PROGNOZA METEO: Vreme instabilă şi rece în următoarele zile

PROGNOZA METEO. Vremea se va menține în general instabilă și rece pentru această dată. Vor fi înnorări temporar accentuate și va ploua, mai ales sub formă de aversă, în majoritatea regiunilor. În Bucureşti, temperatura maximă va fi de 13 grade.

06 apr. 2017, 12:45
PROGNOZA METEO: Vreme instabilă şi rece în următoarele zile

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
07.04.2017 ORA 09 – 08.04.2017 ORA 09

Vremea se va menține în general instabilă și rece pentru această dată. Vor fi înnorări temporar accentuate și va ploua, mai ales sub formă de aversă, în majoritatea regiunilor. Excepție vor face Oltenia și vestul Munteniei, unde cerul va fi variabil, iar ploile se vor semnala pe arii restrânse, îndeosebi după-amiaza.În zona montană vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, mai ales la altitudini de peste 1 500 m, iar vântul va avea intensificări cu viteze de peste 70…80 km/h, viscolind și spulberând zăpada, în special pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură.

În Maramureș, Transilvania și posibil în Moldova, trecător vor fi precipitații mixte. În regiunile estice, precum și la munte, se vor cumula cantități de 15…20 l/mp și izolat 25 l/mp. Intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului, îndeosebi în prima parte a intervalului, cu rafale de până la 50…60 km/h.Temperaturile maxime se vor încadra între 6 grade în Moldova și estul Transilvaniei și 14…15 grade în Oltenia, iar cele minime, în general, între -2 și 6 grade. Spre sfârșitul intervalului, în nord-vest și centru și izolat în rest, se va produce brumă.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea va fi în general instabilă și rece pentru această dată. Cerul va fi temporar noros și vor fi ploi, mai ales sub formă de aversă, în primele ore ale zilei și din nou după-amiaza, când vor fi posibile și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări în cursul zilei. Temperatura maximă va fi de 12…13 grade, iar minima de 2…4 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
08.04.2017 ORA 09 – 09.04.2017 ORA 09

Vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor, dar se menține rece pentru această dată în majoritatea regiunilor. Cerul va fi temporar noros și mai ales în prima parte a intervalului, vor mai fi ploi îndeosebi sub formă de aversă, local în centrul, estul și sud-estul țării și izolat în rest, iar în zona montană precipitațiile vor fi mixte. Vântul va continua să prezinte intensificări la munte, cu peste 70…80 km/h pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură, iar ziua și în restul teritoriului, cu viteze mai mari în Moldova și Dobrogea, unde va depăși temporar 55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 17 grade, iar cele minime între -3 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 7 grade pe litoral. Noaptea, se va produce brumă local în Maramureș, Transilvania, Oltenia, nordul Munteniei și pe arii restrânse în rest.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Valorile termice se vor situa ușor sub mediile multianuale. Cerul va fi variabil la începutul zilei și noaptea, dar cu unele înnorări după-amiaza, când vor fi condiții pentru averse slabe. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 15…16 grade, iar minima de 4…5 grade, mai scăzută în zona preorășenească până în jurul valorii de 1 grad.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
09.04.2017 ORA 09 – 10.04.2017 ORA 09

Vremea va fi predominant frumoasă și se va încălzi, devenind normală sub aspect termic. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în nordul și nord-estul țării, dar numai izolat vor mai fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în cursul zilei în Moldova, Dobrogea și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 14 și 20 de grade, iar cele minime între 0 și 9 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali până în jurul valorii de -2 grade. În zonele joase, dimineața și noaptea, izolat va fi ceață, iar în Transilvania și posibil în nordul Olteniei și al Munteniei vor mai fi condiții pentru producerea brumei.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI
Vremea va fi frumoasă și normală termic pentru această dată. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar minima va fi de 5…6 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
10.04.2017 ORA 09 – 11.04.2017 ORA 09

ÎN ŢARĂ. Vremea va fi frumoasă și va deveni caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil în regiunile nordice și mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 23 de grade, cu valori ușor mai scăzute pe litoral, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 1 și 9 grade. În zonele joase, dimineața și noaptea, izolat se va semnala ceață, iar în depresiunile Carpaților Orientali vor mai fi condiții de brumă.

Citeşte şi INFORMARE METEOROLOGICĂ: Ploi, ninsori şi vânt până sâmbătă dimineaţă