PROGNOZA METEO. Vreme caldă pentru această perioadă. Când revin ninsorile

PROGNOZA METEO. Vremea va continua să se încălzească, devenind caldă pentru această dată îndeosebi în regiunile intracarpatice și în zonele de deal și de munte.

03 dec. 2020, 23:38
PROGNOZA METEO. Vreme caldă pentru această perioadă. Când revin ninsorile
Prognoza meteo pentru zilele următoare

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. Vremea va fi în general închisă. În sudul, sud-vestul și estul țării se va semnala ceață, asociată local și trecător cu ploaie slabă, burniță sau fulguială și, posibil, izolat polei.

În restul teritoriului, condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sudul Banatului și la munte, unde vor fi rafale de 60…70 km/h, iar trecător și cu intensități mai reduse, în Moldova și Transilvania. Temperaturile minime se vor încadra între -4 și 6 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali, spre -10 grade, dar și ușor mai ridicate pe litoral și în Dealurile de Vest.

VREMEA ÎN București va fi rece. Cerul va avea înnorări și se va semnala ceață, posibil asociată trecător cu burniță sau fulguială. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de -1 grad.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea va continua să se încălzească, devenind caldă pentru această dată îndeosebi în regiunile intracarpatice și în zonele de deal și de munte. Sudul și estul țării vor avea nori joși și, local, ceață, mai ales în prima parte a zilei și noaptea, ce se vor asocia pe arii restrânse cu ploi slabe sau burniță. În zona montană vor fi înnorări mai accentuate în special noaptea, când local vor fi precipitații mixte și izolat polei.

Citeşte şi Prognoza meteo până pe 13 decembrie. Temperaturi ridicate de Moş Nicolae

În restul teritoriului, cerul va fi variabil și doar cu totul izolat, spre sfârșitul intervalului vor fi precipitații slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sudul Banatului și la munte, cu precădere pe crestele înalte ale Carpaților Meridionali, unde rafalele vor atinge 70…80 km/h, iar local și temporar, însă cu viteze mai reduse și în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa între 5 și 15 grade, mai scăzute în zonele cu ceață persistentă, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 0 și 8 grade.

VREMEA ÎN București se va încălzi. Cerul va fi mai mult noros și, îndeosebi în prima parte a zilei și noaptea, se va semnala ceață, asociată trecător cu burniță sau ploaie slabă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimă va fi de 3…5 grade.

PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea de alegeri

PROGNOZA METEO SAMBATA. În sudul şi în estul ţării nebulozitatea joasă va persista în cea mai mare parte a intervalului şi pe alocuri va fi ceață, asociată cu burniță sau ploaie slabă. Înnorări mai accentuate vor fi în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi Orientali unde temporar se vor semnala precipitaţii moderate cantitativ sub formă de ploaie, iar la altitudini de peste 1700 m, lapoviţă sau ninsoare. În restul teritoriului, vremea va fi în general frumoasă și deosebit de caldă pentru această dată, cerul variabil, iar ceaţa se va forma dimineaţa şi noaptea pe spaţii mici în Transilvania.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Meridionali, precum şi în sudul Banatului, cu rafale ce vor depăşi 70…80 km/h, iar cu viteze mai mici și cu caracter temporar şi în celelalte zone.

Temperaturile maxime se vor încadra între 4…6 grade în zonele cu ceaţă persistentă în special din sudul Olteniei și în jurul a 14 grade în Banat, Crişana, Maramureş și în Dobrogea. Minimele termice vor fi preponderent pozitive, cuprinse în marea lor majoritate între 0 și 8 grade, valori cu mult mai ridicate decât cele normale la începutul lunii decembrie.

VREMEA ÎN București. Nebulozitatea de plafon jos va persista în special dimineața și cu o probabilitate destul de ridicată și în timpul nopții, când temporar va fi și ceață. Trecător se vor semnala ploi slabe sau burniţă. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 8…10 grade, iar cea minimă de 4…6 grade, valori mai ridicate decât cele normale ale datei.

PROGNOZA METEO DUMINICA. În estul, sudul şi sud-vestul ţării şi în zonele montane, vremea va fi închisă şi se va răci, local chiar accentuat; înnorările vor fi persistente şi va ploua pe arii extinse în Banat şi Oltenia, unde se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate şi local în Muntenia, Dobrogea şi Moldova.

În cea mai marte parte a zonei montane vor fi precipitaţii care vor deveni treptat predominant ninsori, mai consistente în Munţii Banatului şi vestul Carpaţilor Meridionali, iar în Dealurile Subcarpatice, trecător, vor fi precipitaţii mixte. În restul teritoriului, răcirea vremii se va resimţi doar la valorile nocturne în nord-vest şi centru, cerul va fi parţial noros, iar pe spaţii mici vor fi precipitaţii sub formă de ploaie sau lapoviţă.

Pe areale restrânse, cu probabilitate mai mare în sudul Transilvaniei şi la munte, se va depune polei. Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, dar mai susţinute la munte, cu rafale de peste 80…100 km/h în Carpaţii Meridionali, unde cu precădere noaptea va fi viscol şi cu peste 60…70 km/h în sudul Banatului, iar cu caracter local şi temporar şi în rest, în medie cu 45…55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 şi 13 grade, mai coborâte în Moldova şi uşor mai ridicate în regiunile vestice; minimele termice vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -5 şi 5 grade. Local şi temporar se va forma ceaţă.

VREMEA ÎN București va fi închisă şi în răcire. Înnorările vor fi persistente şi trecător va ploua slab, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare, de până la 40…45 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul a 7 grade, iar cea minimă va fi de de 1…3 grade.

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea se va răci în toată ţara, iar în majoritatea zonelor va fi în general închisă cu înnorări persistente. Precipitaţiile se vor semnala pe arii extinse în sud şi sud-vest şi local în regiunile estice şi centrale. În sudul Banatului, în Oltenia şi zona deluroasă din Muntenia şi Moldova la început vor fi mai ales ploi, apoi vor predomina ninsorile, iar în rest vor fi ploi şi lapoviţă. Pe alocuri se va depune polei.

La munte aria ninsorilor -slabe şi moderate- se va extinde şi va cuprinde majoritatea masivelor şi local, la altitudini mari, va fi viscol. În regiunile din nord-vestul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare seara şi noaptea. Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a ţării, dar cu viteze mai mari la munte, cu rafale de peste 80…100 km/h pe crestele Carpaţilor Meridionali, în sudul Banatului, cu 60…70 km/h şi local şi temporar în rest, la intensitate mai mică.

Temperaturile maxime se vor încadra între -1…0 grade în Moldova şi în estul Transilvaniei şi 10…11 grade în Crişana şi Maramureş, iar cele minime vor fi cuprinse între -6 şi 4 grade, ușor mai ridicate pe litoral. Trecător se va forma ceaţă.

VREMEA ÎN București va continua să se răcească şi se va menţine în general închisă. Înnorările vor fi persistente şi vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie, mai ales noaptea când vor fi condiţii de polei. Vântul va avea intensificări temporare, cu rafale de 45…55 km/h. Temperatura maximă va fi de 3…4 grade, iar cea minimă de -2…0 grade.

Tendinţa Evoluţiei Vremii pentru zilele de MARTI, MIERCURI SI JOI

În Țară

Vremea va fi rece la începutul perioadei în majoritatea zonelor, apoi valorile termice vor fi în creştere, începând cu regiunile vestice. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în prima parte a intervalului şi cu precădere în jumătatea de sud a ţării.

București

Vremea se va menţine rece la începutul intervalului când probabilitatea pentru precipitaţii şi vânt mai intens va fi în continuare ridicată. Apoi valorile termice vor fi în creştere, va apărea ceaţa, iar condiţiile de precipitaţii vor fi mai reduse.


loading...