PROGNOZA METEO. Vreme frumoasă în următoarele zile. Temperaturi de 23 de grade

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă vreme frumoasă în următoarele zile. Temperaturile vor vor ajunge până la 23 de grade. 

09 mart. 2020, 16:02
PROGNOZA METEO. Vreme frumoasă în următoarele zile. Temperaturi de 23 de grade

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. Cerul va fi mai mult noros. Va ploua și sub formă de aversă local în Oltenia și Banat, pe arii restrânse în Transilvania și doar izolat în restul teritoriului, iar spre sfârșitul intervalului în Dobrogea vor posibile și descărcări electrice. Punctiform în sud-vest și în zona montană aferentă cantitățile de apă vor putea depăși 10…15 l/mp. La munte, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Mai ales spre dimineață, vântul se va intensifica treptat în sud-estul teritoriului, precum și pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură. Izolat se va semnala ceață. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 2 și 9 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Cerul va avea înnorări și vor fi condiții de ploaie slabă sau de ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 7 grade.

PROGNOZA METEO MARŢI. Cerul va fi temporar noros. Îndeosebi pe parcursul zilei, va ploua local în sud-vestul țării, iar în regiunile sud-estice vor fi intervale de timp cu ploi, mai ales sub formă de aversă, în general moderate cantitativ, însoțite izolat de descărcări electrice și posibil de grindină. La munte, la altitudini mari, trecător vor mai fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Ploi slabe vor putea apărea spre sfârșitul intervalului în extremitatea de nord-vest a teritoriului. Vântul va avea intensificări temporare ziua în regiunile estice, sud-estice și sud-vestice, cu rafale ce vor atinge viteze de 45…55 km/h, iar în sudul Moldovei și Bărăgan, izolat 60 km/h, precum și pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură, iar noaptea în zona Carpaților Orientali. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 17 grade, iar cele minime între 0 și 9 grade. Izolat se va semnala ceață.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Cerul va fi temporar noros. Îndeosebi după-amiaza și seara vor fi intervale cu ploi și sub formă de aversă, posibil moderat cantitativ, ce vor putea fi însoțite și de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat (viteze de până la 30…35 km/h). Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimă va fi de 6…7 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit la această dată în sudul și estul țării și apropiată de normalul termic în rest. În regiunile vestice, nordice și centrale cerul va fi mai mult noros și va ploua, în general moderat cantitativ – în Maramureș și nordul Carpaților Orientali și pe arii mai restrânse și slab în Crișana, Transilvania și Moldova. La altitudini mari, mai ales în Carpații Orientali, vor fi precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare. În restul teritoriului înnorările vor fi trecătoare, iar ploile vor fi posibile doar izolat. Vântul va avea intensificări temporare la munte, unde pe creste, rafalele vor depăși 70…80 km/h, dar pe suprafețe mici și la cote mai reduse, ziua, și în zonele joase de relief. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 18 grade, iar cele minime între 1 și 9 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI va fi caldă pentru această dată. Cerul va avea înnorări trecătoare, iar vântul va sufla în general moderat ziua și slab noaptea. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar cea minimă va fi de 4…6 grade.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va fi în general frumoasă și se va încălzi, devenind deosebit de caldă. Cerul va fi mai mult senin exceptând regiunile nordice și zona montană, unde îndeosebi în primele ore ale zilei și din nou cu o probabilitate mai mare spre sfârșitul intervalului, vor fi înnorări temporare și pe suprafețe mici trecător ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, în special la altitudini mari. Temperaturile maxime se vor situa între 14 și 23 de grade, iar cele minime între 0 și 10 grade, posibil mai scăzute în depresiuni. Cu totul izolat, dimineața și noaptea, va fi ceață.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI va fi frumoasă și se va încălzi, devenind deosebit de caldă. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 de grade, iar cea minimă de 5…6 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea se va menține deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și local ploi- pe parcursul zilei în regiunile nordice și nord-vestice, iar noaptea și în cele nord-estice și centrale. La munte, cu precădere din a doua parte a nopții îndeosebi la altitudini mari ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări din a doua parte a intervalului la munte, în special la altitudini mari, iar local și temporar și în jumătatea nordică a teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 23 de grade, iar cele minime între 3 și 11 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI se va menține deosebit de caldă și va fi predominant frumoasă. Cerul va fi variabil, mai mult senin ziua, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 7…8 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL
14.03.2020 ORA 08 – 17.03.2020 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Valorile termice se vor situa peste cele normale în prima zi îndeosebi în jumătatea de sud a țării, apoi acestea vor scădea apropiindu-se de mediile multianuale. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată la începutul intervalului.

LA BUCUREŞTI
Valorile termice se vor situa peste cele normale în prima zi, apoi vor scădea apropiindu-se de mediile multianuale. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată la începutul intervalului.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pentru două săptămâni. Se anunţă vreme caldă şi ploi