PROGNOZA METEO. Temperaturile scad la -18 grade de gerul Bobotezei. Cum va fi vremea în Bucureşti

Prognoza meteo. PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 05.01.2020 ORA 20 - 06.01.2020 ORA 08.  În ţară,  cerul se va degaja în regiunile vestice și sud-vestice și va fi mai mult noros în rest, unde pe arii restrânse vor mai fi precipitații slabe. La munte, în jumătatea de nord a Moldovei, în sudul și mai ales în estul Transilvaniei va ninge, iar în sud-estul țării trecător vor fi precipitații mixte. Pe spații mici se va forma polei sau ghețuș.

05 ian. 2020, 14:31
PROGNOZA METEO. Temperaturile scad la -18 grade de gerul Bobotezei. Cum va fi vremea în Bucureşti

PROGNOZA METEO. În zona de munte vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 65…75 km/h, iar la altitudini mai mari de 1700 m, mai ales în carpații meridionali și de curbură, peste 90…100 km/h, viscolind și spulberând zăpada. intensificări ale vântului se vor semnala și în restul țării, cu rafale în general de 45…55 km/h, iar în moldova, pe arii restrânse se vor atinge viteze de până la 70…75 km/h, iar zăpada va fi trecător spulberată. Temperaturile minime se vor încadra între -10 și 1 grad, cu cele mai coborâte valori în depresiunile din estul Transilvaniei. Izolat vor fi condiții de ceață.

LA BUCUREŞTI
Cerul va fi mai mult noros, dar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi destul de redusă. Vântul va sufla moderat, cu viteze la rafală de până la 25…30 km/h. Temperatura minimă va fi de -3…-1 grad.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL  06.01.2020 ORA 08 – 07.01.2020 ORA 08

ÎN ŢARĂ
 Vremea va continua să se răcească, devenind geroasă noaptea, local în centrul, nordul și nord-estul țării și izolat în rest.Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -2 și 5 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -14 și -2 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali, până în jurul valorii de -18 grade, dar și ușor mai ridicate pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales în prima parte a intervalului, când în regiunile estice, sud-estice și parțial în cele centrale, izolat vor mai fi posibile fulguieli, iar în special pe litoral precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în Dobrogea, jumătatea de est a munteniei și în sudul moldovei, cu viteze la rafală în general de 55…65 km/h, iar pe arii restrânse, îndeosebi pe litoral, de peste 75…80 km/h. în carpații meridionali și de curbură vântul va continua să prezinte intensificări, temporar cu viteze de peste 70…80 km/h, iar zăpada va fi spulberată.

 Izolat va fi ceață cu depunere de chiciură.

LA BUCUREŞTI
 Cerul va mai prezenta înnorări în primele ore ale zilei, apoi va deveni variabil. VÂNTUL SE VA INTENSIFICA CU PRECĂDERE DIN ORELE PRÂNZULUI ȘI VA ATINGE VITEZE LA RAFALĂ ÎN GENERAL DE 50…55 KM/H, AMPLIFICÂND SENZAȚIA DE RECE. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimă va fi de -6…-5 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL  07.01.2020 ORA 08 – 08.01.2020 ORA 08

ÎN ŢARĂ
 Vremea va fi rece pentru această dată mai ales dimineața și noaptea, geroasă local în nord și centru și izolat în rest. Cerul va fi mai mult senin, exceptând în prima parte a intervalului regiunile estice, iar noaptea pe cele de sud-est, unde vor fi unele înnorări. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în sud-estul teritoriului, mai ales pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între -3 și 5 grade, iar cele minime între -14 și -3 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, spre -18 grade. Dimineața și noaptea, în zonele joase de relief, izolat se va semnala ceață asociată cu depunere de chiciură.

LA BUCUREŞTI
 Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 2…3 grade, iar cea minimă va fi de -7…-5 grade, mai coborâtă în zona preorășenească.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL  08.01.2020 ORA 08 – 09.01.2020 ORA 08

ÎN ŢARĂ
 Vremea va fi în continuare rece, mai ales dimineața și noaptea, local geroasă îndeosebi în nordul și centrul țării. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări în cursul nopții în nordul teritoriului, unde izolat și trecător vor fi posibile precipitații mixte, ce vor favoriza depunerile de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -2 și 5 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -12 și 1 grad, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei spre -17 grade. Izolat dimineața și noaptea, în zonele joase de relief va fi ceață asociată cu chiciură.

LA BUCUREŞTI
 Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de -5…-3 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL  09.01.2020 ORA 08 – 10.01.2020 ORA 08

ÎN ŢARĂ
 Temperatura aerului va marca o ușoară creștere față de ziua precedentă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în regiunile nordice și nord-estice, iar vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între -1 și 8 grade, iar cele minime se vor situa între -8 și 3 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

LA BUCUREŞTI
 Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimă va fi de -3…-1 grad.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL  10.01.2020 ORA 08 – 13.01.2020 ORA 08

ÎN ŢARĂ
 Procesul de încălzire a vremii va continua, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi destul de redusă.

LA BUCUREŞTI
 Procesul de încălzire a vremii va continua.