PROGNOZA METEO. Ultimul weekend dinaintea Crăciunului vine cu vreme anormală. În loc de ninsoare vom avea ploi

Sub efectul unui aer cald din sudul continentului, temperaturile vor rămâne anormal de ridicate pentru data din calendar. De sâmbătă, aria ploilor se va extuinde însă, dar vremea va rămâne caldă.

18 dec. 2019, 14:58
PROGNOZA METEO. Ultimul weekend dinaintea Crăciunului vine cu vreme anormală. În loc de ninsoare vom avea ploi

Joi, valorile termice vor fi în continuare mult mai ridicate decât mediile multianuale, cu precădere la deal și la munte. În zonele joase de relief din sudul, estul și centrul țării, cu precădere dimineața și noaptea, local va fi ceață sau nebulozitate joasă, iar izolat și trecător burniță. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări temporare spre sfârșitul intervalului în regiunile sud-vestice, dar probabilitatea de ploaie va fi destul de redusă, iar la începutul și sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 7 și 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -8 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și în jur de 9 grade în Dealurile de Vest.

Şi la Bucureşti, joi, valorile termice vor fi în continuare mult mai ridicate decât cele normale pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu o probabilitate ridicată de ceață sau nebulozitate joasă, mai ales dimineața și noaptea. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 12…13 grade, iar cea minimă de 1…3 grade.

Vineri, local în sudul, estul și pe arii restrânse în centrul țării temperatura aerului va marca o scădere față de ziua precedentă, în condiții de nebulozitate joasă și ceață izolat persistente, iar pe suprafețe mici îndeosebi în regiunile extracarpatice se vor semnala ploi slabe sau burniță. În restul teritoriului valorile termice se vor menține mai ridicate față de normele climatologice ale perioadei, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și izolat vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă și izolat în Banat și Crișana. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 15 grade, mai coborâte în zonele cu ceață persistentă, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 și 10 grade.

La Bucureşti, vineri, valorile termice vor fi în continuare mai ridicate decât mediile multianuale, deși vor fi mai scăzute decât în zilele precedente. Cu o probabilitate mai ridicată dimineața și noaptea va fi ceață sau nebulozitate joasă, iar trecător și burniță. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă se va situa în jurul a 3 grade.

Sâmbătă, în ţară, valorile termice se vor menține mai ridicate decât normele climatologice ale perioadei. În jumătatea de vest a țării cerul va avea înnorări, iar cu precădere din a doua parte a zilei aria ploilor se va extinde treptat. Izolat cantitățile de apă vor fi mai însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea, când pe spații mici va ploua slab. În zona montană înaltă precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, mai ales pe creste, dar pe arii restrânse și la cote mai reduse și în regiunile vestice. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 17 grade, iar cele minime între -1 și 10 grade. La începutul intervalului pe suprafețe restrânse în regiunile extracarpatice se va semnala ceață sau nebulozitate joasă.

La Bucureşti, sâmbătă, cerul va fi temporar noros, iar noaptea va crește probabilitatea de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă în jurul valorii de 5 grade. Dimineața vor fi condiții de ceață.

Duminică, în ţară, cerul va avea înnorări în majoritatea regiunilor și local va ploua. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi mai însemnate. La munte precipitațiile vor fi mixte. Vântul va avea intensificări în zona montană, cu precădere pe creste, dar pe arii restrânse și în sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 7 și 17 grade, iar cele minime între 1 și 11 grade.

La Bucureşti, duminică, temporar cerul va avea înnorări și va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 14 grade, iar cea minimă va fi de 9…10 grade.