PROGNOZA METEO. Vreme călduroasă în următoarele zile. Când începe să se răcorească

PROGNOZA METEO. Valorile termice vor continua să crească în următoarele zile. Pe arii restrânse în zonele de câmpie, vremea va fi caniculară, cu disconfort termic în creștere. Cerul va fi mai mult senin, exceptând zona montană, unde după-amiaza vor fi unele înnorări și cu totul izolat ploi de scurtă durată și descărcări electrice. 

09 iul. 2020, 15:10
PROGNOZA METEO. Vreme călduroasă în următoarele zile. Când începe să se răcorească

PROGNOZA METEO LA NOAPTE Cerul va fi variabil, vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 11 şi 20 de grade, mai coborâte, spre 8 grade, în depresiunile din estul Transilvaniei.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 16…17 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

PROGNOZA METEO VINERI. Valorile termice vor continua să crească, caracterizând în orele amiezii o vreme călduroasă, local caniculară în vestul Olteniei. Cerul va fi mai mult senin, exceptând zona montană, unde după-amiaza vor fi unele înnorări și cu totul izolat ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări, după-amiaza și noaptea, în sud-vestul țării. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 29 și 34 de grade, iar cele minime între 14 și 22 de grade, mai coborâte în depresiuni. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități pe aii restrânse în regiunile vestice și sud-vestice.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI se va menține frumoasă, iar în orele amiezii va deveni călduroasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 15…18 grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA. Vremea se va menține călduroasă, iar pe arii restrânse în zonele de câmpie va fi caniculară, cu disconfort termic în creștere. În cursul zilei cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări la munte, iar noaptea, treptat, în vestul, nordul și parțial în centrul țării înnorările se vor accentua și local se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil vijelii. Cantitățile de apă cumulate vor fi pe suprafețe mici mai însemnate. În restul teritoriului cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 29 și 34 de grade, iar cele minime se vor încadra între 13 și 22 de grade, mai scăzute în depresiuni.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi în continuare frumoasă, dar călduroasă, cu disconfort termic în creștere. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimă va fi de 16…19 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA Vremea se va răci semnificativ în regiunile vestice, nordice și centrale, dar în rest va fi în continuare călduroasă, pe arii restrânse caniculară în sud-est, unde disconfortul termic va fi ridicat. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată, ziua în vest, nord și centru, iar seara și noaptea și în celelalte regiuni. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și averse ce vor avea și caracter torențial. Izolat vor fi căderi de grindină, iar cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, local vor fi mai însemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18…19 grade în nord și 34…36 de grade în sudest, iar cele minime se vor încadra între 7…8 grade în depresiunile intramontane și 18…19 grade pe litoral.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI se va menține călduroasă, cu o maximă în jurul a 34 de grade și disconfort termic ridicat. Cerul va fi mai mult senin în prima parte a intervalului și va avea înnorări temporar accentuate seara și noaptea, când se vor semnala descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și averse ce vor putea avea și caracter torențial, astfel că în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Temperatura minimă va fi de 15…17 grade.

PROGNOZA METEO LUNI Vremea se va răci și în sud-estul teritoriului. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în prima parte a zilei în sud și sud-est, unde se vor semnala averse, ce vor avea și caracter torențial, însoțite de descărcări electrice. Vântul va avea intensificări în special în estul țării și în zona montană înaltă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 și 29 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-vest, iar cele minime se vor încadra în general între 8 și 16 grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI se va răci față de ziua precedentă. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei când temporar vor mai fi averse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă de 12…14 grade.

DE MARTI PANA JOI Vremea va fi în general apropiată de normalul termic al perioadei. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi mai ridicată la sfârșitul intervalului în regiunile din jumătatea nordică a teritoriului.