PROGNOZA METEO. Vreme rece, ploi şi grindină în următoarele zile

Publicat: Miercuri, 20 Mai 2020 13:01 // Actualizat: Miercuri, 20 Mai 2020 13:01 // Sursa: romaniatv.net

PROGNOZA METEO. În următoarele zile vremea va fi în general instabilă în cea mai mare parte a țării și se va răci. Miercuri, cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade în care se vor semnala frecvente descărcări electrice, vijelii, intensificări ale vântului cu viteze în general de 60...70 km/h, grindină și averse torențiale.

PROGNOZA METEO MIERCURI Vremea va fi în general instabilă în cea mai mare parte a țării și se va răci. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade în care se vor semnala frecvente descărcări electrice, vijelii, intensificări ale vântului cu viteze în general de 60...70 km/h, grindină și averse torențiale, cu precădere în Oltenia, Banat, Muntenia, Dobrogea și în cea mai mare parte a Transilvaniei și Moldovei. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25...30 l/mp și local 40...60 l/mp, mai ales în Oltenia și în zona Carpaților Meridionali. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 16 și 25 de grade, iar minimele vor fi cuprinse între 5 și 16 grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și averse ce vor avea și caracter torențial. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși, în medie, 10...15 l/mp și izolat 25 l/mp. Vor fi condiții de grindină. Temperatura maximă, mai coborâtă față de ziua precedentă, se va situa în jurul valorii de 21 de grade, iar cea minimă va fi de 12...13 grade.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va fi rece pentru această dată. Înnorările vor persista la munte și în jumătatea de sud a țării, unde cu precădere pe parcursul zilei, se vor semnala averse, local moderate cantitativ, însoțite și de descărcări electrice. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu unele înnorări, iar ploi slabe se vor semnala doar pe arii restrânse. Vântul va avea unele intensificări în prima parte a intervalului, în zona de munte, mai ales pe creste, precum și în regiunile sudestice şi vestice. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 21 de grade, iar cele minime între 0 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 12...13 grade în Lunca Dunării.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi rece pentru această dată. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua, posibil moderat cantitativ. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 16 grade, iar minimA va fi de 9...11 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea se va menţine rece pentru ultima decadă a lunii mai, chiar deosebit de rece ziua în nord şi nord-est, iar pe timpul nopţii în aproape toată ţara. Cerul va avea înnorări temporare şi va ploua în general slab, local în sudul şi în estul ţării şi în zonele montane şi izolat în restul teritoriului. La munte, la altitudini mari, vor fi precipitaţii mixte, iar vântul va avea rafale de peste 70...80 km/h. Intensificări locale şi temporare, în medie cu 45...55 km/h, vor fi şi în sud-vest, centru şi nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 20 de grade, iar cele minime între -1 grad în depresiuni, unde vor fi condiţii de brumă şi 10 grade pe litoral. Izolat se va forma ceață.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI se va menţine mult mai rece decât în mod obişnuit în ultima decadă a lunii mai. Cerul va avea înnorări, trecător va ploua slab, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar cea minimă va fi de 6...8 grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA. Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori mult mai scăzute decât cele normale în această perioadă din an în cea mai mare parte a ţării. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 22 de grade, iar cele minime în general între 0 și 10 grade, cu cele mai mici valori în depresiuni, unde vor fi condiţii de brumă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în jumătatea de est a teritoriului, dar numai pe arii restrânse va ploua slab, cu probabilitate mai mare în Dobrogea. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte şi temporar în regiunile estice. Izolat se va forma ceață.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi în continuare rece, cu o maximă a temperaturii aerului de 18...19 grade şi o minimă de 5...8 grade. Cerul va fi temporar noros, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab până la moderat.

DUMINICA PANA MARTI Deşi în creştere uşoară în primele zile, valorile termice vor continua să se situeze în general sub cele climatologic specifice perioadei. Va ploua temporar în majoritatea zonelor.

Citeşte şi PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Temperaturi minime de 16 grade, descărcări electrice, averse şi intensificări ale vântului în Capitală

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ANM meteo prognoza meteo vremea in bucuresti
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8398
RON
03 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H