PROGNOZA METEO. Vreme de aprilie, la mijloc de februarie. Temperaturile vor trece de 15 grade în mai toată ţara

Vremea se află într-un proces de încălzire accentuată, astfel că în primele zile ale săptămânii viitoare temperaturile vor urca spre 16 grade Celsius, în cea mai mre parte a ţării.

14 feb. 2020, 18:29
PROGNOZA METEO. Vreme de aprilie, la mijloc de februarie. Temperaturile vor trece de 15 grade în mai toată ţara

Sâmbătă, valorile termice diurne se vor situa peste cele normale la mijlocul lunii februarie în majoritatea zonelor, astfel că cele maxime se vor încadra 4 și 14 grade. Cerul va avea înnorări local persistente în est, sud-est și centru și cu caracter temporar în celelalte regiuni, dar numai pe arii restrânse vor fi precipitații slabe -mixte în zona de munte și ploi sau burniță în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la începutul intervalului în sud-est, cu viteze în general de 40…50 km/h, precum și la munte, unde la altitudini mari în Carpații Meridionali și de Curbură rafalele vor depăși 65…70 km/h. Temperaturile minime, apropiate de mediile caracteristice datei în vest și în nord-vest și peste norme în restul țării, se vor încadra între -6 și 4 grade. Pe alocuri se va semnala ceață.

Şi la Bucureşti, sâmbătă, valorile termice se vor situa peste cele normale la mijlocul lunii februarie. Cerul va avea înnorări persistente în mare parte din interval și trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 8…10 grade, iar cea minimă de 2…3 grade. Vor fi condiții de ceață.

Duminică, vremea va fi caldă pentru această perioadă din an în majoritatea zonelor, exceptând centrul țării unde local se vor înregistra temperaturi apropiate de mediile climatologice; astfel, maximele termice se vor încadra în marea lor majoritate între 5 și 12 grade, iar cele minime între -11 grade în depresiunile intramontane și 4…5 grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi parțial noros, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în nordul Carpaților Orientali și temporar în Moldova. Mai ales dimineața și noaptea, pe arii restrânse va fi ceață.

La Bucureşti, duminică, remea va fi mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă. Cerul va fi parțial noros, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 10…11 grade, iar cea minimă de -1…1 grad.

Luni, vremea va fi predominant frumoasă, iar ziua și deosebit de caldă pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării, cu valori termice mai ridicate față de intervalul precedent. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre sfârșitul intervalului în nord-vestul teritoriului, când vor fi condiții pentru precipitații slabe -mai ales sub formă de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări ușoare pe crestele montane și pe arii restrânse în est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 și 16 grade, iar cele minime se vor situa între -4 și 6 grade, mai mici în depresiunile din estul Transilvaniei, spre -10 grade. Izolat se va semnala ceață.

La Bucureşti, luni, vremea va fi frumoasă și deosebit de caldă pentru această perioadă, cu valori termice diurne în creștere față de ziua precedentă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 14…15 grade, iar cea minimă de 1…2 grade, mai scăzută în zona preorășenească. Vor fi condiții de ceață, mai ales noaptea.

Marţi, vremea se va menține deosebit de caldă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil în regiunile sud-estice și temporar noros în rest. Pe arii restrânse se vor semnala precipitații slabe -predominant ploi. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări mai ales pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 și 16 grade, iar cele minime între -3 și 5 grade. Izolat se va semnala ceață.

La Bucureşti, marţi, vremea se va menține deosebit de caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 15…16 grade, iar cea minimă de 4…5 grade. În primele ore ale zilei vor fi condiții de ceață.