PROGNOZA METEO. Şoc termic, indicele de temperatură-umezeală va depăşi pragul critic în weekend

Cerul va fi variabil şi pe arii restrânse, în Moldova, nord-estul Munteniei, Transilvania, Maramureş, Crişana şi posibil în Dobrogea vor fi înnorãri, averse, descãrcãri electrice şi posibil intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Izolat cantitãţile de apã vor depãşi 10...15 l/mp. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 7 grade în estul Transilvaniei şi 21 de grade pe litoral şi în dealurile Crişanei.
Filip Stan
07 iun. 2024, 13:58
PROGNOZA METEO. Şoc termic, indicele de temperatură-umezeală va depăşi pragul critic în weekend

Prognoza meteo SAMBATA

TARA

Vremea va fi mult mai caldã decât în mod normal la aceastã datã, în special în Oltenia şi Muntenia unde local va fi caniculã, disconfort termic ridicat şi un indice temperaturã-umezealã (ITU) care va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, în prima parte a intervalului în jumãtatea esticã a teritoriului, în zonele montane şi submontane, iar noaptea local în vest, în nord-vest şi izolat în rest. Pe alocuri aversele vor fi torenţiale, cantitãţile de apã vor depãşi 20…30 l/mp, va cãdea grindinã şi vor fi posibile vijelii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 27 şi 35 de grade, iar cele minime între 9 şi 21 de grade, cu cele mai scãzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.

Cupolă de foc deasupra României, se ciocnesc două fronturi atmosferice, vom avea primul val de caniculă şi fenomene extreme

BUCURESTI Vremea va fi cãlduroasã, iar dupã-amiaza indicele de confort termic temperaturã-umezealã (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unitãţi. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorãri în a doua parte a zilei, când probabilitatea pentru averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului va fi în creştere. Temperatura maximã va fi de 34…35 de grade, iar cea minimã de 17…19 grade.

Prognnoza meteo DUMINICA

TARA Vremea va fi mult mai caldã decât în mod normal la aceastã datã, în special în Oltenia, Muntenia şi jumãtatea de sud a Moldovei, unde local va fi caniculã, disconfort termic ridicat şi un indice temperaturã-umezealã (ITU) care va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, în special dupã-amiaza şi în prima parte a nopţii, în jumãtatea de nord a ţãrii, iar în restul teritoriului, la munte, local în zonele deluroase şi izolat în cele de câmpie. Aversele vor avea şi caracter torenţial, iar pe alocuri se vor înregistra cantitãţi de apã însemnate, cãderi de grindinã şi vijelii. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 25 şi 36 de grade, iar cele minime, în marea lor majoritate, între 12 şi 22 de grade.

BUCURESTI Vremea va deveni canicularã, cu disconfort termic ridicat, indicele de confort termic temperaturã-umezealã (ITU) urmând sã depãşeascã pragul critic de 80 de unitãţi. Cerul va fi variabil, cu înnorãri spre searã când vor fi condiţii pentru averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 36 de grade, iar cea minimã va fi de 18…21 de grade, anunţă ANM.

Prognoza meteo LUNI

TARA Vremea va fi cãlduroasã, local canicularã în sud şi sud-est, cu disconfort termic ridicat, iar în celelalte regiuni, valorile termice vor fi în continuare peste cele specifice acestei datei. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice în vestul, sud-vestul, centrul şi nordul ţãrii şi pe alocuri în rest, mai ales dupã-amiaza şi seara. Pe arii restrânse se vor înregistra cantitãţi de apã mai însemnate, cu precãdere în zonele de deal şi de munte şi vor fi condiţii de grindinã. Vântul va avea local şi temporar intensificãri. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 şi 37 de grade, iar cele minime între 11 şi 21 de grade, posibil uşor mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

BUCURESTI Vremea va fi canicularã, cu disconfort termic accentuat şi un indice temperaturã-umezealã (ITU) care va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorãri, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, dupã-amiaza şi seara. Temperatura maximã va fi de 36…37 de grade, iar cea minimã de 18…21 de grade.

Prognoza meteo MARTI

TARA Vremea va fi în continuare cãlduroasã, local canicularã în sud şi sud-est, cu disconfort termic ridicat, iar în celelalte regiuni, valorile termice se vor menţine peste cele specifice acestei datei. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorãri, averse şi descãrcãri electrice în nordul, nord-estul şi parţial în centrul ţãrii şi pe alocuri în rest. Vor fi posibile cantitãţi de apã mai însemnate şi condiţii de grindinã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri asociate ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 26 şi 37 de grade, iar cele minime între 10 şi 21 de grade.

Avertisment înfiorător al meteorologilor, vine canicula. Temperaturile ajung la aproape 50 de grade Celsius

BUCURESTI Vremea se va menţine canicularã, cu disconfort termic accentuat. Cerul va fi variabil, posibil cu înnorãri, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului dupã-amiaza şi seara. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 37 de grade, iar cea minimã va fi de 17…20 de grade.

Prognoza meteo MIERCURI, JOI, VINERI

TARA

Tendinţa Evoluţiei Vremii pentru Intervalul 12.06.2024 Ora 09:00 – 15.06.2024 Ora 09:00 Vremea va fi mai caldã decât în mod normal la aceastã datã, canicularã în regiunile sudice şi sud-estice unde şi disconfortul termic va fi accentuat. Probabilitatea pentru manifestãri de instabilitate atmosfericã va fi ridicatã mai ales în jumãtatea de nord a ţãrii, la deal şi la munte.

BUCURESTI Vremea va rãmâne canicularã şi cu disconfort termic ridicat. Dupã amiaza şi seara se vor menţine condiţiile pentru fenomene specifice instabilitãţii atmosferice.

Spynews
Artistul din top 10 YouTube România care renunță la muzică în plină glorie. Ce motive are să nu mai pună mâna pe microfon
Bzi.ro
Oana Roman, la plajă, într-o rochie scurtă! Cum a putut să se afișeze la 48 de ani!
Fanatik.ro
Cinci zodii sunt favorizate de astre de pe 13 iulie până la finalul lunii. Noroc triplu, bogății, multe oportunități și surprize pentru acești nativi
Capital.ro
Mașinile trebuie să îl aibă obligatoriu la bord. Ordin UE în România: Nu era posibil în trecut
Playtech.ro
Fiica lui Cristi Boureanu, apariție de INFARCT! Ioana e piesă la 23 de ani, s-a văzut TOT
DailyBusiness
Șoferii trebuie să știe! Medicamentele pentru această boală comună îi pot lăsa fără permisul de conducere
Adevarul
Turiștii, terorizați de marea de alge de pe litoral. „Acolo unde au curățat, valurile aduc din nou cantități mari de alge” VIDEO
Spynews
Ema Oprișan de la Insula Iubirii închide gurile celor care îl critică pe soțul ei, Răzvan Kovacs! Ce relație are bărbatul cu fiul ei: „Îl iubește necondiționat”
Spynews
Cine sunt câștigătorii de la Mireasa, sezonul 9. Au primit marele premiu în valoare de 40.000 de euro
Evz.ro
Mărturiile martorilor prezenți la tentativa de asasinat asupra lui Trump
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Lili Sandu, fosta iubită a lui Bogdan Stelea, e strălucitoare la 45 de ani, într-un costum de baie alb și transparent!
wowbiz.ro
Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”
Cancan.ro
Donald Trump a fost împuşcat! Tentativă de asasinat! Ce s-a întâmplat cu atacatorul
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
De la 1 ianuarie 2026 intră în vigoare Ro-Proprietatea: Ministrul Finanțelor ”Prin sistemul informatic vor fi furnizate valorile de piață ale proprietăților.”
Capital.ro
Interzis pentru șoferii cu diesel. Trebuie să lase mașina la intrarea în oraș. Legea e lege
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ce mai face femeia care i-a băgat în depresie pe Marius Niculae și Adrian Mititelu jr.
stirilekanald.ro
A uitat că e în timpul programului și a mers la întâlnire! Un jandarm a fost prins în timp ce se săruta cu o minoră, chiar de fostul iubit al acesteia
substantial.ro
Mahmoud Abbas consideră Israelul și SUA responsabile pentru atacurile din Gaza, criticând în același timp Hamas
MediaFlux
Românii care nu au cotizat 15 ani până la 1 septembrie 2024 NU primesc pensie! Cine beneficiază de cei 2.000 de lei