PROGNOZA METEO pe trei zile. Vara îşi reintră în drepturi

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă că vremea se va îndrepta în următoarele zile, iar vara îşi reintră în drepturi. Temperaturile nu vor ajunge imediat la cele normale pentru această perioadă, însă vor creşte, iar precipitaţiile se vor reduce.

19 iun. 2014, 14:18
PROGNOZA METEO pe trei zile. Vara îşi reintră în drepturi

PROGNOZA METEO. Vineri tot răcoroasă rămâne vremea, deşi temepraturile mai cresc puţin faţă de ziua precedentă, iar la amiază vor fi 19 grade în nordul litoralului şi 27 de grade în nord-vestul ţării. Dar instabilitatea atmosferică este în continuare de interes, aversele însoţite de tunete şi fulgere vor fi prezente în toate montane şi submontane, local şi în Maramureş, Transilvania şi Crişana, iar pe alocuri şi în celelalte regiuni, şi se pot aduna peste 15 l/mp, iar vântul are şi el intensificări temporare. Dar cel mai mare grad de instabilitate atmosferică va fi în prima parte a zilei în Dobrogea şi în estul extrem al Munteniei, unde continuă să plouă torenţial, local încă se adună mai mult de 50…60 l/mp, iar rafalele de vânt, în special pe litoral, depăşesc 70 km/h.

Citeşte şi COD PORTOCALIU şi GALBEN de inundaţii: Ce râuri sunt vizate

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vineri vremea se mai îndreaptă, înnorările vor fi doar temporare, este posibil să vedem şi câteva raze de soare, şi numai trecător este posibil să mai plouă puţin şi slab. Vântul nu se agită nici el excesiv, aşa că la amiază vor fi 25…26 de grade în termometre, cu doar 3 mai puţin decât ar fi normal pentur această dată calendaristică.

PROGNOZA METEO. Sâmbătăa va fi cam răcoare, maximele zilei pornesc de la 18 grade în estul Transilvaniei şi abia ating 24…25 de grade, izolat, în zonele de câmpie, mai ales din vestul ţării. Iar norii şi ploile îşi vor face din nou apariţia, dar în diminuare cantitativ, doar izolat se mai pot depăşi 15…20 l/mp. Şi aceste averse, însoţite şi de descărcări electrice, apar la nivel local la munte, în Transilvania, Muntenia şi Dobrogea şi doar pe alocuri în celelalte regiuni şi pe spaţii restrânse în restul teritoriului.

Citeşte şi COD PORTOCALIU de FURTUNI. Harta zonelor vizate

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Sâmbătă va fi o zi răcoroasă, cu norii şi averse, tunete, fulgere şi câteva rafale mai puternice ale vântului, aşa că la amiază nu se depăşesc 20…22 de grade, cu aproape 10 grade mai puţin decât ar fi normal.

PROGNOZA METEO. Duminică, vremea se îndreaptă, va fi în general frumoasă şi se va încălzi, mai ales în sudul şi sud-vestul ţării, unde se vor atinge la amiază 28 de grade la umbră, pornind de la 20 în nord şi în depreisuni. Iar norii purtători de câteva averse cu tunete, fulgere şi vânt mai alert îşi fac apariţia doar pe alocuri în Moldova şi în zona Carpaţilor Orientali şi, numai izolat, în Dobrogea şi Muntenia.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Duminică vremea se încălzeşte, maxima zilei atinge 26…27 de grade la umbră, mult mai aproape de ceea ce ar trebui pentru data din calendar. Cu soare mult şi doar câţiva nori inofensivi, nu se alteaptp ploi li nici vânt agitat.

PROGNOZA METEO. La începutul săptămânii viiitoare vremea rămâne frumoasă, cu soare mai ales în prima parte a zilei, dar şi câţiva nori după-amiază în estul şi nord-estul ţării, ca şi la munte, unde izolat plouă slab. Vântul suflă şi el mai agitat în regiunile sud-vestice şi pe crestele înalte de munte, iar la amiază vor fi temperaturi la scara întregii ţări între 20 şi 29 de grade. Iar în următoarele zile meteorologii spun că vom avea în continuare temperaturi apropiate de cele normale pentru ultima decadă de iunie, poate doar în Câmpia de Vest ceva mai mari, 1….2 grade peste 30 vor fi la amiază. Iar probabilitatea pentru averse cu tunete şi fulgere se anunţă mai mare în jumătatea nordică a ţării.