PROGNOZA METEO: Vreme frumoasă de primăvară în următoarele zile, apoi răcire accentuată

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă pentru următoarele zile că vremea va fi frumoasă şi caldă, specifică anotimpul de primăvară, însă temperaturile vor fi mai ridicate decât normalul perioadei. Din păcate, ziua de duminică aduce o răcire bruscă a vremii, însă va fi una de scurtă durată.

12 mart. 2014, 13:28
PROGNOZA METEO: Vreme frumoasă de primăvară în următoarele zile, apoi răcire accentuată

PROGNOZA METEO. Joi va fi o vreme frumoasă în toate regiunile şi temperaturi cu mult mai ridicate decât ar fi normal în a doua decadă a lunii martie, de la 9 grade în Delta Dunării până la 17 grade în vestul Olteniei. Iar contribuţia soarelui este semnificativă, căci predomină întreaga zi pe bolta cerului, iar vântul mai are doar uşoare răbufniri prin estul şi sud-estul tarii, precum şi pe crestele montane.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea se va menţine frumoasă, la amiază bucureştenii se vor bucura de 14….15 grade foarte plăcute, mai ales că nu se perindă niciun nor pe cer, vântul abia adie, iar soarele este prezent din zori şi până seara.

PROGNOZA METEO. Vineri ne vom bucura de o zi frumoasă de primavară, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod obişnuit la această dată, cu temperaturi ce depăşesc cu aproximativ 8 grade normele perioadei. La amiază vor fi 12 grade în depresiuni şi 18…19 în regiunile estice, pe fondul cerului senin, fără umbra de nor şi fără strop de ploaie. Iar vântul doar pe la munte încă mai are uşoare intensificări, se anunţă o zi plăcută şi liniştită.

VREMEA ÎN BUCUEŞTI. Vineri va fi soare toată ziua, vântul nu se înteţeşte nici el, iar la amiază termometrele vor indica 17…18 grade Celsius, în loc de 10 grade cât ar fi normal pentru a doua decadă a lui martie.

PROGNOZA METEO. Sâmbătă este ziua în care trebuie să ieşim la plimbare, orice planuri pentru petrecerea timpului în aer liber sunt încurajate de vremea frumoasă şi deosebit de caldă, mai ales în regiunile noastre sudice şi estice, căci la amiază temperaturile pornesc de la 13…14 grade pe litoral şi în depresiuni, dar se avântă spre 20…21 de grade foarte generoase, local, în sudul şi estul ţării. Iar peste zi doar soarele ţine agenda zilei, însă după apus norii încep să se adune tot mai mulţi şi apar precipitaţii slabe, dar extinse până dimineaţă peste tot vestul, centrul şi nordul ţării. Vor fi predominant ploi, dar trecător, mai ales în zonele de munte, şi lapovite sau ninsori. În plus, peste noapte şi vântul se înteţeşte în majoritatea regiunilor, iar la munte suflă în rafale putrenice.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Sâmbătă va fi o vreme superbă, potrivită pentru orice fel de planuri de plimbare, soarele este la datorie întreaga zi şi până la amiază temperatura aerului creşte spre 19…20 de grade, cu 10 mai mult decât ar fi normal. Iar norii apar abia după căderea nopţii, când şi vântul devine tot mai alert. Condişiile de ploaie rămân reduse.

PROGNOZA METEO. Duminică registrul vremii se schimbă radical, se anunţă o răcire bruscă şi destul de violentă, termometrele pierd 8…10 grade de la o zi la alta, şi după o săptămână de vreme deosebit de caldă, în ultima sa zi iată că temperaturile revin la valori mai potrivite pentru data din calendar, de la 5 până la cel mult 15 grade la amiază. Dar vântul suflă cu putere în cea mai mare parte a ţării, ploile sunt prezente pe arii extinse şi doar Oltenia şi vestul Munteniei sunt mai ferite de precipitaţii, aici abia dacă vor cădea câţiva stropi. La munte şi, trecător, prin nord şi centru, vorbim şi despre lapoviţe sau ninsori. Meteorologii spun că această răcire va fi pe cât de bruscă, pe atât de scurtă, deja de luni temperaturile încep din nou să crească de la o zi la alta, iar vremea devine iaraşi mai caldă, îndeosebi în regiunile sudice, unde va fi şi frumoasă, în timp ce în nord şi centru temporar mai ploua slab şi în prima parte din săptămâna viitoare.

Citeşte şi PROGNOZA METEO. Vremea se schimbă RADICAL. După câteva zile calde, vin PLOI, LAPOVIŢE şi NINSORI