PROGNOZA METEO. Vine gerul! În Bucureşti, temperatura va ajunge la 0 grade Celsius

PROGNOZA METEO. Vremea va fi în general închisă, se va răci semnificativ. La Bucureşti, temperatura va avea valori care se vor apropia de zero grade.

20 nov. 2019, 17:07
PROGNOZA METEO. Vine gerul! În Bucureşti, temperatura va ajunge la 0 grade Celsius

PROGNOZA METEO MIERCURI

ÎN ŢARĂ

În regiunile sudice și estice vremea va fi în general închisă, iar valorile termice se vor apropia de cele normale pentru această dată. Va ploua pe arii extinse, iar în nordul și vestul Olteniei, cantitățile de apă vor depăși local 25…35 l/mp. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare, scăderea de temperatură mai ușoară, iar ploi se vor semnala pe arii relativ restrânse, în special în Transilvania. La munte vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, iar în zona înaltă a Carpații Orientali și Meridionali treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Precipitații mixte, pe arii relativ restrânse, se vor semnala spre seară și noaptea și în Moldova și în estul și în sud-estul Transilvaniei. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări în sudul, sud-vestul și centrul țării, cu viteze ce
vor depăși local 45…55 km/h, iar izolat, în sudul Banatului și pe crestele montane, 75…85 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5…6 grade în Moldova și 17…18 grade în Banat și Crișana, iar cele minime, în general între -2 și 10 grade.

LA BUCUREŞTI

Vremea va fi închisă și se va răci. Va ploua moderat cantitativ, iar vântul va avea intensificări, cu viteze de până la 50…55 km/h. Temperatura maximă va fi de 10…11 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 3 grade.

Alertă meteo pentru România: răcire drastică a vremii, ploi însemnate cantitativ şi ninsori abundente până sâmbătă

PROGNOZA METEO JOI

ÎN ŢARĂ

Vremea va fi în general închisă, se va răci semnificativ, iar în  jumătatea de est a teritoriului, cu deosebire în Moldova, valorile de temperatură vor coborî sub cele normale la această dată. Va ploua în sudul țării, local în est și în centru și pe suprafețe mai mici în rest. În Oltenia și în Muntenia, izolat cantitățile de apă vor mai putea depăși 10…15 l/mp. În Carpații Meridionali și Orientali vor predomina ninsorile și va continua să se depună strat de zăpadă, iar în restul zonei montane, iar pe arii mai restrânse și în Moldova, estul Transilvaniei și zona deluroasă a Munteniei, vor fi precipitații mixte și posibil polei. Vântul va avea intensificări în sudul și sud-vestul țării, cu viteze ce vor depăși local 45…55 km/h, iar izolat în sudul Banatului 70 km/h. În rest, doar pe suprafețe mici vor fi intensificări ale vântului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2…0 grade în Moldova și 13…14 grade în Banat și Crișana, iar cele minime între -5 și 5 grade.

LA BUCUREŞTI

Vremea se va menține închisă și va răci semnificativ. Temporar va mai ploua și, îndeosebi în prima parte a intervalului, vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor atinge 45…50 km/h. Temperatura maximă va fi de 4…6 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 1 grad.

PROGNOZA METEO VINERI

ÎN ŢARĂ

În sudul și estul țării vremea va fi închisă, rece și pe arii restrânse vor fi mai precipitații slabe, sub formă de ploaie, iar la munte, în Moldova și în Subcarpații Getici și lapoviță și ninsoare. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare, iar temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, pe litoral și pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 2 și 12 grade, iar cele minime, în general, între -1 și 7 grade.

LA BUCUREŞTI

Vremea va fi închisă și rece. Trecător va mai ploua slab, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimă va fi de 3…4 grade.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ

ÎN ŢARĂ

Cerul va fi variabil în regiunile intracarpatice și mai mult noros în restul teritoriului. Va ploua slab, local în sudul și sud-estul țării și doar cu totul izolat în rest. În zonele înalte de munte, trecător vor mai fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, pe litoral și pe crestele montane. Temperaturile maxime, ușor mai ridicate decât cele din ziua precedentă, se vor încadra între 3 grade în nord-est și 15 grade în vest, iar cele minime în general între -1 și 9 grade. Spre sfârșitul intervalului izolat, se va semnala ceață.

LA BUCUREŞTI

Cerul va fi noros și temporar va mai ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, în creștere ușoară față de ziua precedentă, se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimă va fi de 3…4 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL 25.11.2019 ORA 08 – 28.11.2019 ORA 08

ÎN ŢARĂ

Valorile termice vor fi în creștere și vor deveni mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată la începutul intervalului în regiunile sudice și sud-estice, apoi în cele vestice, nordice și centrale.

LA BUCUREŞTI

Valorile termice vor fi în creștere și vor deveni mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată la începutul intervalului.