Prognoza meteo. Vara ne mai răsfaţă câteva zile. De joi, apar ploile de toamnă

Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări în regiunile nord-vestice unde izolat vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime se vor încadra în general între 3 și 13 grade. Pe alocuri va fi ceață.

23 oct. 2023, 15:09
Prognoza meteo. Vara ne mai răsfaţă câteva zile. De joi, apar ploile de toamnă

Prognoza meteo MARTI
ÎN ȚARĂ
Vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obișnuit în toată țara. Cerul va avea înnorări temporare și, mai ales în a doua parte a intervalului, va ploua în vestul, nordul și centrul țării și pe arii restrânse în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile vestice, izolat în sud-est, dar mai ales pe crestele montane unde rafalele vor depăși 50…60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 19 și 26 de grade, iar cele minime între 7 și 17 grade, cu valori mai mici în depresiuni. Dimineața și noaptea, pe alocuri se va forma ceață.

PROGNOZA IERNII. Oana Păduraru (ANM) anunţă pătrunderi succesive de aer polar: „Nu este exclus să avem ninsori la începutul lui noiembrie”
BUCUREȘTI
Vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 11…13 grade, mai scăzută în zona periurbană spre 9 grade, anunţă ANM.

Prognoza meteo MIERCURI
ÎN ȚARĂ
Vremea va fi în general instabilă în vestul, nordul și centrul țării, precum și la munte, unde înnorările vor fi temporar accentuate și pe arii relativ extinse vor fi ploi ce vor avea și caracter de aversă. Izolat cantitățile de apă vor fi însemnate, iar trecător vor fi posibile și descărcări electrice. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros, iar ploi în general slabe se vor semnala pe alocuri îndeosebi spre seară și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale, mai ales la munte unde rafalele vor depăși 60…70 km/h. Vremea va fi în continuare caldă pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării, chiar deosebit de caldă în sud și sud-est, astfel temperaturile maxime se vor încadra în general între 18 și 29 de grade, iar cele minime între 8 și 18 grade. Cu precădere spre sfârșitul intervalului se va forma ceață, izolat, cu o probabilitate mai ridicată în regiunile intracarpatice.

BUCUREȘTI
Vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obișnuit pentru această dată. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar minima va fi de 13…14 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări noaptea, când probabilitatea pentru ploi slabe de scurtă durată va fi în creștere. Vântul va sufla slab și moderat.

Prognoza meteo JOI
ÎN ȚARĂ
Valorile termice se vor menține peste mediile multianuale specifice ultimei decade a lunii octombrie în toată țara. Pe parcursul zilei cerul va fi temporar noros, iar pe alocuri în special în zonele de deal și de munte se vor semnala averse, posibil însoțite și de descărcări electrice. Spre seară și noaptea, nebulozitatea se va accentua în vestul, nordul și centrul teritoriului, unde pe arii relativ extinse va ploua. Pe spații restrânse în nord-vest, cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări în zona de munte, dar local și în regiunile vestice, centrale și sudice. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 17 și 26 de grade, iar cele minime între 6 și 14 grade, cu valori ușor mai ridicate pe litoral și în deltă până spre 17 grade. Dimineața și noaptea izolat se va semnala ceață.

Prognoza ANM pe două săptămâni: Unde lovesc ploile puternice, dar şi primele ninsori
BUCUREȘTI
Vremea se va menține caldă pentru această dată. Temperatura maximă se va situa în jurul a 25 de grade, iar minima va fi de 11…13 grade. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla în general moderat.

Prognoza meteo VINERI
ÎN ȚARĂ
Valorile termice se vor situa în continuare peste normele climatologice specifice ultimei decade a lunii octombrie, deși acestea vor scădea ușor față de ziua precedentă în jumătatea nordică a țării. Cerul va prezenta înnorări temporare și mai ales pe parcursul zilei va ploua în vestul, centrul și nordul teritoriului, dar local și în sud. Vor fi mai ales averse și local în nord-vest se vor înregistra cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla moderat, cu intensificări local și temporar în majoritatea zonelor cu viteze în general de 40…50 km/h, iar în zona montană cu rafale de peste 60…80 km/h, îndeosebi pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 17 și 28 de grade, iar cele minime între 7 și 17 grade, mai coborâte în zonele depresionare. Dimineața și noaptea izolat se va semnala ceață.

BUCUREȘTI
Valorile termice vor caracteriza în continuare o vremea mai caldă decât în mod obișnuit pentru această dată. Cerul va avea înnorări temporare, însă probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 27 de grade, iar minima va fi de 10…11 grade.

Prognoza meteo SAMBATA, DUMINICA, LUNI
ÎN ȚARĂ
Valorile termice se vor menține peste normalul climatologic caracteristic sfârșitului de octombrie. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în prima parte a intervalului, în zonele montane și în nord-vest.

BUCUREȘTI
Deși valorile termice vor marca o scădere, acestea se vor situa în continuare peste cele specifice perioadei, iar probabilitatea de ploaie va fi redusă.