PROGNOZA METEO. Vreme de vară în octombrie

PROGNOZA METEO. Valorile termice vor continua să crească, astfel că vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru această dată din an în cea mai mare parte a țării.

11 oct. 2019, 13:02
PROGNOZA METEO. Vreme de vară în octombrie

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi predominant frumoasă și se va încălzi ușor, astfel că valorile termice vor fi apropiate și local chiar peste cele normale ale perioadei. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, iar trecător și izolat și în regiunile estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 25 de grade, iar cele minime între 2 și 14 grade, mai scăzute spre -4 grade în depresiunile din estul Transilvaniei, unde se va produce brumă. Dimineața și noaptea, pe suprafețe mici în zonele joase va fi ceață.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi predominant frumoasă și se va încălzi ușor. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 24 de grade, iar cea minimă de 8…10 grade, ușor mai scăzută la periferie. Dimineața și mai ales noaptea vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO LUNARĂ. Când vin primele ninsori în România

PROGNOZA METEO DUMINICĂ

ÎN ŢARĂ
Valorile termice vor continua să crească, astfel că vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru această dată din an în cea mai mare parte a țării. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 27 de grade, iar cele minime între -3 grade în depresiunile Carpaților Orientali unde se va semnala brumă și 14…15 grade în Dealurile de Vest și pe litoral. Cerul va fi mai mult senin, doar spre sfârșitul intervalului se va semnala nebulozitate stratiformă în regiunile sud-estice. Vântul va sufla slab și moderat. Dimineața și mai ales noaptea, în zonele joase, în special din sud, centru și est local se va semnala ceață.

LA BUCUREŞTI
Vremea se va menține predominant frumoasă și va deveni mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru această dată din an. Temperatura maximă va fi în jur de 26 de grade, iar cea minimă de 9…11 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească, unde dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab.

PROGNOZA METEO LUNI

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi predominant frumoasă și în continuare mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru această dată din an. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 28 de grade, iar cele minime între 4 și 15 grade, ușor mai coborâte în estul Transilvaniei. Dimineața și noaptea, în zonele joase, local se va semnala ceață.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi frumoasă și se va menține mai caldă decât în mod normal pentru mijlocul lunii octombrie. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă de 8…10 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Dimineața și noaptea, mai ales în zona preorășenească, vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO MARŢI

ÎN ŢARĂ
Valorile termice se vor menține mai ridicate decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab la moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 27 de grade, iar cele minime între 5 și 16 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse va fi ceață.

LA BUCUREŞTI
Valorile termice se vor menține mai ridicate decât în mod normal pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă va fi de 8…10 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL 16.10.2019 ORA 09 – 19.10.2019 ORA 09

ÎN ŢARĂ
Valorile termice vor fi în scădere ușoară. Ploi slabe se vor semnala doar pe arii restrânse.

LA BUCUREŞTI
Valorile termice vor fi în scădere ușoară. Probabilitatea de ploaie va fi mică.