Prognoza meteo. Vreme caldă şi frumoasă la mijlocul lui noiembrie

Prognoza meteo. Meteorologii ne aduc vești bune: ne așteaptă încă o săptămână de toamnă blândă și caldă. Abia spre weekendul viitor e posibil să apară ploi, dar vremea va rămâne caldă.

09 nov. 2019, 15:27
Prognoza meteo. Vreme caldă şi frumoasă la mijlocul lui noiembrie

DUMINICA

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal la această dată în majoritatea regiunilor, deși valorile termice vor fi în scădere îndeosebi în jumătatea de vest a țării. Vor fi înnorări și local și trecător ploi, dimineața în regiunile vestice și sud-vestice, iar după-amiaza și seara treptat și în cele sudice și în centru. Ploile vor avea și caracter de aversă și izolat vor fi posibile descărcări electrice. Noaptea cerul va fi temporar noros, iar ploile pe suprafețe mici. Vântul va sufla slab și moderat, în prima parte a intervalului temporar cu intensificări la munte, în special pe creste, unde la rafală se vor atinge viteze de până la 70…80 km/h, dar pe arii restrânse și la cote mai reduse și în restul teritoriului, îndeosebi în Moldova unde vor fi rafale în general de 40…45 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 23 de grade, iar cele minime între 4 și 15 grade. Mai ales dimineața și noaptea, pe suprafețe mici, va fi ceață.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară și în prima parte a nopții când va crește probabilitatea pentru ploi slabe trecătoare. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă de 8…10 grade. Spre dimineață vor fi condiții de ceață.

LUNI

ÎN ŢARĂ
Valorile termice vor continua să scadă în cea mai mare parte a țării, dar vor caracteriza în continuare o vreme mult mai caldă decât în mod obișnuit la această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări și cu totul izolat ploi slabe, ziua în nordul țării, iar noaptea în sud. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 21 de grade, iar cele minime, în general, între 1 și 11 grade, cu cele mai scăzute valori în estul Transilvaniei. Pe arii relativ restrânse, dimineața și noaptea, cu precădere în sudul, estul țării, pe văi și în depresiuni, va fi ceață.

LA BUCUREŞTI
Valorile termice vor continua să scadă ușor, dar vor caracteriza în continuare o vreme mult mai caldă decât în mod obișnuit la această dată. Cerul va fi variabil, dar dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade, iar cea minimă de 6…8 grade.

MARTI

ÎN ŢARĂ
Valorile de temperatură vor fi în creștere în regiunile intracarpatice, iar în cea mai mare parte a țării vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal. Cerul va fi temporar noros, iar pe arii restrânse în vestul și în sudul țării trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în sudul Banatului și izolat în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 22 de grade, iar cele minime între 5 și 15 grade, ușor mai scăzute în estul Transilvaniei. Dimineața și noaptea pe suprafețe mici, mai ales în regiunile extracarpatice, va fi ceață.

LA BUCUREŞTI
Vremea se menține mult mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi temporar noros, iar dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade, iar cea minimă de 9…10 grade.

MIERCURI

ÎN ŢARĂ
Vremea mult mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă din an va persista în toată țara. Cerul va fi variabil, cu înnorări și local ploi slabe, ziua în jumătatea de vest a țării, iar noaptea în cea de est. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste, dar pe arii mai restrânse și la cote mai reduse și în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor situa între 14 și 23 de grade, iar cele minime între 5 și 14 grade. Pe suprafețe mici va fi ceață.

LA BUCUREŞTI
Vremea va rămâne mult mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare seara și noaptea, când probabilitatea de ploaie va fi în creștere. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 de grade, iar cea minimă va fi de 10…11 grade. Dimineața vor fi condiții de ceață.

TENDINŢA JOI – DUMINICA

ÎN ŢARĂ
Valorile termice se vor menține mult mai ridicate decât cele specifice pentru a doua decadă a lunii noiembrie. Va ploua local în prima zi, apoi izolat.

LA BUCUREŞTI
Valorile termice se vor menține peste normele climatologice specifice perioadei. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în prima zi a intervalului.