PROGNOZA METEO. Ultimul weekend din ianuarie vine cu temperaturi de primăvară. Termometrele vor urca la 15-16 grade Celsius

Vremea se va încălzi treptat către sfârşitul săptămânii, astfel că sâmbătă şi duminică vom avea maxime de 15 grade Celsius în Bucureşti.

29 ian. 2020, 16:37
PROGNOZA METEO. Ultimul weekend din ianuarie vine cu temperaturi de primăvară. Termometrele vor urca la 15-16 grade Celsius

Joi, în regiunile vestice, nordice și centrale și trecător în restul teritoriului cerul va avea înnorări. Vor fi precipitații sub formă de ninsoare la munte, predominant ninsoare în Maramureș și pe arii restrânse în Transilvania, Banat și nordul Moldovei și mixte izolat în Crișana. În restul teritoriului condițiile de precipitații vor fi reduse. Vântul va avea intensificări temporare la munte, mai ales la altitudini mari, unde vor fi rafale de 75…85 km/h și trecător zăpada va fi viscolită sau spulberată, iar ziua, local și la cote mai reduse și în nordul, centrul și sud-vestul țării, unde vitezele vor fi în general de 45…55 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 și 9 grade, iar cele minime se vor încadra între -6 și 2 grade. Dimineața și noaptea izolat va fi ceață.

La București, joi, cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar cea minimă de -3…-2 grade.

Vineri, cerul va avea înnorări și vor fi precipitații, pe arii extinse, în general moderate cantitativ, sub formă de ploaie, lapoviță și mai ales la începutul intervalului trecător și ninsoare în regiunile vestice, nordice și centrale și ploi izolate și slabe în restul teritoriului. Pe suprafețe mici vor fi condiții de polei. Temporar vântul va avea intensificări la munte, mai ales la altitudini mari, unde va fi tare, iar la rafală se vor depăși 90…100 km/h și ninsoarea va fi viscolită, dar local și la cote mai reduse și în restul teritoriului (cu rafale de 45…60 km/h). Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 3 și 13 grade, iar cele minime între -1 și 8 grade.

Și la București, vineri, cerul se va înnora treptat. Vântul va sufla moderat, cu intensificări după-amiaza și în prima parte a nopții, când la rafală vor fi viteze de până la 45…50 km/h. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar cea minimă de 3…5 grade.

Sâmbătă, în țară, valorile termice vor fi în creștere, astfel încât vremea va deveni deosebit de caldă în majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil cu înnorări în vestul, nordul și centrul țării unde, mai ales spre seară și noaptea, pe arii relativ extinse va ploua. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, în special pe creste. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 7 și 15 grade, iar cele minime între 0 și 8 grade. Izolat, spre sfârșitul intervalului, vor fi condiții de ceață.

La București, sâmbătă, vremea va deveni deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimă va fi de 2…4 grade.

Duminică, în țară, vremea se va menține deosebit de caldă pentru această perioadă. Cerul va fi mai mult noros în vestul, nordul și centrul țării, unde va ploua moderat cantitativ. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare și ploile se vor semnala în special în partea a doua a intervalului, cu caracter local. La munte, mai ales în zona înaltă, vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, cu viteze mari pe creste, iar temporar și la cote mai reduse și în regiunile intracarpatice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 9 și 16 grade, iar cele minime între 1 și 9 grade.

Și la București, dumnică, vremea se va menține deosebit de caldă pentru această perioadă. Cerul va fi temporar noros, iar noaptea va crește probabilitatea de ploaie slabă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimă va fi de 5…7 grade.