Prognoza meteo. Vreme rece până de Paşte, apoi temperaturile încep să crească

Prognoza meteo. Meteorologii au făcut publică prognoza meteo pentru perioada 19 aprilie - 17 mai. Vreme va fi rece până de Paşte, apoi temperaturile încep să crească.

16 apr. 2021, 15:09
Prognoza meteo. Vreme rece până de Paşte, apoi temperaturile încep să crească
Prognoza meteo. Vreme rece până de Paşte, apoi temperaturile încep să crească

Prognoza meteo Săptămâna 19.04.2021 – 26.04.2021.

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar cu o abatere termică negativă ușor mai accentuată în regiunile intracarpatice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile extracarpatice și la munte, dar mai ales în extremitatea de sud-est a țării.

Prognoza meteo Săptămâna 26.04.2021 – 03.05.2021. Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile, relatează ANM. 

Prognoza meteo Săptămâna 03.05.2021 – 10.05.2021. Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo Săptămâna 10.05.2021 – 17.05.2021. Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Citeşte şi Cum va fi vremea de 1 Mai şi de Paşte. Prognoza meteo lunară

Cum va fi vremea în weekend

Sâmbătă,

vremea se va încălzi uşor, însă valorile termice diurne se vor situa, în general, tot sub mediile multianuale. Cerul va prezenta înnorări, mai accentuate spre seară și noaptea, când va ploua în sud-vestul, sudul, pe arii restrânse în centrul țării și izolat în rest. La munte, cu precădere în zona Carpaților Meridionali, se vor semnala precipitații mixte. Izolat, cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, trecător cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 16 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 şi 7 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

În București, vremea se va încălzi față de ziua precedentă. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales spre seară și noaptea, când va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 14…15 grade, iar cea minimă de 5…6 grade.

Duminică, vremea va fi în general închisă și cu mult mai rece decât în mod normal pentru această perioadă. Temporar, cu precădere pe parcursul zilei, va ploua în cea mai mare parte a țării, iar la munte se vor semnala precipitații mixte. Izolat, cantitățile de apă vor putea fi mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane și pe arii restrânse în sudul și centrul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 14 grade, iar cele minime se vor situa între -2 și 8 grade. Izolat, mai ales în cursul nopții, se va semnala ceață.

În București, vremea se va răci față de ziua precedentă. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua, cu o probabilitate mai mare pe parcursul zilei. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimă va fi de 5…6 grade. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață.

Citeşte şi Prognoza meteo pentru două săptămâni. Cum va fi vremea până pe 25 aprilie