PROGNOZA METEO. Temperaturi ridicate în următoarele zile. Disconfortul termic va fi accentuat în ţară

PROGNOZA METEO. Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, local caniculară în orele amiezii în regiunile extracarpatice. Disconfortul termic va fi accentuat, iar pragul critic de 80 de unități al indicelui temperatură-umezeală(ITU), va fi depășit în zonele de câmpie și de podiș din sudul și estul țării și local atins în cele din vest. 

28 iul. 2020, 13:30
PROGNOZA METEO. Temperaturi ridicate în următoarele zile. Disconfortul termic va fi accentuat în ţară

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. Cerul va fi mai mult senin, exceptând în primele ore ale intervalului zona montană, unde vor fi unele înnorări și izolat se vor semnala ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 11 și 23 de grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra pe litoral. Izolat, în zonele joase de relief, îndeosebi din centrul țării vor fi condiții de ceață.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab. Temperatura minimă va fi de 18…20 de grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Valorile termice vor continua să crească, astfel încât vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, local caniculară în orele amiezii în regiunile extracarpatice. Disconfortul termic va fi accentuat, iar pragul critic de 80 de unități al indicelui temperatură-umezeală(ITU), va fi depășit în zonele de câmpie și de podiș din sudul și estul țării și local atins în cele din vest. Cerul va fi mai mult senin, exceptând regiunile nordice și zona de munte, unde va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales spre seară și în cursul nopții, când pe arii restrânse se vor semnala ploi de scurtă durată, descărcări electrice și posibil grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpulul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 30 și 37 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 14 și 24 de grade, ușor mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va deveni caniculară în orele amiezii, când temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 36 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat- indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând a depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 20…21 de grade, ușor mai coborâtă în zona preorășenească.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va fi în continuare călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar în regiunile extracarpatice canicula se va intensifica și disconfortul termic se va menține accentuat, indicele temperatură-umezeală(ITU) urmând să depășească din nou pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales după-amiaza și la începutul nopții cu precădere în centrul, nordul și nord-estul teritoriului precum și la munte, unde pe arii în general restrânse se vor semnala averse și descărcări electrice. Ploile vor avea și caracter torențial, iar izolat cantitățile de apă vor fi însemnate și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată asociate ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 28 și 38 de grade, iar cele minime se vor situa între 12 și 25 de grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI. Canicula se va intensifica, urmând astfel ca în orele amiezii temperatura maximă să fie de 37…38 de grade, condiții în care și disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele-temperatură umezeală(ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 21…22 de grade

PROGNOZA METEO VINERI. Deși valorile termice vor marca o ușoară scădere față de ziua precedentă, vremea va fi în continuare călduroasă la amiază în cea mai mare parte a țării, local caniculară în regiunile extracarpatice. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în zonele de deal și de munte, în nord, nord-est și în centru, iar cu o probabilitate destul de ridicată începând din orele serii și în sud-est, unde pe arii în general restrânse vor fi ploi de scurtă durată, frecvente descărcări electrice, grindină și posibil vijelii. Ploile vor avea mai ales caracter torențial, iar cantitățile de apă înregistrate îndeosebi în intervale scurte de timp vor fi însemnate. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări asociate averselor. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 și 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 22 de grade, mai scăzute în depresiuni.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI. Deși valorile termice vor marca o ușoară scădere față de ziua precedentă, vremea va fi în continuare caniculară la amiază, când temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade. Cerul va fi variabil, iar îndeosebi spre seară probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică- respectiv averse, ce vor avea mai ales caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului va fi în creștere. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 20…22 de grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA. Chiar dacă valorile termice vor continua să scadă, local în sudul și sud-estul țării, în orele amiezii acestea vor caracteriza o vreme călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în prima parte a intervalului îndeosebi în regiunile estice și de sud-est precum și la deal și la munte, unde pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 26 și 32 de grade, iar cele minime între 10 și 21 de grade, ușor mai scăzute în depresiuni.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi călduroasă în orele amiezii, chiar dacă valorile termice vor continua să scadă față de ziua anterioară. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în prima parte a intervalului, însă probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi destul de redusă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 18…21 de grade.

DE DUMINICA PANA MARTI Vremea se va încălzi de la o zi la alta devenind călduroasă în orele amiezii în cea mai mare parte a țării. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va crește spre sfârșitul intervalului în regiunile vestice și în zonele montane aferente.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pentru două săptămâni. Cum va fi vremea până pe 9 august