Prognoza meteo vine cu alternanţe periculoase. Inversiune termică, temperaturile urcă vertiginos de la o zi la alta, Ninsori bogate, doar la munte

Vremea va fi rece, iar în Transilvania, Maramureș și în dealurile subcarpatice, local va fi ger. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime se vor încadra între -12 și 1 grad, cu valori mai mici în depresiunile din estul Transilvaniei până spre -20 de grade. Pe alocuri va fi ceață, cu o probabilitate mai mare în centrul și nord-estul teritoriului.

30 ian. 2024, 15:33
Prognoza meteo vine cu alternanţe periculoase. Inversiune termică, temperaturile urcă vertiginos de la o zi la alta, Ninsori bogate, doar la munte

Prognoza meteo MIERCURI
ÎN ȚARĂ
Valorile termice diurne vor crește ușor în cea mai mare parte a țării, însă dimineața și noaptea vremea va fi în continuare rece, local geroasă în Transilvania. Cerul va fi variabil în vestul, nordul și centrul țării și mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor situa între -1 și 12 grade, cu cele mai mari valori în zonele deluroase, iar cele minime se vor situa între -9 și 0 grade, mai mici în depresiunile Carpaților Orientali până în jurul a -15 grade. Dimineața și noaptea, pe alocuri se va forma ceață.

Prognoza lunii. Meteorologii Accuweather anunţă un februarie 2024 capricios în România. Temperaturi şi fenomene anormale în toată ţara. Când vine primăvara la Bucureşti

BUCUREȘTI
Vremea se va menține rece dimineața și noaptea. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă va fi de -4…-2 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre -7 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Prognoza meteo JOI
ÎN ȚARĂ
Valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit la această dată, astfel că vor fi maxime cuprinse în general între 4 și 12 grade, iar minimele se vor încadra între -6 și 4 grade. Cerul se va înnora treptat dinspre nord-vest și mai ales din orele serii vor fi precipitații slabe în vestul, centrul și nordul țării și izolat în rest. Acestea vor fi predominant sub formă de ploaie, exceptând Maramureșul și Transilvania unde în cursul nopții trecător vor fi și lapoviță sau ninsoare. La munte vor predomina ninsorile. Pe alocuri vor fi condiții de polei, cu o probabilitate mai mare în Moldova. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în zona montană, cu rafale mai intense îndeosebi pe creste, dar local la viteze mai mici – în a doua parte a intervalului și în sud-vestul și nord-estul teritoriului. Dimineața și noaptea, pe alocuri se va forma ceață.

BUCUREȘTI
Valorile termice, în special cele diurne, se vor situa peste mediile climatologice ale începutului de februarie. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă de -3…-1 grad, mai scăzută în zona preorășenească spre -5 grade. Cerul va fi mai mult senin ziua și se va înnora treptat noaptea, când trecător vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, anunţă ANM.

Prognoza meteo VINERI
ÎN ȚARĂ
Temperatura aerului va avea valori comparabile cu cele din intervalul anterior, astfel maximele vor fi cuprinse între -1 și 10 grade, iar minimele se vor încadra între -7 și 1 grad. În regiunile intracarpatice vor fi înnorări în general persistente și pe suprafețe mici se vor semnala precipitații slabe mixte. În restul teritoriului, cerul va fi temporar noros și doar izolat, cu o probabilitate mai mare în sud, la începutul intervalului, va ploua. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte – cu rafale mai intense în zona înaltă, dar pe parcursul zilei și în zonele joase din centru, est și sud-vest.

Prognoza pe două săptămâni: Vine, vine, primăvara. Zăpada va rămâne doar la munte

BUCUREȘTI
Valorile termice diurne se vor situa în continuare peste normele perioadei. Cerul va fi temporar noros și mai ales ziua probabilitatea de ploaie va fi ridicată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 7 grade, iar cea minimă va fi de -4…-2 grade.

Prognoza meteo SAMBATA
ÎN ȚARĂ
Valorile termice vor fi în creștere ușoară și îndeosebi cele diurne se vor situa peste normele perioadei. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 11 grade, iar cele minime între -5 și 5 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări și pe arii restrânse precipitații mai ales sub formă de ploaie, ziua în regiunile nordice, iar seara și noaptea în vest, nord-vest și centru. La munte vor fi precipitații mixte. Vântul va avea intensificări îndeosebi în regiunile extracarpatice și la munte.

BUCUREȘTI
Regimul termic, în special cel diurn, se va situa peste normalul perioadei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă de -3…0 grade.

Prognoza meteo DUMINICA, LUNI, MARTI
ÎN ȚARĂ
Valorile termice se vor menține peste mediile multianuale specifice perioadei. Vor fi precipitații și intensificări ale vântului în majoritatea zonelor.

BUCUREȘTI
Valorile termice vor continua să crească și vor fi condiții de ploaie.