Vine iarna în România. Sunt anunţate ploi şi ninsori masive în următoarele zile

Meteorologii anunţă că vremea se schimbă simţitor începând de miercuri. O masă de aer rece vine dinspre vestul Europei și ajunge și în țara noastră, prin sud-estul teritoriului. Temperaturile vor scădea simţitor, vin ploi, iar la munte vor fi ninsori abundente.

20 nov. 2019, 07:06
Vine iarna în România. Sunt anunţate ploi şi ninsori masive în următoarele zile

Iarna se instalează în România. O masă de aer rece pătrunde pe teriroriul României, aducând cu ea o scădere semnificativă a temperaturilor, în special în jumătatea de est a ţării. În următoarele ore, în zonele montane ploile se vor transforma în precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, iar joi va ninge serios.

PROGNOZA METEO ROMÂNIA. Cum va fi vremea în următoarele trei zile

De astăzi, vremea se schimbă radical în toată ţara. Ploile îşi vor face apariţia la început în sud-vest, apoi vor cuprinde cea mai mare parte a țării. În zonele montane și în regiunile sud-vestice, ploile vor fi în general moderate cantitativ, iar în zona Carpaților Meridionali și în cea deluroasă a Olteniei se vor cumula local 15…25 l/mp și izolat peste 30 l/mp. În cursul nopții, la munte, la peste 1800 m altitudine, ploile se vor transforma în lapoviță sau ninsoare. Vântul va avea intensificări în zona de munte, mai ales pe crestele Carpaților Meridionali, unde rafalele vor depăși 80…90 km/h. Şi temperaturi încep să scadă, maximele fiind cuprinse între 10 și 19 grade. 

Joi, valorile termice vor scădea şi mai mult, în special în Moldova, unde se anunţă temperaturi maxime de 6 grade. Se anunţă ploi în sudul Banatului, în Oltenia, Muntenia, estul și sudul Transilvaniei, în Moldova și Dobrogea. În zona montană, la peste 1500 m treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, iar la altitudini mai joase, inclusiv în estul Transilvaniei și Subcarpații Moldovei seara și noaptea vor fi precipitații mixte. În Capitală, va ploua moderat cantitativ, iar vântul va avea unele intensificări. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade.

Răcirea vremii va continua şi vineri, când se anunţă temperaturi sub mediile multianuale în jumătatea de est a ţării. Temeraturile maxime se vor încadra, în general, între 0 și 12 grade. Va ploua pe arii extinse în Oltenia și în Muntenia, local în Transilvania, Moldova și Dobrogea și pe spații mici în vest și în nord-vest. La munte la începutul intervalului vor predomina ninsorile, apoi se vor semnala și precipitații sub formă de lapoviță sau ploaie ce vor favoriza depunerile de polei. Precipitații mixte vor fi și în estul Transilvaniei și trecător și izolat în Moldova și zona deluroasă din Oltenia și Muntenia. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale, temporare, în special ziua.

Şi la Bucureşti se anunţă vreme rece. Cerul va fi noros, temporar va ploua, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 6 grade.

Ploile şi temepraturile scăzute vor continua şi în weekend. Va ploua local în regiunile sudice și sud-estice și doar pe spații mici în rest, iar în zona montană înaltă vor fi precipitații slabe, mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 3 și 13 grade.

Va fi prăpăd peste trei zile! E vizată şi Capitala. Meteorologii au emis o alertă de ultimă oră


loading...