PROGNOZA METEO. Temperaturi de 30 de grade la început de toamnă

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă o vreme autentică de vară în cea de-a două săptămână de toamnă, cu temperaturi de 30 de grade. Totuşi, atmosfera va fi răcorită de furtunile de scurtă durată care îşi vor face apariţia, pe alocuri.

09 sept. 2014, 12:58
PROGNOZA METEO. Temperaturi de 30 de grade la început de toamnă

PROGNOZA METEO. Miercuri, vremea se menţine caldă pentru data din calendar, cu maxime de la 24 grade în depresiuni şi în Dealurile de vest şi 31 grade în sud-est, unde e o zi de vară autentică. Vremea e frumoasă în mare parte a ţării, cu nori de decor pe cer şi vânt domol şi doar în zonele de munte, în vest şi în nord-vest aşteptăm ceva înnorări şi izolat, după-amiază averse slabe, posibil însoţite de descărcări electrice.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Miercuri, vremea rămâne frumoasă şi mai caldă decât în mod obişnuit. Pe cer îşi fac drum nori puţini şi inofensivi, iar vântul adie plăcut. După-amiza vine cu maxime de 29…30 grade.

Anunţ important de la ANM: Ce iarnă ne aşteaptă în acest an

PROGNOZA METEO. Şi joi avem parte de o vreme caldă pentru această perioadă, cu maxime ce pleacă de la 24 grade în nordul litoralului şi ajung până la 31, chiar 32 grade în sud-estul ţării. Norii sunt încă puţini în cea mai mare parte a ţării şi doar în regiunile vestice şi sud-vestice, iar după-amiază şi la munte instabilitatea atmosferică e mai accentuată, aşa că norii strâng temporar rândurile şi lasă pe arii restrânse averse însoţite de fulgere şi tunete. Vântul suflă mai alert în Banat şi la munte.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Joi, vreme de vara autentică, unde norii abia dacă se arată pe cer, vântul suflă atât cât să mai răcorească atmosfera, pentru că la umbră termometrele arată că în luna lui cuptor, 31..32 grade.

PROGNOZA METEO pe două săptămâni

PROGNOZA METEO. Vineri, prognoza temperaturilor maxime arată o uşoară scădere, dar vremea e caldă încă pentru a doua decadă a lunii septembrie, în cea mai mare parte a ţării, cu maxime care, în general, vor fi între 23 grade în Câmpia de vest şi 30 grade în sudul Munteniei. În regiunile vestice norii se mai adună temporar şi local lasă averse însoţite de descărcări electrice, dar în celelalte regiuni vremea rămâne frumoasă, cu cerul variabil. Vântul dă semne de nervozitate doar prin Banat şi la munte.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Ziua de vineri vine tot cu vreme frumoasă şi caldă. Doar nori de decor se plimba pe cer, iar vântul suflă fără să deranjeze. În termometre se aduna până după-amiază 28…29 grade.

PROGNOZA METEO. În prima zi de weekend locuitorii din regiunile vestice sunt cei mai puţin norocoşi, pentru că vremea va fi în general instabilă şi temperaturile continuă să scadă uşor. Temporar vor fi înnorări, averse, descărcări electrice, dar în restul ţării vremea e mai plăcută, cu cerul variabil şi temperaturi mai mari decât cele normale şi doar izolat câte o ploaie de scurtă durată. Vântul e mai alert în timpul ploilor, dar şi la munte şi în sud, iar maximele sunt între 20 şi 30 grade. Duminică, dar şi în primele zile ale săptămânii viitoare temperaturile sunt apropiate de cele normale în vest, în nord şi în centru, în timp ce în celelalte zone e încă uşor mai cald. Local mai plouă, cu precădere în jumătatea de vest a ţării.