PROGNOZA METEO. Val de aer rece care va cuprinde toată ţara în zilele următoare. Cum va fi vremea luna aceasta

Meteorologii anunţă că un val de aer rece va ajunge în România cu temperaturi scăzute în zonele în care temperaturile sunt încă peste media obișnuită pentru această perioadă.

16 nov. 2021, 08:36
PROGNOZA METEO. Val de aer rece care va cuprinde toată ţara în zilele următoare. Cum va fi vremea luna aceasta

PROGNOZA METEO.

În vestul ţării, în centru şi nord vor fi lapoviţă şi ninsoare, dar nu importante cantitativ. Valul de aer rece va fi resimțit miercuri și joi. În weekend temperaturile vor fi mai ridicate, dar va fi şi ceaţă.

PROGNOZA METEO. „La mijlocul săptămânii, cel mai probabil joi, un front atmosferic rece va traversa teritoriul țării noastre și va determina o răcire în vest, în nord și-n centru, acolo unde temperaturile sunt acum ușor mai ridicate. Vor fi și precipitații, slabe cantitativ, nu pe arii extinse, dar care, în zonele montane, se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, în condițiile în care vom fi traversați de o masă de aer mai rece”, a spus Alina Șerban, meteorolog ANM, la Digi24.

Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată a transmis estimările meteorologice pentru următoarele patru săptămâni.

În săptămâna 15 – 22 noiembrie 2021, valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi deficitar în toată țara, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

În săptămâna 22 – 29 noiembrie 2021, temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, posibil ușor mai ridicate în extremitatea sud-est. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință în general excedentară în jumătatea vetică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

În săptămâna 29 – 06 decembrie 2021, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate, local, în regiunile estice și sud-estice. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nordvestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 06 – 13 decembrie 2021, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea estică a țării. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele specifice pentru acest interval, la nivelul
întregii țări.

Citiţi şi Prognoza meteo ANM pe 2 săptămâni în fiecare regiune. Vremea se răcește în toată ţara. Temperaturi sub pragul de îngheţ pe timpul nopţii în mai multe zone

Citiţi şi Prognoză meteo 16 noiembrie. România va fi acoperită de ceață. Temperaturile maxime nu depășesc 12 grade