Prognoza meteo: Vreme deosebit de caldă pentru această perioadă. Temperaturi maxime de până la 29 de grade

În următoarele zile, vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată cu temperaturi maxime între 22 şi 29 de grade, uşor mai scăzute pe litoral.Miercuri, în Bucureşti, temperaturile vor ajunge până la 28 de grade.

05 apr. 2016, 12:28
Prognoza meteo: Vreme deosebit de caldă pentru această perioadă. Temperaturi maxime de până la 29 de grade

MIERCURI

Cerul va fi variabil la senin, dar după-amiaza şi seara se vor semnala dezvoltări noroase, averse şi descărcări electrice, pe arii restrânse în zona de munte şi izolat în restul teritoriului. Vor fi condiţii reduse de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe crestele montane şi în deltă. Cu totul izolat va fi ceaţă în orele dimineţii.

BUCURESTI
Vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată, cu o temperatură maximă ce se va situa în jurul valorii de 28 de grade. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla în general slab.

JOI

Vremea se va menţine deosebit de caldă, pentru prima decadă a lunii aprilie. Temperaturile maxime vor depăşi frecvent 25 de grade, urmând a se înregistra valori între 21 şi 30 de grade, mai scăzute numai pe litoral spre 19 grade şi în deltă, spre 15 grade. În nordul Moldovei se vor înregistra 21 de grade, iar 30 de grade in sudul Munteniei.

Cerul va fi variabil la senin, dar după-amiaza şi seara gradul de instabilitate atmosferică va fi în creştere. Aceasta se va manifesta prin dezvoltări noroase, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, local la munte, în regiunile nordice şi nord-vestice şi pe suprafeţe mici în restul teritoriului.

Vor fi condiţii de grindină. În a doua parte a nopţii nebulozitatea se va accentua în jumătatea de sud-vest, unde spre dimineaţă izolat va ploua. Vântul se va întensifica în a doua parte a intervalului în sudul Banatului şi la munte. Cu totul izolat dimineaţa va fi ceaţă.

BUCURESTI

Vremea se va menţine deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii aprilie. Cerul va fi variabil la senin, cu unele înnorări în a doua parte a nopţii. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade.

VINERI

Deşi valorile termice diurne vor scădea faţă de ziua precedentă, mai ales în sud-vestul, sudul şi centrul ţării, acestea vor rămâne totuşi mai ridicate decât normele climatologice specifice acestei perioade.

Gradul de instabilitate atmosferică va fi în creştere mai ales în jumătatea de vest a teritoriului. Cerul va fi temporar noros şi se vor semnala averse, în general slabe cantitativ, însoţite de descărcări electrice, local în Banat, Oltenia şi la munte, pe arii restrânse în Crişana, Transilvania şi Maramureş.

Vor fi condiţii de grindină. Îndeosebi ziua vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a ţării, cu viteze mai mari pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 26 de grade, mai scăzute pe litoral şi în deltă spre 12 grade. În partea continentală a Dobrogei vor fi  18 grade, iar în nord-vest 26 de grade.

BUCURESTI

Deşi temperatura aerului va scădea faţă de ziua precedentă, vremea se va menţine mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă. Cerul va fi temporar noros şi vor fi condiţii de averse, slabe cantitativ. Vântul va avea unele intensificări în cursul zilei. Temperatura maximă va fi de 20…22 de grade.

TENDINTA:

SAMBATA – Vremea va deveni în general instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate şi se vor semnala averse, însoţite de descărcări electrice, în regiunile sudice şi vestice, posibil mai însemnate cantitativ.

În restul teritoriului, asfel de fenomene se vor semnala local. Vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări, la munte, în est şi sud-est. Valorile termice se vor menţine mai ridicate decât în mod obişnuit pentru această perioadă, deşi temperaturile diurne vor fi în scădere faţă de ziua precedentă în cea mai mare parte a ţării.

Astfel, se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse, în general, între 15 şi 24 de grade. (12…14 grade pe litoral si in jur de 26 de grade in Maramures)

DUMINICA, LUNI, MARTI 

În primele două zile ale intervalului, valorile termice vor mai scădea şi se vor apropia de cele normale pentru această perioadă şi temporar vor fi ploi, mai ales averse, în cea mai mare parte a ţării. Apoi, vremea va intra într-un proces de încălzire, iar ploile se vor semnala doar izolat.