Prognoza meteo: vijelii, grindină şi descărcări electrice, apoi caniculă extremă. Cupola de foc acoperă toată ţara

În Banat, Crişana, cea mai mare parte a Transilvaniei, jumãtatea de sud a Moldovei şi local în Oltenia şi Muntenia, vor fi perioade cu instabilitate atmosfericã, ce se va manifesta prin averse torenţiale

22 iul. 2023, 14:30
Prognoza meteo: vijelii, grindină şi descărcări electrice, apoi caniculă extremă. Cupola de foc acoperă toată ţara

Prognoza meteo DUMINICA

TARA
Deşi valorile termice vor scãdea în cea mai mare parte a ţãrii, local în sud va continua sã fie caniculã şi disconfort termic ridicat, cu un indice temperaturã-umezealã (ITU) ce va depãşi uşor pragul critic de 80 de unitãţi. Cerul va fi variabil, pe parcursul zilei cu înnorãri temporare, local averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, în regiunile sud-estice, la munte şi cu o probabilitate mai mare în centru şi est. Izolat se vor înregistra cantitãţi de apã de peste 15…25 l/mp şi vor fi condiţii de grindinã. Temperaturile maxime se vor situa în general între 27 şi 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 23 de grade pe litoral. Noaptea, izolat vor fi condiţii de ceaţã, mai ales în depresiuni şi în sud-est.

Prognoza meteo. Weekend cu furtuni la mare şi la munte. Vremea o ia razna sâmbătă în jumătate de ţară

BUCURESTI
Deşi valorile termice vor marca o scãdere faţã de intervalul precedent, vremea se va menţine cãlduroasã, cu disconfort termic ridicat, indicele temperaturã-umezealã urmând a se situa în jurul pragului critic de 80 de unitãţi. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimã va fi de 18…20 de grade. Cerul va fi variabil, ziua, temporar cu înnorãri, averse, descãrcãri electrice şi unele intensificãri ale vântului, anunţă ANM.

Prognoza meteo LUNI

TARA
Valul de cãldurã se va intensifica şi se va extinde, astfel cã va curpinde cea mai mare parte a ţãrii. Va fi caniculã local în vest, sud şi sud-est, unde şi disconfortul termic va fi în creştere, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 şi 37 de grade, iar cele minime se vor situa între 15 şi 26 de grade, mai scãzute în zonele depresionare. Cerul va fi mai mult senin, dar în orele dupã-amiezii la munte, iar noaptea şi în nord-vestul teritoriului vor fi înnorãri temporare şi pe arii restrânse intensificãri de scurtã duratã ale vântului, vijelii, descãrcãri electrice şi averse. Izolat vor fi condiţii de grindinã. Noaptea, izolat vor fi condiţii de ceaţã, mai ales în depresiuni şi în sud-est.
BUCURESTI
Vremea va deveni canicularã, cu disconfortul termic în creştere şi un indice temperaturã-umezealã (ITU) ce va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. Cerul va fi mai mult senin, trecãtor cu unele înnorãri dupã-amiaza. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 36 de grade, iar cea minimã va fi de 18…21 de grade.

Prognoza meteo MARTI

TARA
Valul de cãldurã va continuã sã se intensifice. Va fi caniculã în toate zonele de câmpie şi de podiş, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi, chiar semnificativ în sudul Crişanei, Banat, Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei şi sudul Moldovei, unde disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Temperaturile maxime se vor situa între 30 şi 41 de grade, cu valori uşor mai scãzute pe litoral şi în deltã, iar cele minime se vor situa în general între 13 şi 23 de grade. Cerul va fi variabil, dar în vestul, nordul, nord-estul şi centrul teritoriului, gradul de instabilitate se va accentua treptat din orele amiezii şi vor fi perioade cu înnorãri accentuate, intensificãri ale vântului şi pe alocuri vijelii puternice, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice şi grindinã. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantitãţi mai mari de apã. În celelalte regiuni, astfel de fenomene se vor semnala cu totul izolat spre searã şi la începutul nopţii.
BUCURESTI
Valul de cãldurã se va intensifica. Va fi caniculã, disconfortul termic deosebit de accentuat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi cu mult pragul critic de 80 de unitãţi. Temperatura maximã se va situa în jurul a 40 de grade, iar cea minimã va fi de 20…23 de grade. Cerul va fi mai mult senin, însã seara şi la începutul nopţii vor fi înnorãri, dar probabilitatea pentru fenomene asociate instabilitãţii atmosferice va fi redusã. Vântul va sufla slab şi moderat.

Prognoza meteo MIERCURI

TARA
Valul de cãldurã va persista la intensitate mare în sudul, estul şi parţial în centrul ţãrii, unde vremea va fi canicularã cu disconfort termic deosebit de accentuat, iar temperaturile maxime se vor situa în general între 31 şi 40 de grade. În celelalte regiuni vremea se va rãci accentuat, iar valorile termice diurne se vor situa în mare lor majoritate între 23 şi 30 de grade. Instabilitatea atmosfericã va fi pronunţatã în toatã ţara. În Banat, Crişana, Maramureş şi în cea mai mare parte a Transilvaniei, vor fi intervale cu înnorãri temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului şi pe alocuri vijelii. În regiunile extracarpatice, în special seara şi noaptea vor fi vijelii puternice şi frecvente descãrcãri electrice şi doar pe arii restrânse averse. Pe alocuri va cãdea grindinã, iar cantitãţile de apã vor fi însemnate. Temperaturile minime, mai scãzute faţã de nopţile precedente în toate regiunile, se vor situa între 8…9 grade în depresiuni şi 21…22 de grade pe litoral.

Alertă meteo. Temperaturi sufocante şi la umbră, disconfort termic ieşit din tipare şi furtuni devastatoare după amiaza. Harta zonelor vizate de intemperii

BUCURESTI
Valul de cãldurã va persista la intensitate mare. Temperatura maximã, cu o probabilitate destul de ridicatã va atinge din nou 40 de grade, iar disconfortul termic se va menţine deosebit de accentuat. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate în special seara şi noaptea, când vor fi intensificãri ale vântului, ce pot lua şi aspect de vijelie, frecvente descãrcãri electrice şi ploi de scurtã duratã. Temperatura minimã, mai scãzutã decât în nopţile precedente, va fi de 15…18 grade.

Prognoza meteo JOI, VINERI, SAMBATA

TARA
În prima zi temperatura va scãdea semnificativ şi în regiunile sudice şi estice, apoi tendinţa va fi de uşoarã încãlzire, astfel încât vremea va fi cãlduroasã, posibil canicularã în zonele de câmpie din sud. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicatã în prima zi în estul şi sud-estul ţãrii, iar la finalul intervalului în nord-vest.
BUCURESTI
Valorile termice vor fi mai scãzute faţã de zilele precedente. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicatã la începutul intervalului.