PROGNOZA METEO. Vreme călduroasă în următoarele zile. Disconfortul termic va fi accentuat

PROGNOZA METEO. Vremea va fi în continuare călduroasă în cea mai mare parte a ţării, local caniculară după-amiaza. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități în regiunile sudice, sud-estice și local în restul teritoriului.

29 iul. 2020, 13:37
PROGNOZA METEO. Vreme călduroasă în următoarele zile. Disconfortul termic va fi accentuat

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. Cerul va fi mai mult senin, exceptând regiunile nordice și zona de munte, unde vor fi înnorări temporare și pe arii restrânse averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 grade în estul Transilvaniei și 23 de grade pe litoral și în Dealurile de Vest. Pe văi și în depresiuni vor fi condiții de ceață.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI Cerul va fi senin și vântul slab. Temperatura minimă va fi de 21…22 de grade, mai coborâtă în zona preorășenească până în jurul valorii de 19 grade.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, caniculară după-amiaza pe arii extinse în Oltenia, Muntenia, centrul și sudul Moldovei și local în Dobrogea și în sudul Banatului. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități în regiunile sudice, sud-estice și local în restul teritoriului. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, în Maramureș, local în Crișana, Transilvania, Moldova, în zonele montane și posibil în Banat. Izolat cantitățile de apă vor fi însemnate și vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 și 38 de grade, iar cele minime se vor situa între 14 grade în estul Transilvaniei și 24 de grade în nordul litoralului.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi călduroasă,caniculară după-amiaza, când disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, mai mult senin în primele ore ale intervalului și noaptea, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 37…38 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 22 de grade.

PROGNOZA METEO VINERI Vremea va fi în continuare călduroasă în cea mai mare parte a țării, local caniculară după-amiaza în regiunile sudice, deși valorile termice vor marca o ușoară scădere față de ziua precedentă. Disconfortul termic se va menține accentuat, îndeosebi în Muntenia, Oltenia, Dobrogea și Banat, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, dar mai ales după-amiaza și în prima parte a nopții vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, intensificări ale vântului ce vor putea lua aspect de vijelie, averse și descărcări electrice, local la deal, la munte, în estul, în sudul țării și izolat în restul teritoriului. Ploile vor avea și caracter torențial, pe suprafețe mici se vor acumula cantități mai importante de apă și vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 și 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 22 de grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi în continuare călduroasă, caniculară după-amiaza, când și disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, deși temperatura aerului va scădea. Cerul va fi variabil, dar din a doua parte a zilei, probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil cu aspect de vijelie, va fi în creștere. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 20 de grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA Deși valorile termice vor continua să scadă în toate zonele țării, local în sud și în sud-est, în orele amiezii, acestea vor caracteriza o vreme călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara când local în zona de munte, îndeosebi în Carpații Meridionali, și pe arii restrânse mai ales în sud și în sud-vest vor fi averse ce vor putea avea și caracter torențial și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate mai ales în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 33 de grade, iar cele minime între 12 și 22 de grade, mai scăzute în depresiuni spre 8 grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi călduroasă în orele amiezii, deși valorile termice vor fi în scădere față de ziua anterioară. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara când vor fi condiții pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA. Vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza și seara în zona montană unde, pe arii restrânse, probabilitatea pentru ploi de scurtă durată și descărcări electrice va fi în creștere. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate în est și în sud-est. Temperatura aerului, în scădere ușoară în sud și în sud-est, va avea maxime cuprinse între 24 și 33 de grade și minime între 10 și 21 de grade, ușor mai scăzute în depresiuni.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi predominant frumoasă, dar și călduroasă în orele amiezii. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 30…32 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade, posibil mai scăzută în zona preorășenească.

DE LUNI PANA MIERCURI Vremea se va încălzi mai ales în primele două zile ale intervalului, devenind călduroasă în orele amiezii îndeosebi în regiunile extracarpatice. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va crește spre sfârșitul intervalului în regiunile din jumătatea nordică a teritoriului.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pentru două săptămâni. Cum va fi vremea până pe 9 august