PROGNOZA METEO: Vreme capricioasă, cu ploi şi temperaturi ridicate. Cum va fi în weekend

PROGNOZA METEO: Ploi, vânt şi temperaturi de primăvară până la sfârşitul weekendului. RomaniaTV.net vă prezintă prognoza pe regiuni geografice.

06 mart. 2019, 15:05
PROGNOZA METEO: Vreme capricioasă, cu ploi şi temperaturi ridicate. Cum va fi în weekend

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 
06.03.2019 ORA 20 – 07.03.2019 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va prezenta unele intensificări în zona înaltă de munte și în regiunile vestice. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -5 și 7 grade, mai coborâte în estul Transilvaniei. Spre sfârșitul intervalului, izolat, vor fi condiții de ceață.

LA BUCUREŞTI
Cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar vântul va sufla slab. Temperatura minimă va fi de 1…2 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
07.03.2019 ORA 08 – 08.03.2019 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi predominant frumoasă și va deveni deosebit de caldă pentru această dată în toată țara. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări noaptea în extremitatea nord-vestică a teritoriului. Vântul va avea intensificări la munte, îndeosebi la altitudini mari, iar temporar și în celelalte regiuni, cu precădere în cele nordice, vestice și sud-vestice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8…9 grade pe litoral și în depresiuni și 19…20 de grade în Crișana și Banat. Temperaturile minime se vor situa între 0 și 12 grade, mai coborâte în estul Transilvaniei, spre -5 grade. Dimineața și noaptea, izolat, vor fi condiții de ceață.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi frumoasă și deosebit de caldă pentru această dată. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade, iar cea minimă va fi de 3…5 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
08.03.2019 ORA 08 – 09.03.2019 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Vremea se va menține deosebit de caldă. Cerul va avea înnorări temporare în jumătatea nordică a țării și în cursul zilei local va ploua, în regiunile vestice și nord-vestice, unde vor fi și averse, posibil însoțite de descărcări electrice. Noaptea, aria ploilor se va extinde spre centrul și nord-estul teritoriului. În rest, cerul va fi variabil, mai mult senin, iar ploile, slabe cantitativ, se vor semnala izolat. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări la munte, în nord-vest și pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 și 9 grade, mai coborâte în estul Transilvaniei. Dimineața și noaptea, izolat, vor fi condiții de ceață.

LA BUCUREŞTI
Vremea se va menține frumoasă și deosebit de caldă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 20 de grade, iar cea minimă va fi de 5…7 grade.

 

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
09.03.2019 ORA 08 – 10.03.2019 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi în continuare caldă, chiar deosebit de caldă în regiunile sudice și sud-estice, deși valorile termice vor fi în scădere față de ziua precedentă îndeosebi în vest, centru și nord. Cerul va avea înnorări temporar accentuate în vestul, centrul și nordul țării, unde local va ploua și va fi variabil în restul teritoriului, iar ploile, slabe cantitativ, se vor semnala izolat și trecător. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și în sud, centru și nord-vest. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 12 și 20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 și 9 grade. Dimineața, în zonele joase vor fi condiții de ceață.

LA BUCUREŞTI
Vremea se va menține frumoasă și deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade, iar cea minimă de 6…7 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
10.03.2019 ORA 08 – 11.03.2019 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Valorile termice, în scădere mai ales în sud și în sud-est, vor caracteriza în continuare o vreme mai caldă decât în mod obișnuit pentru această dată. Cerul va avea înnorări în majoritatea zonelor și îndeosebi în a doua parte a intervalului va ploua, local în vestul, centrul și nordul țării și pe arii mai restrânse în rest. În zona montană vor fi precipitații mixte. Vântul va avea intensificări susținute la munte, iar în rest va sufla în general moderat. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 10 și 18 grade, iar cele minime între 1 și 9 grade, mai scăzute în depresiuni.  

LA BUCUREŞTI
Deși valorile termice vor fi în scădere față de ziua anterioară, vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod normal pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a intervalului când vor fi condiții de ploaie slabă. Temperatura maximă va fi de 18…19 grade, iar cea minimă de 4…6 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL
11.03.2019 ORA 08 – 14.03.2019 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale specifice perioadei. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată, în special în prima parte a intervalului.

LA BUCUREŞTI
Valorile termice vor fi apropiate de normele perioadei. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în prima parte a intervalului.