PROGNOZA METEO. Temperaturi ridicate toată săptămâna, cum va fi vremea în ziua votului

Temperaturile se vor menţine peste normele climatologice obişnuite ale datei din calendar, maximele diurne situându-se frecvent peste 20 de grade Celsius, în majoritatea zonelor ţării.

06 nov. 2019, 13:48
PROGNOZA METEO. Temperaturi ridicate toată săptămâna, cum va fi vremea în ziua votului

Joi, vremea se va menține mai caldă decât în mod normal în prima decadă a lunii noiembrie, deși valorile termice diurne vor scădea și în regiunile sudice și estice. Cerul va fi variabil în sud-est, dar în restul teritoriului vor fi înnorări, temporar va ploua și sub formă de aversă, se vor semnala descărcări electrice, iar izolat, cu precădere în Oltenia, cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și în Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 23 de grade, cele mai ridicate fiind în sud-estul extrem, iar cele minime se vor situa între 6 și 15 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

Şi la Bucureşti, joi, vremea se va menține mai caldă decât în mod normal în prima decadă a lunii noiembrie, deși valorile termice diurne vor marca o scădere față de ziua precedentă. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă se va situa în jur de 10 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

Vineri, valorile termice se vor menține peste cele specifice datei, astfel maximele se vor încadra între 12 și 24 de grade, cu valorile cele mai ridicate în sudul Munteniei, iar cele minime se vor situa între 6 și 15 grade. Cerul va avea înnorări și va ploua în regiunile vestice și nordice, local la munte, în Transilvania și Oltenia și doar izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în sudul Banatului și trecător în regiunile sudice. Dimineața și noaptea, izolat se va semnala ceață.

La Bucureşti, vineri, vremea se va menține de asemenea caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jur de 22 de grade, iar cea minimă va fi de 11…12 grade.

Sâmbătă, vremea va fi în general frumoasă și se va menține caldă, chiar deosebit de caldă la orele amiezii. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și doar izolat ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, iar la cote mai reduse și în Banat, Moldova și Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 25 de grade, iar cele minime, în general, între 4 și 14 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

Sâmbătă, la Bucureşti, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 10…12 grade.

Duminică, remea se va menține mai caldă în mod normal pentru această dată. Cerul va fi variabil până spre orele serii, apoi se va înnora treptat în cea mai mare parte a țării. Se vor semnala ploi de scurtă durată, ziua în sud-vest, iar noaptea pe arii relativ extinse și în celelalte regiuni. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale în Banat și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 23 de grade, iar cele minime între 7 și 15 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

Cerul va fi variabil la Bucureşti şi duminică, cu înnorări în timpul nopții, când vor fi condiții de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 12…13 grade.