Prognoza meteo. Ultimul weekend cu vreme caldă

Prognoza meteo. Ne vom bucura de ultimul weekend cu vreme caldă, anunţă meteorologii, care arată că temperaturile vor începe să scadă treptat de săptămâna viitoare, ajungând să fie chiar mai mici decât cele normale pentru începutul lui noiembrie.

25 oct. 2019, 17:39
Prognoza meteo. Ultimul weekend cu vreme caldă

SAMBATA

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi în general frumoasã, iar în orele amiezii deosebit de caldã pentru aceastã datã, cu precãdere în regiunile intracarpatice. Cerul va fi mai mult senin, exceptând zonele joase de relief din sudul şi estul ţãrii, unde local în primele ore ale intervalului şi noaptea se va semnala nebulozitate joasã sau ceaţã, izolat asociatã cu burniţã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 25 de grade, uşor mai ridicate în vest şi sud-vest, iar minimele vor fi cuprinse între -3 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 14 grade în Dealurile de Vest.

BUCURESTI
Valorile termice se vor menţine mai ridicate decât în mod normal pentru ultima decadã a lunii octombrie. Cerul va fi mai mult senin, exceptând primele ore ale zilei şi din nou noaptea, când va fi nebulozitate stratiformã sau ceaţã. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimã va fi de 8…10 grade.

DUMINICA

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi predominant frumoasã, iar în orele amiezii deosebit de caldã în majoritatea regiunilor. Cerul va fi mai mult senin, exceptând zonele joase de relief din centru, sud şi est, unde în primele ore ale intervalului şi din nou în a doua parte a nopţii, pe arii restrânse va fi nebulozitate joasã sau ceaţã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 18 şi 25 de grade, iar cele minime între 3 şi 14 grade, mai coborâte în estul Transilvaniei.

BUCURESTI
Vremea va fi predominant frumoasã, iar în orele amiezii cu mult mai caldã decât în mod normal. Cerul va fi mai mult senin şi în primele ore ale dimineţii şi din nou, în a doua parte a nopţii vor mai fi condiţii de nebulozitate joasã sau ceaţã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 23 de grade, iar cea minimã va fi de 7…9 grade.

LUNI

ÎN ŢARĂ
În vestul, centrul şi nordul ţãrii vremea se va rãci uşor, dar valorile termice vor continua sã se situeze peste cele normale ale perioadei; cerul va avea înnorãri şi va ploua slab, mai ales seara şi noaptea, în Maramureş, nordul Transilvaniei şi al Moldovei şi local în Crişana. În sud şi în est, ceaţa şi norii joşi vor apãrea pe suprafeţe mici în primele ore ale zilei, iar în restul timpului cerul va fi variabil, condiţii în care temperaturile diurne vor caracteriza o vreme caldã pentru aceastã datã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona montanã înaltã. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 26 de grade, cu cele mai mari valori în Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 şi 13 grade.

BUCURESTI
Vremea va fi predominant frumoasã şi mult mai caldã decât în mod normal în ultima decadã a lunii octombrie. Cerul va fi variabil, cu posibile înnorãri sau ceaţã în primele ore ale zilei, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 22…23 de grade, iar cea minimã de 8…10 grade.

MARTI

ÎN ŢARĂ
Valorile de temperaturã vor scãdea în toatã ţara, mai accentuat în regiunile din vest, centru şi nord, unde se vor situa în jurul celor normale la sfârşitul lunii octombrie. Cerul va avea înnorãri, aria ploilor va fi în extindere, cuprinzând treptat majoritatea zonelor, iar în jumãtatea de nord a ţãrii vor fi în general moderate cantitativ. În zona montanã, la peste 1800 m altitudine, precipitaţiile vor fi sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte şi pe arii restrânse şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 grade în nordul Moldovei şi 23 de grade în sudul Munteniei; minimele termice vor fi cuprinse între 2 şi 12 grade.

BUCURESTI
Valorile diurne de temperaturã vor fi în scãdere uşoarã, astfel cã maxima se va situa în jurul a 20 de grade. Cerul se va înnora treptat, iar în cursul nopţii va creşte probabilitatea de ploaie slabã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã va fi de 9…10 grade.

MIERCURI – VINERI

Vremea se va rãci accentuat şi în regiunile sudice, astfel cã în mare parte din ţarã se vor înregistra valori termice mai scãzute decât cele climatologic specifice perioadei. Probabilitatea pentru apariţia precipitaţiilor va fi ridicatã în majoritatea zonelor, iar în cele montane vor fi mai ales ninsori.