PROGNOZA METEO. Vin ploile de toamnă

PROGNOZA METEO. Valorile de temperatură se vor situa în continuare cu mult peste cele climatologic specifice acestei perioade din an, dar cerul va avea înnorări şi îşi vor face apariţia ploile.

11 nov. 2019, 13:38
PROGNOZA METEO. Vin ploile de toamnă

PROGNOZA METEO MARŢI

Valorile termice, în creștere față de intervalul anterior, se vor situa cu mult peste cele climatologic specifice pentru a doua decadă a lunii noiembrie, maximele urmând a se încadra între 15 și 24 de grade, iar minimele între 4 și 15 grade. În vest, sud-vest și în centru, precum și în zonele montane și submontane aferente, vor fi înnorări în special seara și noaptea, iar pe arii restrânse temporar va ploua. În restul teritoriului, cerul va fi variabil cu nebulozitate joasă sau ceață, posibil asociată cu burniță, local în primele ore ale zilei și pe arii restrânse în a doua parte a intervalului. Vântul va avea intensificări la munte în special pe creste unde va sufla cu peste 100 km/h, dar local și temporar, la cote mai reduse și în restul teritoriului.

BUCUREŞTI

Vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal pentru a doua decadă a lunii noiembrie, cu o temperatură maximă de 21…22 de grade și o minimă în jurul a 10 grade. Cerul va fi variabil, cu nori joși sau ceață, la începutul intervalului și foarte probabil din nou în a doua parte a nopții. Vântul va sufla slab și moderat.

PROGNOZA METEO MIERCURI

Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori cu mult mai ridicate decât cele climatologic specifice datei. Cerul va avea înnorări, mai accentuate în jumătatea de vest a țării și la munte, unde local și temporar va ploua. Cu o probabilitate mai mare în vestul Carpaților Meridionali și în Munții Banatului, precum și în zonele deluroase aferente, ploile vor fi moderate cantitativ, iar pe arii în general restrânse se vor înregistra cantități de apă însemnate. Vântul va continua să aibă intensificări la munte, în special pe creste, unde la rafală se vor depăși viteze de 100 km/h, dar local și temporar însă la cote mult mai reduse și în restul teritoriului – îndeosebi în vest, centru și nord. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 22 de grade, iar cele minime între 6 și 14 grade. Pe spații mici, dimineața și noaptea va fi ceață.

BUCUREŞTI

Valorile de temperatură se vor situa în continuare cu mult peste cele climatologic specifice acestei perioade din an. Cerul va avea înnorări, dimineața vor fi condiții de ceață, iar în a doua parte a intervalului trecător vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade, iar cea minimă de 11…12 grade.

PROGNOZA METEO JOI

Valorile termice se vor menține peste cele climatologic specifice datei, temperaturile maxime urmând a se încadra între 13 și 19 grade, iar cele minime între 6 și 14 grade. Cerul va fi mai mult noros, local și temporar va ploua, iar cu o probabilitate mai mare la munte, cu precădere în zona Carpaților Meridionali și în Munții Banatului, pe spații mici se vor înregistra cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului la munte, îndeosebi pe creste. Izolat vor fi condiții de ceață.

BUCUREŞTI

Cerul va fi noros, temporar îndeosebi în prima parte a intervalului va ploua, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă deși în scădere față de zilele anterioare va continua să se situeze peste cea climatologic specifică datei, urmând a fi în jurul valorii de 17 grade, iar cea minimă va fi de 10…11 grade.

PROGNOZA METEO VINERI

Vremea se va menține cu mult mai caldă decât în mod normal pentru această dată și se va ameliora sub aspectul ploilor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în prima parte a intervalului în sudul și estul țării precum și la munte, unde pe spații mici trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări la munte, în special pe creste, iar la cote mai reduse local și temporar și în sudul Banatului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 și 20 de grade, iar cele minime între 4 și 14 grade, mai coborâte în depresiuni. Noaptea, în zonele joase de relief din est și sud-est pe arii în general restrânse va fi ceață

BUCUREŞTI

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare îndeosebi în prima parte a zilei, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 8…9 grade. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO DE SÂMBĂTĂ PÂNĂ LUNI

Valorile termice se vor situa peste cele climatologic specifice perioadei, iar probabilitatea de apariție a ploilor va fi în creștere spre sfârșitul intervalului în vest, sud-vest și în centru precum și la munte.