșitul nopții vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo anunţă ger de crapă pietrele. Director ANM: „Diferențele de temperatură vor fi mai mari de 15 grade”

PROGNOZA METEO MIERCURI Cerul va prezenta înnorări temporare, iar mai ales în a doua parte a zilei și noaptea se vor semnala precipitații în jumătatea de vest a teritoriului și pe arii mai restrânse în rest. Acestea vor fi mixte la început, apoi vor predomina ploile, iar pe arii restrânse vor fi condiții de polei. La munte vor fi mai ales ninsori și lapoviță. Vântul va avea intensificări în zonele montane, iar local și temporar în regiunile vestice și estice. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 1 și 8 grade, iar cele minime semnificativ mai ridicate față de noaptea precedentă vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -3 și 7 grade. Pe arii restrânse se va semnala ceață. BUCUREȘTI Cerul va prezenta înnorări temporare, dimineața vor mai fi condiții de ceață, iar spre sfârșitul nopții va crește probabilitatea pentru ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă semnificativ mai ridicată comparativ cu noaptea precedentă, se va situa în jurul valorii de 2 grade.

PROGNOZA METEO DE JOI PANA SAMBATA În regiunile sudice și sud-estice valorile termice se vor situa peste mediile multianuale, iar în restul teritoriului, deși vor fi variații de la o zi la alta, regimul termic va fi apropiat de norme. Temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării.