PROGNOZA METEO. Vreme aproape caniculară în prima zi de şcoală, temperaturile urcă până la 34 de grade

Vremea se va menţine deosebit de caldă în următoarea perioadă, cu temperaturi care vor ajunge până la 32 de grade Celsius, chiar 34 de grade luni, în prima zi de şcoală.

11 sept. 2020, 10:18
PROGNOZA METEO. Vreme aproape caniculară în prima zi de şcoală, temperaturile urcă până la 34 de grade

Sâmbătă vremea va fi predominant frumoasă și caldă. Ziua cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara la munte, unde izolat vor fi ploi de scurtă durată. Vântul va avea ușoare Intensificări, pe arii restrânse în jumătatea de sud a țării și pe crestele montane. Noaptea cerul va fi mai mult senin, iar unele intensificări ale vântului se vor menține pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 și 32 de grade, cu cele mai ridicate valori în vestul și sudul Olteniei. Temperaturile minime se vor situa între 5 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 21 de grade în nordul litoralului. Izolat vor fi condiții de ceață.

Şi la Bucureşti, sâmbătă, vremea va fi predominant frumoasă și caldă. Cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla moderat ziua (rafale în jurul a 35 km/h) și slab până la moderat noaptea. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade.

Duminică, vremea se va menține predominant frumoasă și caldă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza și seara la munte, unde izolat vor fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări ziua, pe litoral și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 21 de grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei spre 7 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

Şi la Bucureşti, duminică, vremea va fi frumoasă și caldă. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 16…17 grade, mai scăzută în zona preorășenească, spre 13 grade.

Luni, vremea va fi caldă, local călduroasă după-amiaza în vestul, sudul și centrul țării. Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a zilei. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în regiunile sud-estice, estice și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 22 de grade în nordul litoralului. Izolat vor fi condiții de ceață.

La Bucureşti, luni, vremea va fi predominant frumoasă și călduroasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general moderat (viteze la rafală de până la 30…35 km/h). Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 17…18 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească, spre 15 grade.

Marţi, vremea va fi în continuare predominant frumoasă și caldă. Cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sud-vestul, sudul și sud-estul țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 20 de grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. Izolat vor fi condiții de ceață.

Şi la Bucureşti, marţi, vremea va fi caldă și predominant frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intenisifcări ziua. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade.