PROGNOZA METEO pentru următoarele zile. Vreme mai caldă decât în mod normal la această dată

PROGNOZA METEO. Vremea va fi mai caldã decât în mod normal la aceastã datã. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 15 şi 25 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 13 grade, mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

02 nov. 2018, 12:15
PROGNOZA METEO pentru următoarele zile. Vreme mai caldă decât în mod normal la această dată

PROGNOZA METEO ÎN ŢARĂ LA NOAPTE
Nebulozitatea joasã de tip stratiform va persista în regiunile extracarpatice, unde trecãtor şi pe suprafeţe mici se va semnala burniţã. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu unele înnorãri şi doar izolat ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri pe crestele montane, în special în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 4 şi 14 grade, uşor mai ridicate în Dealurile de Vest, dar şi puţin mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Nebulozitatea de tip stratiform va persista şi va fi posibil ca trecãtor sã plouã slab sau sã burniţeze. Vântul va sufla în general slab. Temperatura minimã va fi de 9…11 grade.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ. Vremea va fi deosebit de caldã în vestul, nord-vestul şi centrul ţãrii, unde cerul va fi temporar noros şi izolat se vor semnala ploi slabe. În restul teritoriului, pe fondul persistenţei nebulozitãţii de tip stratiform, valorile termice se vor situa cu puţin peste mediile multianuale, iar trecãtor şi pe spaţii restrânse va burniţa. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în sudul Banatului şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 15 şi 25 de grade, iar cele minime între 1…2 grade în estul Transilvaniei şi 14…15 grade în Dealurile de Vest. Dimineaţa, dar mai ales noaptea, în zonele joase de relief, se va forma ceaţă

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât mediile multianuale. Cerul va avea înnorãri, mai ales de tip stratiform dimineaţa şi noaptea, iar în partea a doua a intervalului vor fi condiţii de ceaţã. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 17 grade, iar cea minimã va fi de 6…8 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA. Vremea va fi în continuare mai caldã decât în mod normal la aceastã datã, chiar cu mult mai caldã în nord-vestul şi centrul ţãrii, precum şi în zonele de deal şi de munte. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 15 şi 25 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 13 grade, mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei. Cerul va fi variabil, însã dimineaţa şi noaptea se vor semnala temporar nori joşi de tip stratiform în estul şi sud-estul teritoriului, iar în zonele joase pe arii relativ restrânse va fi ceaţã. Vântul va sufla slab pânã la moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Nebulozitatea joasã va persista, iar spre searã şi noaptea vor fi condiţii de ploaie slabã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 15…16 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 9 grade.

PROGNOZA METEO LUNI. În regiunile intracarpatice, dar şi în zonele de deal şi de munte, vremea va fi predominant frumoasã, cu cer variabil şi mult mai caldã decât în mod normal pentru prima decadã a lunii noiembrie. În restul teritoriului, valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale ale perioadei, nebulozitatea joasã va persista şi, îndeosebi în a doua parte a intervalului, local va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona Munţilor Banatului. Temperatura aerului, în scãdere uşoarã faţã de ziua anterioarã în majoritatea zonelor, va avea maxime cuprinse între 13 şi 24 de grade şi minime între 2 şi 12 grade. În zonele joase, izolat va fi ceaţã.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Valorile termice vor marca o uşoarã scãdere faţã de intervalul anterior. Cerul va avea înnorãri, în special cu nebulozitate joasã şi trecãtor vor fi condiţii de burniţã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 17 grade, iar cea minimã va fi de 9…11 grade.

TENDINTA

MARTI – Valorile termice vor fi în scãdere îndeosebi în regiunile intracarpatice. Cerul va fi variabil, cu înnorãri local persistente, mai ales ziua, în regiunile sudice şi estice unde pe arii restrânse va mai ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona Munţilor Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 şi 19 grade, iar cele minime între 2 şi 11 grade, uşor mai scãzute în depresiuni. În zonele joase, izolat va fi ceaţã.

MIERCURI, JOI si VINERI – Valorile termice se vor situa peste mediile multianuale ale perioadei în regiunile intracarpatice, dar şi în zonele de deal şi de munte, iar în restul teritoriului vor fi apropiate de acestea. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în regiunile sud-vestice.