PROGNOZA METEO. Urmează zile cu temperaturi ca în miez de vară

PROGNOZA METEO. Mercurul din termometre urmează să urce în următoarele zile, până la 33 de grade, la umbră. Meteorologii anunţă o vreme extrem de călduroasă, însă avertizează asupra faptului că serile pot fi însoţite de ploi şi furtuni.

05 iun. 2014, 12:38
PROGNOZA METEO. Urmează zile cu temperaturi ca în miez de vară

PROGNOZA METEO. Vineri, vremea se încălzeşte în toată ţara, astfel că temperaturile la amiaza vor fi cuprinse între 22 de grade în depreisuni şi 30 de grade în regiunile noastre estică, Moldova şi Dobrogea. Iar în prima parte a zilei şi soarele este mai generos, însă după prânz în jumătatea de est a ţării încep să se adună norii ce aduc la nivel local averse, însoţite şi de descărcări electrice. În plus, şi vântul va avea unele intensificări în estul şi sud-estul teritoriului, ca şi la munte.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vineri, vremea se încălzeşte, maxima zilei atinge 27…28 de grade la amiază, când îşi fac apariţia norii din care cad averse, însoţite de tunete sş fulgere, însă fără excese din partea vântului.

Citeşte şi VREMEA BUCUREŞTI: Cum va fi de Rusalii

PROGNOZA METEO. Sâmbătă în toată ţara va fi vreme caldă, maximele zilei depăşesc cu aproximativ 5 grade valorile normale pentru prima decadă din iunie, vor fi 24 de grade în depresiuni, în timp ce în sud şi est se ating valori de 30…31 de grade la umbră. Dar şi instabilitatea atmosferică se va manifesta în a doua parte a zilei şi la începutul nopţii, prin înnorări şi local averse, însoţite de descărcări electrice. Izolat va cădea grindină, iar cantităţile de apă vor fi însemnate. Excepţie vor face regiunile vestice şi de sud-est, unde astfel de fenomene sunt posibile doar cu totul izolat. Vântul va avea unele intensificări în Moldova, Dobrogea, Bărăgan, la munte, dar şi în timpul ploilor, posibil chiar cu aspect de vijelie.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Ziua de sâmbătă va fi vreme caldă, cu soare mult şi aproximativ 30 de grade la amiază. Apoi se adună norii, ce lasă către seara şi la începutul nopţii următoare averse ce vin însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI

PROGNOZA METEO. Duminică încălzirea continuă, vremea devine de-a dreptul călduroasă, la amiază termometrele vor indica 25 de grade doar în câteva localităţi din estul Trasnilvaniei şi sudul extrem al litoralului, în timp ce în toate zonele de câmpie din ţară, local, se ating şi 33 de grade la umbră, aşadar vom fi la un pas de caniculă. Ca aspect, soarele predomină mare parte din zi, însă după-masă aversele apar din nou, cu tunete şi fulgere în regiunile extracarpatice, la deal şi munte, şi doar cu totul izolat în rest. Iar condiţiile de grindină şi ploi mai abundente se menţin, cel mai probabil pentru zona montană. Cât despre vânt, intensificările prezente în sud-estul ţării pe parcursul zilei, dar şi cele din timpul ploilor din celelalte regiuni, pot lua, trecător, aspect de vijelie.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Duminică, Încălzirea continuă, 31…32 de grade vor indica termometrele la amiază, cu mult soare în prima parte a zilei, dar şi nori mai adunaţi în orele amiezii, ce pot să lase ploi de scurtă durată cu tunete si fulgere, după căldura zilei.

Citeşte şi PROGNOZA METEO PE TREI LUNI

PROGNOZA METEO. Şi luni va fi foarte cald, cu temperaturi la amiaza între 26 si 33 de grade la scara întregii ţări, căci mare parte din zi se anunţă însorită. Abia după-amiază şi seara prin sudul ţării şi zona de munte mai apar nori ce pot să lase pe alocuri câteva averse însoţite de fenomene electrice şi scurte intensificări de vânt. Iar pentru următoarele zile se menţin temperaturi de miez de vară, dimineţile vor fi însorite, însă în orele amiezelor şi la începutul nopţilor ploile rapide, de vară, sunt prezente la nivel local, mai ales în zonele de munte, precum şi în sudul şi estul ţării. Abia spre jumătatea săptămânii aşteptăm o răcorire a vremii, care să readucă temperaturile la valori normale pentru început de vară.