PROGNOZA METEO. Ultima săptămână din noiembrie ne aduce zilnic ploi. Abia dacă o să vedem soarele

Vremea se află într-un uşor proces de încălzire la nivelul întregii ţări, dar se menţine noroasă, cu precipitaţii în fiecare zi. În Carpaţii meridionali, la altitudini mari, meteorologii anunţă chiar ninsori.

24 nov. 2019, 12:55
PROGNOZA METEO. Ultima săptămână din noiembrie ne aduce zilnic ploi. Abia dacă o să vedem soarele

Luni, valorile de temperatură vor continua să crească în sud, sud-est și centru, astfel că, în cea mai mare parte a țării, cu excepția Moldovei, se vor situa peste cele climatologic specifice perioadei; maximele se vor încadra între 3…4 grade în nordul și centrul Moldovei și în jurul a 15 grade în Dealurile de Vest. În sudul și în estul teritoriului înnorările vor fi persistente, ziua izolat va ploua slab, mai ales în Oltenia și în Muntenia, iar noaptea ploile se vor extinde ca arie și vor deveni moderate cantitativ în extremitatea de sud. În celelalte zone cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi pe spații restrânse în a doua parte a intervalului.

În Carpații Meridionali, la altitudini mari, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale și temporare în jumătatea de sud a țării. Temperaturile minime vor fi cuprinse în general între 0 și 10 grade. Izolat se va semnala ceață.

Şi la Bucureşti, luni, valorile de temperatură vor continua să crească ușor, astfel că maxima se va situa în jurul a 10 grade, iar minima va fi de 5…6 grade. Înnorările vor persista și va ploua temporar, mai ales noaptea. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări.

Marţi, cerul va avea înnorări temporare în majoritatea zonelor. Va ploua local în sudul și în sud-estul țării și pe spații restrânse în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile sudice, în special în sudul Banatului și pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 14 grade, iar cele minime în general între -1 și 5 grade. Pe arii restrânse vor fi condiții de ceață.

La Bucureşti, marţi, cerul va avea înnorări și va ploua temporar. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă va fi de 3…5 grade.

Miercuri, cerul va avea înnorări temporare; la începutul zilei va ploua pe arii restrânse în regiunile sud-estice, iar noaptea în partea de nord-vest a teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului și la munte, mai ales pe timpul nopții. Temperaturile maxime, în general mai ridicate decât cele normale ale datei, se vor încadra între 7 și 14 grade, iar cele minime în general între -1 și 8 grade. Pe arii restrânse va fi ceață.

Miercuri, la Bucureşti, cerul va fi temporar noros, iar la începutul zilei vor fi condiții de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 10 grade, iar cea minimă va fi de 2…3 grade.

De joi până sâmbătă, valorile termice vor deveni mult mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. În primele două zile probabilitatea de ploaie va fi ridicată în toate regiunile, apoi mai ales în extremitatea de vest-nord-vest.


loading...
Partenerii noștri