Prognoza meteo. Vine urgia după ciclonul polar, se anunţă temperaturi siberiene de mâine

Deși ciclonul polar va părăsi țara noastră, procesul de răcire accentuată a vremii va continua și în zilele următoare. Meteorologii prognozează temperaturi extrem de scăzute. În anumite regiuni, vor fi chiar și -15 grade Celsius!

30 ian. 2023, 11:04
Prognoza meteo. Vine urgia după ciclonul polar, se anunţă temperaturi siberiene de mâine
Prognoza meteo. Vine urgia după ciclonul polar

Prognoza meteo. Deși ciclonul polar va părăsi țara noastră, procesul de răcire accentuată a vremii va continua și în zilele următoare. Meteorologii prognozează temperaturi extrem de scăzute. În anumite regiuni, vor fi chiar și -15 grade Celsius!

„Acest acest ciclon polar e posibil să mai aducă aceste căderi masive de zăpadă, cum am văzut în acest weekend. Dacă nu în săptămâna asta, atunci într-una dintre săptămânile următoare. Urmărim cu atenție ce se întâmplă în weekend-ul viitor.

Dacă vorbim de marți, miercuri și joi, de creșterea valorilor de temperaturi, în special în partea de sud a țării, unde este posibil, mai ales în sudul extrem, să înregistrăm temperaturi între 8 până la 10 grade Celsius, valori peste ceea ce ar fi normal pentru această perioadă.

De asemenea, șefa ANM a transmis că, în Capitală, săptămâna viitoare, vor fi minime de -7 grade, noaptea.

„În această săptămână, în zonele depresionare, minimele vor fi unele foarte coborâte, așa cum arată estimările la acest moment, și este posibil să consemnăm chiar valori sub -15 grade Celsius, în timp ce în zonele mai joase de relief din intracarpatic chiar valori sub -8 grade Celsius.

Ceea ce înseamnă valori ușor mai coborâte în această parte a țării. Inclusiv în Capitală este posibil să consemnăm, la debutul următoarei săptămâni, valori sub -7 -6 grade Celsius noaptea. Chiar și valorile maximelor pe parcursul zilei nu vor fi unele foarte ridicate”, a mai spus meteorologul Elena Mateescu, şefa ANM.

Meteorologul ANM, Alina Șerban, explică faptul că ciclonul polar care a adus ninsori în mare parte a țării se va reduce în intensitate, dar ulterior va urma un val de frig. Ninsorile se vor opri, dar temperaturile vor fi și de -10 grade, iar zăpada actuală va îngheța.

PROGNOZA METEO februarie 2023. Primăvara vine mai devreme în acest an

„După ce acest cod portocaliu va expira, duminică dimineață, fenomenele vor fi în diminuare. Încă de la noapte, ciclonul acesta se va retrage treptat, aria precipitațiilor se va restrânge, vântul va slăbi în intensitate până la următorul eveniment.

Deocamdată, pentru partea de sud-est din această seară evenimentele vor fi în diminuare. În perioada imediat următoare, temperaturile poate doar în depresiuni să coboare atât de mult, în jurul a -10 grade, în rest vorbim de temperaturi negative în toată țara, dar nu foarte coborâte, spre -5 sau -7.

Ninsoare abundentă în România. Zeci de mașini blocate în nămeți. Trafic restricționat pe DN 67C. Zboruri întârziate pe Otopeni. Strat de zăpadă și copac doborât de vânt în București
Sunt nişte temperaturi potrivite, dacă ne raportăm la momentul acesta, la data calendaristică. Dacă ne raportăm la senzație, va fi rece, va fi frig, mai ales că și acest frig va fi amplificat și de vânt, dar spre seară vântul va diminua în intensitate.

A fost vânt și în Oltenia, a fost și în Muntenia, chiar dacă s-a asociat cu precipitații mai amestecate în zona joasă de relief, dar vântul a existat asociat cu temperaturi destul de scăzute, iar senzația nu a fost deloc plăcută”, a spus meteorologul ANM Alina Şerban.